HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σημειώσεις για το σήριαλ του ΑΝΤ1 "Σουλεϊμάν" από τον Δημήτρη Σταθακόπουλο

Του Δημητρίου Οδυσ. Σταθακόπουλου   Επειδή από τις 03.09.2012 ο ΑΝΤ1 θα προβάλει το τούρκικο σήριαλ Σουλεϊμάν (τουρκ.: Kanuni Sultan ...

Του Δημητρίου Οδυσ. Σταθακόπουλου  
Επειδή από τις 03.09.2012 ο ΑΝΤ1 θα προβάλει το τούρκικο σήριαλ Σουλεϊμάν (τουρκ.: Kanuni Sultan Süleyman και Οθωμανικά : سليمان, 1494 – 1566 ), που ήταν και Σκορπιός στο Ζώδιο ( !!! ) , λεκτέα τα εξής:
Το σήριαλ το παρακολουθώ εδώ και 1,5 χρόνο κάθε Τετάρτη μέσω internet ή Utube από το τούρκικο κανάλι.
Επί των ημερών του συνάφθηκαν οι πρώτες διπλωματικές σχέσεις με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις, πολιόρκησε Βιέννη κ.λ.π και ειδικά προς τους χριστιανούς υπήρξε σχετικά ανεκτικός, τους παραχώρησε πολλά προνόμια και χρησιμοποίησε Έλληνες σε δημόσιες θέσεις. Ο Χαρεϊντίν Μπαρμπαρόσα ήταν γενίτσαρος , ενώ το δεξί του χέρι ο Θεόφιλος από την Πάργα ή μετέπειτα Ibrahim Pargali, παντρεύτηκε την αδελφή του σουλτάνου. Διακρίθηκε για τη συνετή διοίκησή του, υπήρξε προστάτης των γραμμάτων και των τεχνών, ενώ ήταν και μεγάλος νομοθέτης και ποιητής του Ισλάμ . Σε κάθε περίπτωση στην περίοδό του οι έλληνες δεν βλάφτηκαν άμεσα, το δε σήριαλ είναι μιά απλή σαπουνόπερα αλά τούρκα με απλό φόντο το Σαράϊ ( Τόπ Καπί ), το χαρέμι, τους ευνούχους και τις ίντριγκες της Ουκρανής 2ης συζύγου του Ρωξελάνας που από χριστιανή έγινε μουσουλμάνα Χιουρέμ και τους ... καρατόμησε όλους ... για να επιβληθεί στο Σαράϊ και να κάνει τελικά ένα από τα 5 παιδιά της Σουλτάνο, ήτοι τον Σελήμ τον Β'. Από τα άλλα τούρκικα σήριαλ , αυτό για εμένα ( λόγω ιστορίας ) είναι το πιό ενδιαφέρον. 
Προτείνω να το βλέπετε χαλαρά... Δεν μας θίγει σε κάτι ώς έλληνες, αντιθέτως δείχνει και συνομολογεί πώς μας έπαιρναν γενίτσαρους, κάτι που οι σύγχρονοι έλληνες ( γνωστοί και μη εξαιρεταίοι ), πάνε να ξεχάσουν ...... Χαλαρά λοιπόν ιντριγκαδόρικη, τύπου ιστορική , σαπουνόπερα ....!!!


Δημήτριος Οδυσ. Σταθακόπουλος,(καταγωγή από το Λευκάσιο Καλάβρυτων) αριστούχος Dr κοινωνιολογίας της ιστορίας και του πολιτισμού (οθωμανικής περιόδου) του Παντείου Πανεπιστημίου, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, εκλεγμένο μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ένωση Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE, Βρυξέλες) – αριστούχος Βυζαντινής μουσικής, Μουσικολόγος τιμηθείς από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και από παγκόσμιους και Ελληνικούς οργανισμούς – φορείς, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς, μέλος της Π.Ε. κλπ.




Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.