HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με δύο νέους Ιεροψάλτες τα Καλάβρυτα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24.06.2012 η εορτή λήξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, της Ιεράς Μητροπόλεώς μ...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24.06.2012 η εορτή λήξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στην Αίθουσα Τελετών του Κέντρου Νεότητος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, που προσήλθε για να θαυμάσει το ταλέντο και την πρόοδο των μαθητών.
Ο Διευθυντής της Σχολής, Ελλογιμώτατος Καθηγητής κ. Παναγιώτης Αχιλλιάς, στον εισαγωγικό του λόγο αναφέρθηκε στην σπουδαία σημασία της γνώσης της Βυζαντινής μουσικής για την πνευματική και ηθική καλλιέργεια των μαθητών, ενώ επαίνεσε τους μαθητές για την προσπάθεια και τους κόπους που καταβάλλουν προκειμένου να μυηθούν στην «μουσική των αγγέλων», διαπιστώνοντας την συνεχή πρόοδό τους. Συνεχάρη και ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους προς το έργο της Σχολής, καθώς και τον μουσικοδιδάσκαλο κ. Βασίλειο Μπίκο για την κοπιώδη προσπάθειά του να μεταλαμπαδεύσει τη μεγάλη αυτή πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά στους νέους της Αιγιάλειας.
Στη συνέχεια, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητού κ. Βασιλείου Μπίκου, μαθητές από κάθε τάξη παρουσίασαν δείγματα των γνώσεων και της προόδου τους, αποσπώντας τα ενθουσιώδη και θερμά χειροκροτήματα ως και τον θαυμασμό των ακροατών.
Στο τέλος της εορτής όλοι μαζί, χορωδιακά απέδωσαν ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον ερχόμενο χειμώνα.

Στο Παράρτημα της Σχολής στα Καλάβρυτα φοίτησαν συνολικά 22 μαθητές εκ των οποίων Πτυχίο Ιεροψάλτου έλαβαν οι :

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ του ΑΝΔΡΕΟΥ






Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.