HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με μεγάλη επιτυχία ο 2ος αγώνας ορεινής ποδηλατικής κατάβασης - Kalavrita DH 2013

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας ορεινής ποδηλατικής κατάβασης (Downhill) στα βουνά των Καλαβρύτων  (28 και 29-09-2013)...


Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας ορεινής ποδηλατικής κατάβασης (Downhill) στα βουνά των Καλαβρύτων (28 και 29-09-2013). Περισσότεροι από 80 αθλητές πήραν μέρος σε έναν από τους καλύτερους αγώνες της χρονιάς που τείνει να γίνει θεσμός.
Οι αθλητές ένιωθαν την φιλοξενία των ντόπιων σε κάθε τους κίνηση και τα χαμόγελα ένθεν και ένθεν ήταν μεγάλα και πλατιά. Η διαδρομή που καλούνταν να αγωνιστούν οι αθλητές είχε μήκος περίπου 2,8 χιλιόμετρα, ήταν ταχύτατη και τεχνική.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το οποίο χωρίζετε σε κατηγορίες αναλόγως την ηλικία του κάθε αθλητή, το φύλο του και τον τύπο ποδηλάτου που χρησιμοποιεί, γρηγορότερος όλων ήταν ο Ελισαίος Γουβής (Scott Bikes) από την Πάτρα, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Μάριο Παπασιμακόπουλο (Kona Bikes) από την Αθήνα και στην Τρίτη τον Γιάννη Ιωάννου (Santa Cruz Bikes) από τον Βόλο. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Μάρκος Μπουρνιάς (Specialized Bikes), Άρης Χατζηγεωργίου (Nukeproof) και Θοδωρής Μπουγιούκος (Scott).
Αυτοί ήταν οι ταχύτεροι αναβάτες της κατηγορίας elite (18-29 ετών) ενώ ταυτόχρονα ήταν και οι γρηγορότεροι της γενικής κατάταξης (όλες οι κατηγορίες μαζί)
Στην κατηγορία των master (30-39 ετών) νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης Τσιαντίκος (Specialized) από την Καλαμπάκα αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Πάρη Αγορόπουλο (Morewood Bikes) και στην Τρίτη τον Βαγγέλη Χριστοφοράκη (Santa Cruz), αμφότεροι από την Αθήνα.
Στην κατηγορία Veteran (40 και άνω) στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο 45 χρόνος Φώτης Σκαρής (Nukeproof Bikes)
αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Δημήτρη Δρίμα (Yeti Bikes) και στην Τρίτη τον Γιώργο Νικολάου (Iron Horse Bikes) Στην κατηγορία junior (12-17) νικητής αναδείχθηκε ο Νίκος Βασιλακάκος (Giant Bikes) αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Πέτρο Ατσαλή (Specialized) me to βάθρο να συμπληρώνεται από τον Νικόλαο Τσαρούχη (Lapierre Bikes)

Στην κατηγορία Hardtail είχαν την δυνατότητα να αγωνιστούν αθλητές όλων των ηλικιών και κάθε φύλου με την προϋπόθεση το ποδήλατο τους να μην έχει πίσω ανάρτηση, εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται στο Downhill τα οποία λειτουργούν με την βοήθεια ενός οπίσθιου αμορτισέρ.
Σε αυτή την κατηγορία λοιπόν νικητής ήταν ο Φαίδωνας Μπουλουμπάσης (Ram Bikes) με δεύτερο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο (Ideal Bikes) και τρίτο τον Κωνσταντίνο Ριτσώνη(Ns Bikes).

Μόλις μια γυναίκα συμμετείχε στον αγώνα, κάτι αρκετά λογικό καθώς το άθλημα του Downhill είναι πολύ απαιτητικό ως προς την δύναμη και την φυσική κατάσταση που πρέπει να έχει ένας αθλητής. Μόνη πρώτη λοιπόν ήταν η Ειρήνη Μαυράκη (Commencal Bikes) η οποία κατέβηκε την διαδρομή άφοβα κερδίζοντας σε χρόνο περισσότερους από 20 άνδρες αναβάτες.

Μετά το πέρας των προπονήσεων του Σαββάτου,στο τελευταίο άλμα της διαδρομής αμέσως πριν τον τερματισμό διεξήχθη ένας διαγωνισμός για το καλύτερο whip (εναέρια φιγούρα). Νικητής του συγκεκριμένου event αναδείχθηκε ο πάντα εντυπωσιακός Γιάννης Κορφιάτης (Trek) από την Αθήνα.

Η στέψη των νικητών έγινε στον κεντρικό δρόμο των Καλαβρύτων, ακριβώς μπροστά από τον σταθμό του τρένου.Ο κόσμος χάρηκε μαζί με όλους του αθλητές και το χειροκρότημα όλων ήταν ζεστό. Ζεστό χειροκρότημα εισέπραξε και ο διοργανωτής του αγώνα Γιάννης Μαρίνος του οποίου η δουλειά φάνηκε σε κάθε σπιθαμή του μονοπατιού και σε όλα τα θέματα διοργάνωσης.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Καλαβρύτων για την υπέροχη φιλοξενία, το δημοτικό στάδιο Καλαβρύτων και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Ευθύμιο Τζόβολο, ο οποίος έθεσε εαυτόν στις υπηρεσίες και στις ανάγκες του αγώνα και τέλος το πυροσβεστικό σώμα Χελμού και τον Αλέξη Λεχουρίτη για την μεγάλη τους βοήθεια, καθώς έφεραν πολλούς τόνους νερό, ρίχνοντας τους στο μονοπάτι για την καλύτερη ποιότητα πρόσφυσης των αθλητών

Πολλά ευχαριστώ και συγχαρητήρια αξίζουν και στους δυο καλλιτέχνες του τριημέρου.Τον Μανώλη Αρμουτάκη (σκηνοθέτης-cameraman) και τον Χρήστο Τσάνη (φωτογράφος).
Με αυτούς στην παρέα μας, οι αναμνήσεις όλων μας θα μείνουν αποτυπωμένες για πολλά χρόνια.Φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει η εταιρεία Red bull η οποία βοηθάει και αναζωογονεί τους αθλητές με δροσερά ενεργειακά ποτά.

Τέλος η διοργάνωση θέλει να ευχαριστήσει όλους τους Σαμαρείτες του ερυθρού Σταυρού που ευτυχώ ήταν και ευχόμαστε να είναι αχρείαστοι, όλους τους επόπτες που αφιλοκερδώς χαράμισαν την Κυριακή τους γα να βοηθήσουν στο να πραγματοποιηθεί με πάσα ασφάλεια ο αγώνας και φυσικά τους φίλους και συγγενείς που στήριξαν την όλη διοργάνωση.

Ραντεβού με περισσότερες συμμετοχές και ακόμα περισσότερα χαμόγελα του χρόνου.
-φωτό: Χρήστος Τσάνης




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.