HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Αίγιο τίμησε την Παναγία Τρυπητή

Με συγκίνηση, θρησκευτική κατάνυξη και δάκρυα λύτρωσης, τίμησε το Αίγιο την Πολιούχο του Παναγία Τρυπητή. Κατά γενική διαπίστωση, οι...


Με συγκίνηση, θρησκευτική κατάνυξη και δάκρυα λύτρωσης, τίμησε το Αίγιο την Πολιούχο του Παναγία Τρυπητή. Κατά γενική διαπίστωση, οι πιστοί που έσπευσαν τόσο να προσκυνήσουν όσο και να συμμετάσχουν στη λιτάνευση της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας ήταν χιλιάδες, παίρνοντας την ευλογία Της για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ανήμερα της γιορτής, χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας και Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, με το Ιερό Προσκύνημα να σφύζει από κόσμο ακόμα και τις πολύ πρωινές ώρες. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε, όπως είχε ανακοινωθεί, ο β΄αντιπρόεδρος της Βουλής και αιγιαλέας στην καταγωγή κ. Γιώργος Καλαντζής.

Η λιτάνευση ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το πρωί έξω από το Ιερό Προσκύνημα, με κατεύθυνση την πλατεία Αγίας Λαύρας μέσω της Τεμπελόραχης, ως είθισται. Στρατιωτικά τιμητικά αγήματα, Φιλαρμονικές, μαθητικά και προσκοπικά τμήματα, απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές στην Παναγία Τρυπητή, ενώ από πλευράς πολιτικής ηγεσίας, μεταξύ άλλων ήταν παρόντες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο αιγιαλέας στην καταγωγή γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Μαρίνος Σκανδάμης, οι βουλευτές κ.κ. Θανάσης Νταβλούρος, Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Τσούκαλης, Μιχάλης Αρβανίτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ντία Ζαχαροπούλου-Στούμπου, Νίκος Τσάνης, Παναγιώτης Σακκελαρόπουλος, ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, καθώς και πλήθος δημοτικών συμβούλων και εκπρόσωποι πολιτικών, κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής.

Μετά το πέρας της δέησης και των πανηγυρικών ομιλιών, η Ιερά Εικόνα τοποθετήθηκε σε στρατιωτικό όχημα και επέστρεψε μέσω της οδού Μητροπόλεως στο Ιερό Προσκύνημα κι ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα.

Ακολούθησε εορταστικό γεύμα στο εστιατόριο Rosa Negra στην παραλία Αιγίου, για τους επίσημους προσκεκλημένους.




Πέπη Σπηλιωτοπούλου 


Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.