HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αύγουστος γεμάτος εκδηλώσεις στην Άνω Κλειτορία (Καρνέσι) Καλαβρύτων

Το χωριό ΑΝΩ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ (ΚΑΡΝΕΣΙ) βρίσκεται Νότια της πόλης των Καλαβρύτων και απέχει από αυτήν 27 χιλιόμετρα. Είναι κτισμένο στους ...



Το χωριό ΑΝΩ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ (ΚΑΡΝΕΣΙ) βρίσκεται Νότια της πόλης των Καλαβρύτων και απέχει από αυτήν 27 χιλιόμετρα. Είναι κτισμένο στους πρόποδες του βουνού Αγριομυγδαλιά και έχει υψόμετρο 700 μέτρα.Το εν λόγω χωριό λοιπόν κάθε χρόνο τον μήνα Αύγουστο διοργανώνει εκδηλώσεις για άτομα όλων των ηλικιών. Έτσι και φέτος ο Σύλλογος των Απανταχού Καρνεσιωτών - Ανω Κλειτοριών έχει ετοιμάσει εξαήμερες εκδηλώσεις εορτασμού.

-Τρίτη 13/8 : Καθιερώνουμε μέρα επιστροφής στην παράδοση, στα ήθη και στα έθιμα του τόπου μας. Μαζευόμαστε στην πλατεία και παρασκευάζουμε το δικό μας παραδοσιακό τυρί. Με αυτή τη διαδικασία θυμούνται οι παλιότεροι και μαθαίνουν οι νεότεροι!

-Τετάρτη 14/8 : '' νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ ''. Με αυτό το γνωμικό ξεκινάει η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων. Ξεκινάμε το πρωί με ακόνισμα του πνεύματος με τους αγώνες σκάκι, τάβλι και δηλωτής. Το απόγευμα συνεχίζουμε με αγώνες τρεξίματος, σκυταλοδρομίας και τσουβαλοδρομίας. Οι αγώνες αυτοί απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες!

-Πέμπτη 15/8 : Το καθιερωμένο πλέον συναπάντημα, ο ακατάλυτος θεσμός του χωριού μας. Πάντα πλούσιο σε εδέσματα και αναψυκτικά. Επίσης μην ξεχνάμε την φοβερή λοταρία μας όπου η πλειονότητα φεύγει με τα χέρια γεμάτα.

-Παρασκευή 16/8 : Η τέταρτη μέρα ξεκινάει με την φράση '' δώστε τόπο στα νιάτα! ''. Η νεολαία του χωριού έχει σειρά για ένα ξέφρενο πάρτυ. Εδώ δυστυχώς είναι για άτομα περιορισμένης ηλικίας για ευνόητους λόγους.

-Σάββατο 17/8 : Διεξαγωγή στο δικό μας πλέον όνειρο το ανακαινισμένο γήπεδο του χωρίου μας τρείς αγώνες άνω-κάτω ρούγας για όλες τις ηλικίες με τούς παίχτες να φιγουράρουν με τις επίσημες εμφανίσεις και τις εξέδρες ανοιχτές για όλους!

-Κυριακή 18/8 : Τελευταία μέρα! Πρέπει λοιπόν να έχουμε γεμάτες μπαταρίες καθώς συγκεντρωνόμαστε στην κεντρική πλατεία του χωριού στις 6 π.μ. εφοδιαζόμαστε με κολατσιό και ούζο και αρχίζουμε την ανάβαση στο Σιπάτη με κατεύθυνση τον προφήτη Ηλία για ένα ξεχωριστό και φανταστικό πικ-νικ.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να περάσουμε μαζί αυτές τις γιορτινές μέρες.
Με εκτίμηση το Δ.Σ. των ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΝΕΣΙΩΤΩΝ - ΑΝΩ ΚΛΕΙΤΟΡΙΩΝ!!!










Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.