HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ιστορίες του χωρίου

του Νίκου Κωνσταντακόπουλου Ο Μπάρμπα Μήτσος νοικοκύρης στο χωρίο πούλησε όλα τα κτήματα , και συμπλήρωσε και κάτι οικονομίες που είχε...

του Νίκου Κωνσταντακόπουλου
Ο Μπάρμπα Μήτσος νοικοκύρης στο χωρίο πούλησε όλα τα κτήματα , και συμπλήρωσε και κάτι οικονομίες που είχε για ώρα κακιά, και αγόρασε στην κόρη του την Αρετούσα διαμέρισμα στη Αθήνα Kυψέλη μεριά. Την πάντρεψε και με ένα καλό παλικάρι και όλα καλά.
H κόρη με τον γαμπρό αποφάσισαν τους σκληρούς μήνες του χειμώνα να ανεβαίνει και να μένει κοντά τους, από τότε που έχασε την γριά του ,ναι αλλά η συνήθειες του του παππού ήθελε και τον καφενέ του.
Την βρήκε την άκρη μόνος, κάπου ανακάλυψε και καφενείο, και μαζί με άλλους ξωμάχους της ζωής έλεγαν τα δικά τους, έπαιζαν και καμία κολιτσίνα λίγο πρέφα δηλωτη, και κατά το μεσημέρι έπαιρνε τον δρόμο για το σπίτι . Μόλις έφτανε στην γωνία της πολυκατοικίας θυμόταν την συνήθεια που είχε από το χωριό και όπως ήταν παραφουσκωμένη η φούσκα του κατουρούσε στην γωνία . Η διαχειρίστρια μια στριμμένη και ιδιότροπη μεγαλοκοπέλα, έπιασε την κόρη του και της τα είπε. Η Αρετούσα ντροπιάστηκε και τα έβαλε με τον πατέρα της, μπαμπά ακούσε, εδώ θα έρχεσαι στο μπάνιο και του έδειξε την λεκάνη .

- Που μωρέ εσύ εδα που ζυμώνεις ( βλέποντας την μπανιερά την πέρασε για σκάφη). ---- -Ναι εδώ του είπε η Αρετούσα με αυστηρό ύφος.
-Ρε παιδάκι μου ξεπουλήσαμε ότι είχαμε και δεν είχαμε στο χωριό για να πάρουμε αυτό το ρημάδι το σπίτι και θα μας απαγορεύσουμε να κατουρήσουμε και στο αγκωνάρι μας !!!!!!!!!






 Νίκος Κωνσταντακόπουλος
                 Κέρτεζη 









Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.



Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.