Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

O tempora o mores

Του Τρύφωνα Μαντά  «Το μοναδικό που απομένει πλέον είναι ο κος Λαζουράς να κατεβάσει την ελληνική σημαία από το Δημαρχείο Καλαβρύτων και να ...

Του Τρύφωνα Μαντά 
«Το μοναδικό που απομένει πλέον είναι ο κος Λαζουράς να κατεβάσει την ελληνική σημαία από το Δημαρχείο Καλαβρύτων και να αναρτήσει τη γερμανική σημαία». Με αυτόν τον πλέον καυστικό τρόπο ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαβρύτων κος Χρήστος Παπαδάτος εξέφρασε την πικρία του και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο δήμαρχος Λαζουράς και η παράταξή του, μία μόλις μέρα μετά την προκλητικότατη δήλωση εκπροσώπου της Γερμανικής κυβέρνησης πως δεν τίθεται κανέναν θέμα πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, υπερψήφισαν την πρόταση η φιλαρμονική ορχήστρα νέων των Καλαβρύτων να αποδεχτεί την πρόσκληση της γερμανικής πρεσβείας και να δώσει το παρόν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν, παιανίζοντας τον γερμανικό ύμνο.
«Δυστυχώς ο δήμαρχος Καλαβρύτων φαίνεται πως είτε δεν σέβεται είτε δεν γνωρίζει το μαρτυρικό παρελθόν της πόλης μας. Η πολιτική που ακολουθεί δε συνάδει με την ιστορία του τόπου μας. Δεν έχει το δικαίωμα να προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τον τρόπο σκέψης των παιδιών που συμμετέχουν στη φιλαρμονική του δήμου μας. Ξέρουμε καλά πως η μουσική ενώνει τους λαούς, στην προκειμένη περίπτωση όμως η μουσική, δυστυχώς, τους χωρίζει υπό την προκλητική ανέχεια και συνεργεία του κου Λαζουρά. Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του ζήτησα να μας εμφανίσει την επίσημη πρόσκληση της γερμανικής πρεσβείας και η απάντησή του ήταν το σύνηθες αόριστο χαμόγελο. Το να γελάει απλά ο δήμαρχος Καλαβρύτων σε ένα τόσο σημαντικό θέμα δείχνει πολλά, πάρα πολλά. Δεν θα μου προκαλούσε, ειλικρινά, ουδεμία εντύπωση αν αύριο το πρωί ο δήμαρχος Καλαβρύτων έδινε εντολή να υποσταλεί η ελληνική σημαία και να αντικατασταθεί από τη γερμανική», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παπαδάτος, εμφανώς απογοητευμένος από το γεγονός πως παρά τη λαϊκή κατακραυγή η παράταξη Λαζουρά θεώρησε σκόπιμο και χρήσιμο να αποδεχτεί την γερμανική πρόταση.
Σαφώς τα ερωτηματικά που εγείρονται για τη στάση του δημάρχου Λαζουρά στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πάρα πολλά καθώς οι αντιδράσεις των ντόπιων γιγαντώνονται. Δυστυχώς όμως για τη μαρτυρική ιστορία της πόλης μας και του τόπου μας, το αυτί του δημάρχου Λαζουρά δεν ιδρώνει, όπως βέβαια δεν ιδρώνει και το αυτί των μελών της παράταξής τους που έδωσαν θετική ψήφο στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Κι αν βέβαια ο δήμαρχος του μαρτυρικού και ιστορικού Δήμου μας κωφεύει κατ’ επιλογήν στις δεκάδες φωνές αντίδρασης αλλά και οργής των Καλαβρυτινών, το πλήθος των επιλεγμένων επιστημονικών συμβούλων και επιστημονικών συνεργατών αλλά και των συνεργατών με τις ειδικότητες της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και των φιλοσοφικών ερευνών (ναι, ο δήμαρχος Λαζουράς και κατ’ επέκταση ο Δήμος Καλαβρύτων είναι αποδέκτης και τέτοιου είδους παροχών υπηρεσιών !!!!!!!) που προσέλαβε σωρηδόν μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010, πως γίνεται να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα και να συναινεί σιωπηλά στη συγκεκριμένη απόφαση; Προφανώς δεν θα δοθεί ποτέ απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, αλλά κανείς δεν μπορεί να τους επιρρίψει τις όποιες ευθύνες καθώς αυτές βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο τον δήμαρχο Λαζουρά.
Δυστυχώς για αυτόν αφενός το μελάνι της ιστορίας είναι ανεξίτηλο και αφενός το ποτάμι της ιστορίας δεν γυρίζει πίσω. Στις διθυραμβικές προεκλογικές εξαγγελίες του, που στην ουσία αποδείχτηκαν σαθρά και κούφια λόγια και στα συνεχιζόμενα βήματα προς τα πίσω αναφορικά με τη διαχείριση, την ανάπτυξη και τη γενικότερη εικόνα του τόπου μας, με τον ίδιο να αναμασά μονίμως τη δικαιολογία των δύσκολων οικονομικών συγκυριών που περνά η χώρα μας, ήρθε να προστεθεί και η γεμάτη ερωτηματικά στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα που αναστάτωσε την κοινωνία των Καλαβρύτων αλλά και τη ζωή των μικρών πρωταγωνιστών της φιλαρμονικής του Δήμου μας. Το σίγουρο είναι πως ο κόσμος βλέπει και κρίνει. Κι αν κάποιοι αιρετοί κρίνουν με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον (;), οι απόγονοι των εκτελεσθέντων στο λόφο του Καπή κρίνουν με το συναίσθημα και τις θλιβερές αναμνήσεις τους οι οποίες δεν σβήνουν ποτέ, όπως ποτέ δεν θα σβήσει από τη μνήμη τους και η θέση του δημάρχου Λαζουρά στο συγκεκριμένο ζήτημα και το πλήρωμα του χρόνου για όλους αναμένεται να έρθει σύντομα.

Τρύφωνας Μαντάς

Ο Τρύφωνας Μαντάς γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1973 στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαβρύτων. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Τμήμα : Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών). Το 2004 πήρε το δίπλωμά του αποφοιτώντας από την Δημοσιογραφική Σχολή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, ικανοποιώντας έτσι το αστείρευτο δημοσιογραφικό μεράκι του. Έκτοτε ασχολήθηκε με το Ραδιόφωνο (ΣΠΟΡFM ΑΘΗΝΑΣ 94,6 – ΣΠΟΡFM ΠΑΤΡΑΣ 96,3) και τον γραπτό τύπο (ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ : SPORTDAY, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, SPORTWEEK κ.α.). Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου (Ε.Σ.Α.Τ) και συνεργάζεται με έντυπα, εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες των Πατρών και των Καλαβρύτων.






Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.