Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο στις Καταβόθρες Χελμού (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο εντόπισε η κάμερα του kalavrytanews.com στις καταβόθρες Χελμού , σήμερα το πρωί. Μοιάζει με καπνό αλλά είν...

Ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο εντόπισε η κάμερα του kalavrytanews.com στις καταβόθρες Χελμού, σήμερα το πρωί. Μοιάζει με καπνό αλλά είναι το φαινόμενο της εξάχνωσης. 
Εξάχνωση, τόσο στη Φυσική όσο και στη Χημεία, ονομάζεται η μετατροπή στερεού (στην συγκεκριμένη περίπτωση πάγος) απ΄ ευθείας σε αέριο, χωρίς να περάσει από την ενδιάμεση υγρή κατάσταση, αποτελεί δε μια από τις αλλαγές φάσεων της φυσικής μορφής της ύλης (κατάσταση της ύλης).

Η εξάχνωση μπορεί να επιτευχθεί σε συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας στις οποίες η συγκεκριμένη ουσία δεν μπορεί να βρεθεί σε υγρή κατάσταση. Οι συνθήκες αυτές καθορίζονται από το τριπλό σημείο της. Η εξάχνωση χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό χημικών ενώσεων οι οποίες έχουν υψηλή θερμοκρασία βρασμού με αποτέλεσμα να είναι ασύμφορη η απόσταξή τους. Στον καθαρισμό των οργανικών ενώσεων συνήθως χρησιμοποιείται αντλία κενού καθώς το τριπλό σημείο της πλειονότητας των οργανικών ενώσεων βρίσκεται σε πίεση μικρότερη από την ατμοσφαιρική.


 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Καταβόθρες του Χελμού και το παλιό πέτρινο γεφύρι (ΑΦΙΕΡΩΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.