HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ολομέλεια της «Πρότασης» στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας

Στις 30/6 και 1/7 πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή ολομέλεια της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντ...

Στις 30/6 και 1/7 πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή ολομέλεια της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κλειτορίας.

Η Ολομέλεια αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ίδια περίοδο και έχει ως στόχο τα μέλη των ομάδων, να αξιολογήσουν το έργο της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» την χρονιά που πέρασε και να διαμορφώσουν προτάσεις για τον σχεδιασμό του έργου που θα αποφασιστεί τον Σεπτέμβρη.

Το κεντρικό θέμα της ολομέλειας ήταν η διαμόρφωση μεθοδολογίας της ευαισθητοποίησης, κινητοποίησης και εκπαίδευσης της κοινότητας, ώστε να διαμορφωθούν στάσεις και συμπεριφορές φορέων και πολιτών που θα συμβάλλουν σε μία βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης μας.

Οι σημερινές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες απαιτούν όσο ποτέ την συνεργασία, την αλληλοστήριξη και την αλληλεγγύη όλων μας, όχι μόνο να αντέξουμε τις δυσκολίες αλλά να βγούμε πιο δυνατοί μέσα από αυτή την δοκιμασία.

Μέρος των εργασιών της ολομέλειας ήταν η αξιοποίηση των προγραμμάτων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την εκπαίδευση των μελών της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ». Έτσι με την βοήθεια 3 εκπαιδευτικών του Κ.Π.Ε. συγκεκριμένα του Υπεύθυνου κ. Χάρη Μοσχόπουλου, της αναπληρώτριας Υπευθύνου κ. Έλενας Ζωδιάτου και του μέλους της Παιδαγωγικής Ομάδας κ. Μαριάννας Πασσά, έγιναν ενημερωτικές εισηγήσεις για το Κ.Π.Ε. και αναλύθηκαν τα προγράμματα που πραγματοποιεί, ενώ τα μέλη της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» υλοποίησαν το πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. «Γνωριμία με το Αστικό Περιβάλλον της Κλειτορίας». Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έγιναν επισκέψεις σε τυροκομείο, στο λαογραφικό μουσείο και συναντήσεις με συλλόγους γονέων και την εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής Αντιδήμαρχο κ. Χαρά Γεωργακοπούλου. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις, αναδείχτηκαν δυνατότητες μελλοντικών συνεργασιών και κοινών δράσεων στην περιοχή.
Την τελευταία ημέρα μέρος των εργασιών παρακολούθησε και ο αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων (όπου και ανήκει το Κ.Π.Ε.) κ. Νίκος Μαγκαφάς.

Τα μέλη της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

"Σε παλαιότερες επισκέψεις είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ακολουθώντας περιβαλλοντικά μονοπάτια και συμμετείχαμε σε δραστηριότητες όπως τοξοβολία και διαδρομές με ποδήλατα.
Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Παιδαγωγική ομάδα του Κ.Π.Ε. Κλειτορίας (το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας) όπως και τους εργαζόμενους της Μαθητικής Εστίας Κλειτορίας (που ανήκει στον Δήμο Καλαβρύτων) για την υπέροχη φιλοξενία τους, το πολύ καλό φαγητό τους, την καθαριότητα αλλά και την καλή διάθεση που είχαν να μας διευκολύνουν ώστε να περάσουμε τόσο όμορφα.
Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να συστήσουμε και σε άλλους φορείς η ομάδες πολιτών, αν θέλουν να ζήσουν τέτοιες ωραίες εμπειρίες, να έλθουν σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του Κέντρου και να ενημερωθούν καλύτερα."




Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.