HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεδρίασε στα Καλάβρυτα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Υπό την Προεδρία του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά συνεδρίασε, στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ...



Υπό την Προεδρία του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά συνεδρίασε, στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων, με τη συμμετοχή του Διοικητή και του Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων κ.κ. Βασίλη Αλεξόπουλου και Σπυρίδωνα Κωστάντη αντίστοιχα, του Δασάρχη Καλαβρύτων κ. Γιώργου Τσαγιαννίδη, των εκπροσώπων του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, του Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού και της Δ.Ε.Η. Καλαβρύτων, καθώς και των υπευθύνων για την Πολιτική Προστασία αιρετών, υπαλλήλων και συνεργατών του Δήμου.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας, στο Δήμο Καλαβρύτων, για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών.
Κατά τη συνεδρίαση διαπιστώθηκε η ετοιμότητα και η προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων από δασικές πυρκαγιές.
Από όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη επισημάνθηκε, ιδιαίτερα, η σημασία της πρόληψης, της πυρασφάλειας, των περιπολιών και της επιτήρησης των δασών, της έγκαιρης ενημέρωσης και της επισήμανσης των εστιών πυρκαγιών, της εθελοντικής συμμετοχής των συμπολιτών μας στη δασοπροστασία και της συνεργασίας όλων (φορέων και πολιτών) για την επίτευξη του κοινού στόχου της προστασίας των δασών μας και της αποφυγής και αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
Καθοριστικός, στην προσπάθεια αυτή, είναι ο ρόλος και οι πρωτοβουλίες των Προέδρων, Εκπροσώπων και Τοπικών Συμβούλων των Κοινοτήτων μας, καθώς και όλων των συμπολιτών μας, οι οποίοι, θα πρέπει να αναφέρουν και να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία ή το Δήμο Καλαβρύτων στα τηλέφωνα 26920-23199, 26920-23333 και 26923-60400 αντίστοιχα.
Άμεσα επιβαλλόμενα μέτρα, για την πρόληψη του κινδύνου πυρκαγιών, από τους συμπολίτες μας είναι:
1)   η απαγόρευση της καύσης αγροτικών εκτάσεων από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2013,
2)   ο καθαρισμός των οικοπέδων, μέσα στις πόλεις και στα χωριά μας και πέριξ αυτών, από τους ιδιοκτήτες τους,
3)   η ενημέρωση του κοινού για τον κίνδυνο και τους τρόπους αποφυγής του, και
4)   η περαιτέρω ανάπτυξη της εθελοντικής προσφοράς και δράσης των συμπολιτών μας, τόσο στην επιτήρηση των δασών μας και στην επισήμανση εστιών κινδύνου, όσο και στην αντιμετώπισή τους.
Στη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας, συμμετείχε και ο πρώην Δήμαρχος της πόλης Wher και τώρα Αντιπεριφερειάρχης Βάδης-Βυρτεμβέργης (Baden-Württemberg) κ. Klaus Denzinger, που είχε επισκεφθεί τα Καλάβρυτα, ο οποίος μετέφερε στους συμμετέχοντες την εμπειρία από την πόλη του και τις άλλες πόλεις της Γερμανίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στις μικρές πόλεις και στην επαρχία της χώρας του, το πυροσβεστικό έργο και τις πολύτιμες πυροσβεστικές υπηρεσίες τις παρέχουν, αποκλειστικά εθελοντές πολίτες, που με ζήλο και αυταπάρνηση, καθαρά εθελοντικά, αντιμετωπίζουν τους σχετικούς κινδύνους από πυρκαγιές, τόσο στις πόλεις και τους οικισμούς, όσο και στα δάση.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, μετά το τέλος της συνεδρίασης, δήλωσε:
«Με την άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων και τους άλλλους εμπλεκόμενης φορείς, που έχουμε καταφέρει και εμπεδώσει τα τελευταία χρόνια, την αλληλοστήριξη και αλληλοενίσχυση, αλλά και με την αξιέπαινη συμμετοχή και εθελοντική δράση την Προέδρων, των Εκπροσώπων και των Τοπικών Συμβούλων των Κοινοτήτων μας, αλλά και όλων των συμπολιτών μας θα αντιμετωπίσουμε και εφέτος, με επιτυχία, τους κινδύνους από δασικές πυρκαγιές.
Για την περαιτέρω στήριξη του εθελοντισμού ο Δήμος Καλαβρύτων θα συνεργαστεί με το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ) για την εξασφάλιση, επιπλέον, πυροσβεστικών μέσων, την παροχή εκπαίδευσης στους εθελοντές μας και τη σύσταση Μονάδας – Σώματος Εθελοντών Πυροσβεστών και στο Δήμο μας».



Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.