HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μεγάλη επιτυχία για την εκδήλωση "Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά" στο Hilton

Περισσότερα από 2.000 άτομα -σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρεία Vinetum- επισκέφθηκαν τη μονοήμερη έκθεση “Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά” στο...


Περισσότερα από 2.000 άτομα -σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρεία Vinetum- επισκέφθηκαν τη μονοήμερη έκθεση “Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά” στο ξενοδοχείο Athens Hilton, όπου 28 οινοποιεία της Πελοποννήσου παρουσίασαν την παραγωγή τους στο οινόφιλο κοινό της Αθήνας. Όλοι οι νομοί και όλες οι οινοπαραγωγικές περιοχές ήταν παρόντες, με μια ευρύτατη γκάμμα κρασιών που επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τον αμπελοοινικό πλούτο της “πολυστάφυλου” Πελοποννήσου.

Το αμπελουργικό διαμέρισμα της Πελοποννήσου είναι το 3ο μεγαλύτερο της χώρας και φιλοξενεί επτά ονομαστές “Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης”, στη Νεμέα (κόκκινα κρασιά από την ποικιλία αγιωργίτικο), στη Μαντινεία (λευκά κρασιά από μοσχοφίλερο), στη Μονεμβασία (λευκά κρασιά Malvazia) και στην Πάτρα όπου, εκτός από τα λευκά κρασιά από ροδίτη, υπάρχουν και τα περίφημα γλυκά κρασιά Μοσχάτος Πατρών, Μοσχάτος Ρίου Πατρών και Μαυροδάφνη Πατρών.

Επίσης, ο ιδαίτερος γεωκλιματικός πλούτος της Πελοποννήσου, που μεταφράζεται σε δεκάδες διαφορετικά αμπελοτόπια, ορεινά και πεδινά, έχει οδηγήσει τον νομοθέτη να αναγνωρίσει 14 διαφορετικούς “Τοπικούς Οίνους”, που σήμερα πλέον ονομάζονται “Προστευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις”, όπου οι δραστήριοι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου καλλιεργούν δεκάδες διαφορετικές ποικιλίες αμπέλου, προσφέροντας κατ‘αυτόν τον τρόπο μια πραγματικά μοναδικού εύρους προσφορά κρασιών που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες των φίλων του κρασιού.

Οι οινοποιοί παρουσίασαν λευκά κρασιά εσοδείας 2010, που παραμένουν σε εξαιρετική γευστική κατάσταση και πολλά κόκκινα κρασιά, κυρίως του 2009 και 2008. Πολλές ήταν και οι ετικέτες με παλαιότερες εσοδείες, αναδεικνύοντας την ικανότητα πολλών ελληνικών κρασιών να ωριμάσουν περαιτέρω στη φιάλη, προσφέροντας ένα ακόμα πιο πολύπλοκο και ενδιαφέρον γευστικό αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κληρώθηκαν στους επισκέπτες 14 φιάλες τύπου Magnum (1,5 lt) με σπουδαία κρασιά διαφόρων οινοποιείων, τα περισσότερα ήδη 6-8 ετών και με μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω παλαίωσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.