HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Μήνυμα της Κυριακής - Των Αγίων Πάντων, Σύναξις των Δώδεκα Αποστόλων

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013-03-21 (Ματθαίου, κεφ. Θ΄, εδάφ. 36, κεφ. Ι΄, εδάφ. 1-8, Των Αγίων Πάντων, Σύναξις των Δώδεκα Αποστόλων) ...

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013-03-21
(Ματθαίου, κεφ. Θ΄, εδάφ. 36, κεφ. Ι΄, εδάφ. 1-8, Των Αγίων Πάντων, Σύναξις των Δώδεκα Αποστόλων)



Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου

Τω καιρώ εκείνω, ιδών ο Ιησούς τους όχλους, ευσπλαχνίσθη περί αυτών, ότι ήσαν εκλελυμένοι και ερριμμένοι, ωσεί πρόβατα μη έχοντα ποιμένα. Και προσκαλεσάμενος τους δώδεκα Μαθητάς αυτού, έδωκεν αυτοίς εξουσίαν κατά πνευμάτων ακαθάρτων, ώστε εκβάλλειν αυτά, και θεραπεύειν πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Των δε δώδεκα Αποστόλων τα ονόματα εστι ταύτα. Πρώτος Σίμων ο λεγόμενος Πέτρος, και δεύτερος Ανδρέας ο αδελφός αυτού, Ιάκωβος ο του Ζεβεδαίου, και Ιωάννης ο αδελφός αυτού, Φίλιππος και Βαρθολομαίος, Θωμάς και Ματθαίος ο τελώνης, Ιάκωβος ο του Αλφαίου και Λεββαίος, ο επικληθείς Θαδδαίος, Σίμων ο Κανανίτης και Ιούδας ο Ισκαριώτης, ο και παραδούς αυτόν. Τούτους τους Δώδεκα απέστειλεν ο Ιησούς, παραγγείλας αυτοίς λέγων. Εις οδόν εθνών μη απέλθητε και εις πόλιν Σαμαρειτών μη εισέλθητε. Πορεύεσθε δε μάλλον προς τα πρόβατα τα απολωλότα οίκου Ισραήλ. Πορευόμενοι δε κηρύσσετε λέγοντες ότι ήγγικεν η βασιλεία των ουρανών. Ασθενούντες θεραπεύετε, λεπρούς καθαρίζετε, νεκρούς εγείρετε, δαιμόνια εκβάλλετε. Δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε.

Ελεύθερη μετάφραση

Εκείνο τον καιρό, βλέποντας ο Ιησούς τα πλήθη του λαού, αισθάνθηκε συμπάθεια γι’ αυτούς, γιατί ήσαν πνευματικά αποκαμωμένοι και παραμελημένοι σαν πρόβατα που δεν έχουν ποιμένα να τα οδηγήσει σε τόπο που έχει βοσκή. Και αφού κάλεσε τους Δώδεκα Μαθετές Του, έδωσε σε αυτούς εξουσία και δύναμη κατά των ακαθάρτων πνευμάτων, ώστε να τα βγάζουν από τους ανθρώπους και να θεραπεύουν κάθε αρρώστια και κάθε αδυναμία. Των δε Δώδεκα Αποστόλων τα ονόματα είναι: Πρώτος ο Σίμων, που ονομάσθηκε Πέτρος και ο Ανδρέας ο αδελφός του, Ιάκωβος ο γιος του Ζεβεδαίου και ο αδελφός του Ιωάννης, Φίλιππος και Βαρθολομαίος, Θωμάς και Ματθαίος ο τελώνης, Ιάκωβος ο γιος του Αλφαίου και ο Λεββαίος, ο οποίος ονομάσθηκε Θαδδαίος, Σίμων ο Κανανίτης και Ιούδας ο Ισκαριώτης, ο οποίος Τον παρέδωσε. Αυτούς τους Δώδεκα απέστειλε ο Ιησούς, δίνοντάς τους παραγγελίες, λέγοντας: «Σε δρόμους που θα σας οδηγήσουν σε χώρα ειδωλολατρών μην πάτε και σε πόλη που ανήκει σε Σαμαρείτες μην μπείτε. Πηγαίνετε περισσότερο στα χαμένα πρόβατα του γένους του Ισραήλ. Εκεί που θα πηγαίνετε να κηρύττετε ότι πλησίασε στη γη ο ερχομός και η εγκαθίδρυση της Βασιλείας των Ουρανών. Προς επιβεβαίωση όσων σας λέω, σας δίνω την εξουσία και τη δύναμη να θεραπεύετε ασθενείς, να καθαρίζετε λεπρούς, να ανασταίνετε νεκρούς, να εκβάλετε δαιμόνια. Δωρεάν λάβατε τη Χάρη αυτή, δωρεάν να τη δίνετε κι εσείς.
----------------------------------

Επιμέλεια: Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
«Το μήνυμα της Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του κειμένου, θα αναρτάται στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS κάθε Σάββατο, 18:00.







Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.