HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αίγιο: Εξαιρετικής σημασίας εκδήλωση για την πορεία από το 1821 έως τους Βαλκανικούς

Την συμπλήρωση 100 χρόνων από τους ένδοξους Βαλκανικούς πολέμους του 1912 - 13 που με τις νίκες του Ελληνικού Στρατού υπερδιπλασιάσθηκε η ...

Την συμπλήρωση 100 χρόνων από τους ένδοξους Βαλκανικούς πολέμους του 1912 - 13 που με τις νίκες του Ελληνικού Στρατού υπερδιπλασιάσθηκε η έκταση της πατρίδος μας, δεν λησμόνησαν κάποιοι.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αιγιαλείας και ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, οργάνωσαν επετειακή εκδήλωση με ομιλητή τον δικηγόρο, καθηγητή της Νεοελληνικής Ιστορίας Οθωμανικής περιόδου του Παντείου, μουσικολόγο, Καλαβρυτινό και φίλο του Αιγίου Δρ. Δημήτριο Σταθακόπουλο. Ο οποίος, παρά το νεαρόν της ηλικίας του, κατέπληξε τους ακροατές με την γλαφυρότητα, την σαφήνεια, τις λεπτομερείς γνώσεις του και το θάρρος διατύπωσης της γνώμης του. Μετά την εντυπωσιακή παρουσίαση του θέματος "Η Ελλάδα από το 1821 στο 1912 - 13" , απέδωσε ο ίδιος παίζοντας πολίτικο λαούτο και τραγουδώντας α) <Παιδιά μου ορφανά> ίσως από Θούριο του Ρήγα και β) το ψαλτοποίημα "Βεσσαραβία"

Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Ηπείρου (Τα τρία μπαϊράκια - Φεζοδερβέναγας - Κλέφτες - Δημάκης - Παραμυθιώτικος) με διδασκαλία Χρύσας Βαγενά, της Μακεδονίας (Καγκελευτός Ιερισσού - Χαραλάμσκα Σερρών - Σόφκα Κιλκίς - Τζάνεμ ποταμέ Δράμας - Λεβέντικος Φλώρινας) και της Θράκης (Συρτός Μεταξάδων - Μπαϊντούσκα - Σούστα Θράκης - Ζωναράδικος - Συγκαθιστός) με διδασκαλία Αθηνάς Κωνσταντινίδου.

Προλόγιζε την κάθε ενότητα παραδοσιακών χορών ο διευθυντής του Χορευτικού Χρ. Κιλιάς. Στο τέλος της επιτυχημένης εκδήλωσης ευχαρίστησαν τους παρισταμένους η πρόεδρος της ΙΛΕΑ Βάνα Μπεντεβή και η πρόεδρος του Χορευτικού Ελένη Καφεντζή.

Πέπη Σπηλιωτοπούλου 
 
 
 
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.