HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μυστικά που θα σας γεμίσουν ενέργεια

Νιώθετε μονίμως εξαντλημένη και δεν έχετε κουράγιο για τίποτα; Ειδικά το καλοκαίρι που ο καιρός είναι ζεστός και οι θερμοκρασίες χτυπάνε...

Νιώθετε μονίμως εξαντλημένη και δεν έχετε κουράγιο για τίποτα; Ειδικά το καλοκαίρι που ο καιρός είναι ζεστός και οι θερμοκρασίες χτυπάνε κόκκινο, το μόνο που θέλετε μετά τη δουλειά είναι απλά να ξαπλώσετε την ίδια ώρα που η παρέα σας πάει εκδρομές ή βγαίνει για ποτό; Εδώ σας έχουμε μερικά tips που θα σας τονώσουν και θα σας γεμίσουν ενέργεια.
Πιείτε πολύ νερό
Είναι ότι φθηνότερο και συγχρόνως πολυτιμότερο στον πλανήτη γη. Ενυδατώνει τον οργανισμό και σας τροφοδοτεί με ενέργεια εύκολα και γρήγορα. Δεν υπάρχει προτεινόμενη ποσότητα. Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Το μόνο αρνητικό είναι οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα!
Ωμά φρούτα και λαχανικά
Είναι γνωστό ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα βιταμίνες και ένζυμα. Αυτό που ίσως να μην είναι γνωστό, είναι ότι τα ωμά είναι πολύ πιο θρεπτικά από τα μαγειρεμένα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο οργανισμός για να χωνέψει τα μαγειρεμένα καταναλώνει ενέργεια ενώ τα ωμά του προσφέρουν ενέργεια.
Σωστή χώνεψη
Αν πρέπει να γυμναστείτε ή γενικότερα να καταναλώσετε ενέργεια, φροντίστε το τελευταίο σας γεύμα να είναι τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν. Η χώνεψη είναι η πιο σκληρή και δαπανηρή διαδικασία του οργανισμού και πρέπει πάντα να γίνεται σωστά. Για το λόγο αυτό θα πρέπει αμέσως μετά τα γεύματα να χαλαρώνετε και όχι να κινήστε. Αν πρέπει απαραίτητα να καταναλώσετε ενέργεια προτιμήστε έναν πλούσιο χυμό φρούτων. Η διαφορά με το κανονικό φαγητό είναι ότι τα φρούτα αφομοιώνονται αμέσως κάτι που δεν ισχύει με το φαγητό καθώς η ενέργειά του αποθηκεύεται πολλές ώρες αργότερα.
Καθημερινή αεροβική γυμναστική
Βάλτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα μία ώρα περπάτημα ή χαλαρό τρέξιμο. Τα αποτελέσματα που θα δείτε θα σας ενθουσιάσουν ενώ με τον καιρό θα σας γίνει συνήθεια. Δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση του χρόνου σας από τη γυμναστική. Άλλωστε μία ώρα περπάτημα ισοδυναμεί με μία παραπάνω μέρα ζωής.
Ύπνος και ξεκούραση
Νομίζουμε πως δε χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες. Η έλλειψη ύπνου είναι καταστροφική για την υγεία. Μάθετε να ξυπνάτε χωρίς ξυπνητήρι, να κοιμάστε νωρίς, σε σωστή στάση, σε απόλυτο σκοτάδι και με άδειο στομάχι.
Σωστή αναπνοή
Η αναπνοή και κατ' επέκταση το οξυγόνο είναι πηγή ζωής. Αν δεν αναπνέουμε σωστά τότε δεν επιτρέπουμε στο σώμα μας να λειτουργήσει όπως θα μπορούσε. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σταματήστε ότι κάνετε και πάρτε 10 βαθιές αναπνοές. Θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και θα αποβάλλεται το άγχος.
από: queen.gr




Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.


Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.