HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αυτοί ήσαν μεταξύ εκείνων που πρώτοι ξεκίνησαν την Επανάσταση στην επαρχία Καλαβρύτων. (Μέρος 3 - Γαλάνης Πανάγος)

Γαλάνης Πανάγος 3. Γαλάνης Πανάγος: (χωρίς πατρώνυμο), από Βρέσθαινα Καλαβρύτων.Το Μητρώο αγωνιστών του 1821 τον αναφέρει ως κατ...


Γαλάνης Πανάγος

3. Γαλάνης Πανάγος: (χωρίς πατρώνυμο), από Βρέσθαινα Καλαβρύτων.Το Μητρώο αγωνιστών του 1821 τον αναφέρει ως καταγόμενο από Καλάβρυτα, με παλαιό αριθμό μητρώου 7167, αύξοντα αριθμό στο χειρόγραφο ευρετήριο 4206 και τάξη (άνευ). Όμως στο φάκελλό του υπάρχει αίτηση του γιού και κληρονόμου του Γεωργίου Γαλάνη από Μαζέϊκα, που συντάχθηκε στα Καλάβρυτα στις 3.12.1865 και απευθυνόταν την αρμόδια επί των Θυσιών και Αγώνων επιτροπή για να του δοθεί η ανάλογη των υπηρεσιών του πατέρα του αμοιβή.

Συνημμένο υπάρχει πιστοποιητικό με ημερομηνία 26.12.1865 το οποίο υπογράφουν οι Β. και Γκ. Πετιμεζαίοι, στο οποίο αναφέρεται ότι ο μη ζών πλέον Πανάγος Γαλάνης καταγόταν από την Βρώσθαινα Κλειτορίας Καλαβρύτων, ότι αγωνίστηκε για την πατρίδα από την αρχή του αγώνα, ότι έλαβε μέρος σε όλες τις μάχες κατά των εχθρών και ότι πυροβόλησε μάλιστα τον Βοεβόδα κατά την θέσιν Παλαιόπυργο της Κλειτορίας. Παντού επολέμησε με άκραν τιμιότητα, ζήλο και Ανδρεία. Συνημμένο επίσης υπάρχει πιστοποιητικό του δημάρχου Κλειτορίας που βεβαιώνει τα της ταυτότητος του γιου του Γεωργίου και ότι είναι κληρονόμος του.

Συνεχίζεται…
ΣΗΜ: Τα ιστορικό έργο αυτό, αποτελεί μέρος από το υπό διαμόρφωση έργο του Αθανάσιου Τζώρτζη για την Επαρχία Καλαβρύτων (θα βρείτε πολλά ακόμα στο Blog του συγγραφέα gerbesi.wordpress.com.) 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση και η χρησιμοποίηση στοιχείων με υποχρεωτική αναφορά στον δημιουργό του.
Θανάσης Τζώρτζης.

Ο Θανάσης Τζώρτζης και γεννήθηκε στο Γκέρμπεσι (Προφήτη Ηλία) το 1951. Έχει τελειώσει την ΑΣΟΕΕ και σπουδές στην Πληροφορική και τον Προγραμματισμό καθώς και επιμόρφωση σε πακέτα Στατιστικών Εφαρμογών. 
Έχει γράψει δύο βιβλία.
Το ένα έχει τίτλο: “Γκέρμπεσι, διαδρομή στους αιώνες”, έχει εκδοθεί το 2003 από τις εκδόσεις ΚΑΜΠΥΛΗ και το περιεχόμενό του αποτελούν συστατικής, ιστορικής και λαογραφικής μορφής στοιχεία για το Γκέρμπεσι, μέρος των οποίων παραθέτει στο blog: gerbesi.wordpress.com
Το δεύτερο έχει τίτλο: “EXCEL Χρήσιμες εφαρμογές”, έχει εκδοθεί το 2005 από τις εκδόσεις ΔΙΑΥΛΟΣ, περιέχει περισσότερες πάνω από 12ο εφαρμογές του Εxcel και απευθύνεται σε χρήστες που κατέχουν τις βασικές γνώσεις του προγράμματος αυτού.
Ο Θανάσης Τζώρτζης βρίσκεται στο στάδιο έρευνας και συλλογής στοιχείων για όλη την επαρχία Καλαβρύτων.

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.