HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εγκύκλιος σε Περιφέρεια, Οργανισμούς και ΝΠΔΔ: Απολύστε τους διεφθαρμένους και "τεμπέληδες" υπαλλήλους

Τρεις εγκυκλίους για επιτάχυνση των διαδικασιών απόλυσης επίορκων και αντιπαραγωγικών υπαλλήλων έχει στείλει στις Αποκεντρωμένες Διοικήσ...

Τρεις εγκυκλίους για επιτάχυνση των διαδικασιών απόλυσης επίορκων και αντιπαραγωγικών υπαλλήλων έχει στείλει στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στις Περιφέρειες και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ωστόσο ακόμα οι διαδικασίες δεν έχουν κινηθεί, προφανώς λόγω απροθυμίας των κατά τόπους φορέων.

Το υπουργείο πιέζει για τη σύντομη εκκαθάριση όλων των εκκρεμών υποθέσεων, υπενθυμίζοντας ότι με διατάξεις του Νόμου 4057/2012 έχουν συντομευθεί οι προθεσμίες ολοκλήρωσης της πειθαρχικής διαδικασίας. Η οδηγία που θα δοθεί, όπως αποκάλυψε χθες η «Καθημερινή» είναι να επιβάλλεται η ποινή της απόλυσης, με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά αυστηρότερο το σύστημα των πειθαρχικών ποινών.

«Αγκάθι», ωστόσο, σε όλη την προσπάθεια που καταβάλλεται παραμένει η απροθυμία των διοικητικών μηχανισμών να συγκροτήσουν τα πειθαρχικά συμβούλια με βάση τον νέο νόμο. Παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στη λειτουργία των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, η σύσταση των οποίων έπρεπε να είχε γίνει εδώ και τέσσερις μήνες, έως τις 14 Ιουνίου. Τρεις εγκύκλιοι έχουν σταλεί μέχρι σήμερα στα υπουργεία, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στις Περιφέρειες και στα ΝΠΔΔ, για τη σύσταση κοινών πειθαρχικών συμβουλίων (ώστε να εξοικονομηθούν πόροι) και όλες σχεδόν έχουν «αγνοηθεί». Η απομάκρυνση των επιόρκων και των αντιπαραγωγικών υπαλλήλων –υπολογίζονται σε 11.000– αποτελεί μονόδρομο για την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, αλλά και τη μόνη λύση για να μην επεκταθεί η διαθεσιμότητα-απόλυση σε περισσότερους εργαζομένους, σημειώνουν παράγοντες του υπουργείου.

Πάντως, οι πειθαρχικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες (ενστάσεις κ.ά.) κι αν εξαιρέσει κανείς τις υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει και είναι μόλις 270, οι περίπου 1.000 βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση.
από: thebest.gr/




Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.