HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ολα τα χαλάει το MURO !!!!

του Σπύρου Θεοχάρη    Έχει μεγάλη πλάκα το γεγονός ότι τα κεντρικά δελτία ειδήσεων στην Γερμανία και οι «συνάδελφοι» στην Ελλάδα έχουν...

του Σπύρου Θεοχάρη   
Έχει μεγάλη πλάκα το γεγονός ότι τα κεντρικά δελτία ειδήσεων στην Γερμανία και οι «συνάδελφοι» στην Ελλάδα έχουν βάλει «σαλόνι» την espresso - bild της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ !!! στην εναρμονισμένη εναγώνια προσπάθεια που κάνουν για να τρομοκρατήσουν τους Λαούς και να πείσουν ότι η Ελλάδα είναι η ρίζα του κακού της ευρωπαϊκής κρίσης . Παραθέτω ολίγο από το παραλήρημα :
«Με τη χρεοκοπία της Ελλάδας τα ελληνικά ευρώ που θα έχουμε στις τσέπες μας θα μετατραπούν σε ελληνικό νόμισμα!, τονίζει η γερμανική εφημερίδα Bild, κάνοντας μία εκτίμηση για το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας και την υιοθέτηση νέου νομίσματος στην Ελλάδα.
Φιλοξενώντας δηλώσεις και εκτιμήσεις του καθηγητή και επιστημονικού συνεργάτη του υπουργείου οικονομικών της Γερμανίας Charles Blankart η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται πως σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη τα ελληνικά ευρώ θα μετατραπούν αυτομάτως σε εθνικό νόμισμα της Ελλάδας και αξία τους θα είναι μηδενική για όσους Ευρωπαίους κατέχουν τέτοια ευρώ.
«Τα ευρώ με σειριακό αριθμό που αρχίζει από Υ (ο αριθμός που υποδηλώνει πως τυπώθηκαν στην Ελλάδα) θα χάσουν αμέσως κάθε αξία», υπογραμμίζει η Bild Zeitung, προτείνοντας στους αναγνώστες της να τα ξεφορτωθούν άμεσα.

Η μεγαλύτερη όμως πλάκα είναι ότι δεν τους κάθεται και έχουν τρελαθεί !!! Γιατί παράλληλα υπάρχουν και οι άλλες αναφορές που εξετάζουν τα ενδεχόμενα διαφορετικά , ενδεικτικά παραθέτω:
«Σε 20% -έναντι προηγούμενου ποσοστού 15%- αυξάνει η Credit Suisse την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ (στη διάρκεια του 2012 )και εκτιμά ότι, σε αυτό το σενάριο, το ελληνικό ΑΕΠ θα μειωνόταν 10%, ενώ ο πληθωρισμός θα αυξανόταν στο 30%.
Για την Ευρώπη, το άμεσο κόστος θα ήταν 260 δισ. ευρώ και εξάπλωση της κρίσης στη λοιπή ευρωπαϊκή περιφέρεια, με το ευρωπαϊκό ΑΕΠ να συρρικνώνεται 2%.
Η Credit Suisse προβλέπει πιθανότητες 10% για πλήρη διάσπαση της Ευρωζώνης στη διάρκεια του 2012.
Το άμεσο κόστος αυτού του σεναρίου θα είναι ένα τρισ. ευρώ, ποσό που ξεπερνά το κόστος της διάσωσης, ενώ τα έμμεσα κόστη θα είναι πολλές φορές υψηλότερα και με τη Γερμανία το μεγάλο χαμένο μακροπρόθεσμα.
Σε αυτό το σενάριο, το ευρωπαϊκό ΑΕΠ θα μειωνόταν 5%-10%».
Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα ( εκλογές αμφισβήτηση του Μνημονίου απόκλιση από τους στόχους ) στην Ισπανία (πιθανή κατάρρευση της BANKIA εκτόξευση του κόστους δανεισμού στο 7%) στην Ιταλία ύφεση και μείωση των δημοσίων εσόδων αλλά και στην Πορτογαλία ( επίτευξη μόνο ορισμένων στόχων του προγράμματος ονομαστικά με ανάλογη κακή εικόνα σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο ) έχουν δείξει ότι η κρίση του Νότου ακουμπά ταχύτατα ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Στην Ελλάδα έχουμε την τάση να θεωρούμε εαυτούς το κέντρο του κόσμου, τόσο για να κομπάσουμε ως γεννήτορες του παγκόσμιου πολιτισμού αλλά και να τρομάξουμε και να απελπιστούμε για τα κακά της οικονομικής κρίσης λες και είμαστε οι μόνοι που την βιώνουμε και από εμάς εξαρτάτε αν θα υπάρξει ανάκαμψη.
Αν κοιτάξουμε λίγο ποιο δίπλα και αντιληφθούμε ότι το Ισπανικό μέγεθος είναι όσο Ελλάδα ,Ιρλανδία και Πορτογαλία μαζί επί δύο θα καταλάβουμε αμέσως ότι ,αν οι Γερμανία δεν αλλάξει επιδιώξεις , η αντίστροφη μέτρηση για το EURO όπως το ξέρουμε και όπως έχει σχεδιαστεί έχει ήδη αρχίσει .
Η Γερμανία έχει πολλούς λόγους για να αλλάξει ρώτα ,αλλά και πολλούς λόγους για το αντίθετο ,( θα εξηγήσω σε άλλο άρθρο). Για να κερδίσει χρόνο έχει βάλει σε λειτουργία τα σχέδια « του λιγότερου κακού» , πιστεύοντας ότι με εκβιασμούς και απειλές το όλο σύστημα θα αποτρέψει μια μετάδοση της ασθένειας αντίδρασης των Λαών , πρίν την διαφαινόμενη καταστροφή τους.
Όμως κάθε ημέρα που περνάει γίνετε και σαφέστερο σε όλους ότι η Ελλάδα είναι μέρος του προβλήματος ,το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο, αφορά όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου σε πρώτη φάση και κατ' επέκταση ολόκληρη την Ευρωζώνη .
Η μητέρα των μαχών εκτός απροόπτου (βλέπε επιδείνωση της κατάστασης σε Ισπανία ) θα δοθεί στις 17 Ιουνίου και η απειλή είναι απροκάλυπτη : Αν αποφασίσετε « λάθος» υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να πάτε στη Δραχμή η καλύτερα στο «GURO» ( δηλαδή το ευρώ της Ελλάδας GREECE-URO) με όλα τα επακόλουθα .
Αν η παραπάνω εξέλιξη ήταν μία απόφαση χωρίς επιπτώσεις και αν είχαν εξασφαλιστεί από τυχόν μετάδοση του νοσήματος που ακούει στο όνομα « MURO» ( δηλαδή το ευρώ του υπερχρεωμένου Νότου MEDITERANIAN -URO ,Ισπανία ,Πορτογαλία ,Ιταλία σε πρώτη φάση και βλέπουμε !!)είναι σίγουρο ότι θα μας έσπρωχναν στο GURO .
Είναι όμως πλέον απολύτως βέβαιοι,ανεξάρτητα από το τι εκφράζουν δημόσια , ότι :
Αν εμείς πάμε GURO τότε οι νότιοι πάνε ΜURO και το EURO πάει περίπατο !!!
α΄ δημοσίευση: pelop.gr




Σπύρος Θεοχάρης Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λεχούρι Καλαβρύτων Είναι Οικονομολόγος απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 












Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.


Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.