HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΟΥ(όπως λέμε κρανίου..)ΤΟΠΟΣ

Είναι η πόλη που γεννήθηκα , την πονάω και δεν αντέχω να την βλέπω να μαραζώνει .. Την κοιτάζω σήμερα και μοιάζει σα να ’ναι δεμένη σε μια...


Είναι η πόλη που γεννήθηκα , την πονάω και δεν αντέχω να την βλέπω να μαραζώνει .. Την κοιτάζω σήμερα και μοιάζει σα να ’ναι δεμένη σε μια κατάρα που την κρατά καθηλωμένη στη μιζέρια του τίποτα.. Λάθη, αστοχίες , παραλείψεις, εγκατάλειψη, πολιτική φαγωμάρα, ανικανότητα… λες και ένα μαγικό χέρι έγραψε με μαύρο μελάνι το ριζικό σ’ αυτόν τον όμορφο και περήφανο τόπο..

Το Αίγιο κάθε μέρα μετράει πληγές, που αντί να επουλώνονται, ανοίγουν και κακοφορμίζουν..

Από πού να αρχίσει κανείς ;

Υπηρεσίες: Το Τελωνείο και το παράρτημα του υπουργείου Συγκοινωνιών θα τα κλείσουν λένε και θα απορροφηθούν από την Πάτρα, καταφέρνοντας ακόμα ένα χαστούκι στην πόλη.
Το Νοσοκομείο που ήταν για χρόνια το μεγάλο ζητούμενο για το Αίγιο , όχι απλώς υπολειτουργεί, συχνά ΔΕΝ λειτουργεί. «Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε ούτε γάζες», λέει ένας γιατρός .. Για κάθε είδους περιστατικό, σοβαρό ή μη, οι Αιγιώτες τρέχουν στην Πάτρα .. Οι εφημερίες είναι ανέκδοτο και οι ελλείψεις τεράστιες . Συρρίκνωση στην υγεία μιας πόλης .. Τι θα γίνει ; Θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας αθόρυβα και μοιραία ;

Έργα :Το Λιμάνι ξεκίνησε…ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες . Κουτσουρεμένο με πολλές περικοπές, τα γνωστά έργα- μακέτα που ξεκινούν και δεν τελειώνουν ποτέ έτσι όπως πρέπει .. Δυστυχώς το έργο χαρακτηρίστηκε πολύ μικρό από την ανάδοχο εταιρία, που σημαίνει ότι δεν θα δουλέψει κόσμος από το Αίγιο της ανεργίας..
Σταμάτησαν όλα τα έργα της Ολυμπίας Οδού και της ΕΡΓΟΣΕ- οι σήραγγες του Αιγίου που το μεγαλύτερο κομμάτι τους είχε ολοκληρωθεί επί Νέας Δημοκρατίας. Μετά το 2009, μαύρο σκοτάδι κι απραξία ..

ΕΒΟ: Τρεις μήνες απλήρωτοι, κι ένα καθεστώς ομηρίας και αβεβαιότητας που διαρκώς μεγαλώνει.. Οι δυνατότητες πολλές, ουσία μηδέν.. Ο μοναδικός οικονομικός πνεύμονας του Αιγίου, παρατημένος στην τύχη του, έχει καταντήσει φάντασμα του παλιού εαυτού του. Παρά τις επενδύσεις σε εξοπλισμό που έγιναν το 2007- 2008, σήμερα, ουσιαστικά, είναι εκτός παραγωγής και λειτουργίας και δεν υπάρχει καμία πολιτική απόφαση για το μέλλον του και τη βιωσιμότητα του. Καμιά κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη πολιτική για την ΕΑΒ. Ας αποφασιστεί επί τέλους τι θα γίνει κι ας πάψουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων..

