HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ολοκληρώθηκε η κατασκήνωση των κοριτσιών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων

Την περασμένη Κυριακή 25 Αυγούστου 2013 ολοκληρώθηκε η κατασκήνωση των κοριτσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στις εγκαταστάσεις του Διεθνού...



Την περασμένη Κυριακή 25 Αυγούστου 2013 ολοκληρώθηκε η κατασκήνωση των κοριτσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Φιλοξενίας Νέων «ΟΡΑΜΑ» στα Καλάβρυτα. Κατά γενική ομολογία, πρόκειται για την πιο επιτυχημένη κατασκηνωτική περίοδο στην οποία πρωταγωνίστησαν 80 και πλέον νεαρές κατασκηνώτριες, μετατρέποντας τον κατασκηνωτικό χώρο σε μία εν Χριστώ σύναξη, μια μικρή εκκλησία με μοναδικό στόχο την άσκησή τους στον Αγώνα και στην Αρετή.
Το «ΟΡΑΜΑ» φιλοξένησε και φέτος δέκα ημέρες χαράς και ξενοιασιάς, πολλές ώρες ενθουσιασμού, παιχνιδιού, δημιουργικής δράσης και ψυχαγωγίας, αλλά και πολύτιμες στιγμές προσευχής και μελέτης, αλληλεγγύης και αυτογνωσίας, συμβίωσης και ατομικής πρωτοβουλίας.
Κάθε έτος, ανάλογα με το πνευματικό και το ηθικό στίγμα της εποχής μας, η κατασκήνωση των κοριτσιών μετονομάζεται. Έτσι για φέτος, το όνομα της ήταν ΟΥΡΑΝΟΔΡΟΜΙΟ, χώρος δηλαδή από τον οποίο πραγματοποιούνται οι τακτικές πτήσεις προς τον Ουρανό αλλά και χώρος στον οποίο γίνεται η εξοικείωση – προσομοίωση με τις έκτακτες πτήσεις, αυτές δηλαδή που προκύπτουν ξαφνικά στη ζωή και συνοδεύονται συνήθως από δυσκολίες και θλίψεις.
Την εορτή λήξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Αμβρόσιος, ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ.κ. Αθανάσιος, οι καθηγούμενοι της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Πουλής καί Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπανός, πολλοί Ιερείς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι. Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν τραγούδια από τη χορωδία, χοροί από το χορευτικό τμήμα, σόλα και μια ευφυέστατη stand up κωμωδία που διαρκώς αναζωπύρωναν το ενδιαφέρον και την απόλαυση των θεατών. Την εορτή έκλεισαν με τις ομιλίες τους οι δύο αρχιερείς σε κλίμα συγκίνησης και αναγνώρισης των πολλαπλών θετικών αποτελεσμάτων τέτοιων δράσεων, τόσο στα ίδια τα παιδιά όσο και στις οικογένειές τους, στο σχολείο αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον τους. Έπειτα οι κατασκηνώτριες δεξιώθηκαν τους καλεσμένους τους με μπουφέ που οι ίδιες είχαν προετοιμάσει και ακολούθησαν οι έντονες στιγμές του αποχαιρετισμού που όμως συνοδεύτηκαν από τη πιο πεισματώδη ευχή για καλή αντάμωση του χρόνου, στα 10 χρόνια λειτουργίας του Οράματος για τα κορίτσια.
Το ΟΡΑΜΑ του Μητροπολίτη μας για μια εκκλησία ανοιχτή και προσιτή στη νεότητα, με ξεκάθαρους πνευματικούς προσανατολισμούς στη φετινή κατασκηνωτική περίοδο υλοποίησαν ως πνευματικοί υπεύθυνοι ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Πετρόπουλος, ως αρχηγός η φιλόλογος καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Αιγίου Πρεσβυτέρα Παναγιώτα Μιχαλίτση – Πετροπούλου, ως σύμβουλοι των ομάδων οι δεσποινίδες Χαρά Μαμάκη, Ζαμπία Μπραουδάκη, Ουρανία Πανούτσου, Ελένη Πανούτσου και ως ομαδάρχισσες οι δεσποινίδες Άρτεμις Πετροπούλου, Σεύη Νικολοπούλου, Κωνσταντίνα Γιαννικοπούλου, Φεβρωνία Χατζηγρηγορίου, Ιωάννα Ζησιμοπουλου, Άννα Κωνσταντακοπούλου, Ανδριάνα Ζυγούρα, Ανθή Χάλλα, Σίσσυ Πολυζώη, Κωνσταντίνα Διονυσοπούλου, αλλά και οι νεότερες Πολυξένη Σπηλιοπούλου, Φωτεινή Χρυσανθακοπούλου, Ντορίνα Παλαιολογοπούλου, Ελευθερία Πετροπούλου καί Αθανασία Σαρδελή






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.