Εκπαίδευση: Μέχρι τέλος του χρόνου κλείνουν τα γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών και το αδιάκοπο πήγαινε - έλα στην Πάτρα .Καταργήθηκαν οι σχολικές επιτροπές για να δημιουργηθεί μια κεντρική επιτροπή η οποία, και άργησε και δεν έχει κανένα κονδύλι από την αρχή της σχολικής χρονιάς..
Σοβαρά κτιριακά προβλήματα παντου.. Στην αίθουσα τελετών του Α’ Γυμνασίου εχουν γυμνωθεί οι κολόνες με σκοπό την ανακατασκευή τους εδώ κι ενάμισι χρόνο ενώ υπάρχει ένας φράχτης που κόβει το προαύλιο του σχολειού στη μέση την ώρα που και στο Β Γυμνάσιο υπάρχουν παλιά κτίρια με πολλές φθορές ..

Αγροτικά : Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της επιδότησης . Ας ελπίσουμε ότι η δεύτερη δόση θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα.. Το πιο εξοργιστικό βεβαία είναι η ανεξέλεγκτη εισαγωγή λεμονιών, ειδικά από Τουρκία, που κρατά σε χαμηλά επίπεδα την τιμή τους.(πακέτο με τα τούρκικα τηλεοπτικά σήριαλ..)

Εμπόριο: Στα μαγαζιά ,λουκέτα κάθε μέρα . Για πρώτη φορά από τότε που θυμάμαι, έχουν μείνει ανοίκιαστα καταστήματα στη Μητροπόλεως και την Κλεομένους Οικονόμου, δυο από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης. Μαγκωμένες οι τράπεζες, στεγνή η αγορά , το κράτος δεν αποδίδει το ΦΠΑ , καμία ρευστότητα ..
Η παραλία της πόλης αντί να σφύζει από ζωή, παραμένει νεκρωμένη με ένοικους φαντάσματα από παλιές σταφιδαποθήκες …

Ανεργία: Άνεργοι παντού.. Ένας στου πέντε, ένας στους τέσσερεις, ένας στους τρεις.. Το Αίγιο (ΚΑΙ το Αίγιο) στενάζει από την ανεργία κι αυτό το διαπιστώνει κανείς αρκεί να κάνει μια βόλτα τα πρωινά στις καφετέριες της Μητροπόλεως..

Οικοδομή: Έχει πεθάνει και εδώ όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα περιμένοντας έναν Λάζαρο να την αναστήσει..

Σκουπίδια: Θέμα που παραμένει άλυτο με ευθύνη της Περιφέρειας, άρα της κυβέρνησης που δεν έχει δώσει καμία βιώσιμη λύση. Βουνά και δυσωδία..

Κι ο Παναιγιάλειος, το αθλητικό καμάρι του Αιγίου… Λες κι έχει κατάρα από τη παραγκούπολη του ποδοσφαίρου, που κρίνει με δυο μέτρα και δυο σταθμά , προσβάλλοντας μια ιστορική ομάδα που έχει γνωρίσει μεγάλες δόξες. Όπως και ο Κεραυνός στο μπάσκετ, που προσπαθεί να αναγεννηθεί μόνο χάρη στο φιλότιμο κάποιων ακόμα παθιασμένων…


Οι προσπάθειες, και στο παρελθόν και τώρα , εχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται από ανθρώπους που αγαπούν το Αίγιο...
Και η τοπική αυτοδιοίκηση πασχίζει καθημερινά απέναντι σε θηρία που λέγονται δυσκίνητο κράτος, ατελής Καλλικράτης, γραφειοκρατία, ελλείψεις κονδυλίων και πραγματικού ενδιαφέροντος..
Οι καρδιές πρόθυμες αλλά η στυγνή πραγματικότητα που δεν αφήνει τίποτα να προχωρήσει, παρούσα…

Νατάσα Ράγιου
Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων ΝΔ
π. βουλευτής Αχαΐας




1 σχόλιο

  1. Περασμένα ξεχασμένα και θυμώντας τα να κλαίς ή να γελάς;..

    Πάμε προς το καλύτερο..

    Χ.Κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.