Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου: «Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία της Αχαΐας»

Τα σοβαρά προβλήματα, τα οποία αφορούν στην λειτουργία των νοσοκομείων της περιοχής της Αχαΐας εξαιτίας των ελλείψεων που υπάρχουν στην ...

Τα σοβαρά προβλήματα, τα οποία αφορούν στην λειτουργία των νοσοκομείων της περιοχής της Αχαΐας εξαιτίας των ελλείψεων που υπάρχουν στην κάλυψη των οργανικών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού, θέτει με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης, έχει ως εξής:
Σοβαρά προβλήματα, τα οποία αφορούν στην λειτουργία των νοσοκομείων της περιοχής της Αχαΐας εξαιτίας των ελλείψεων που υπάρχουν στην κάλυψη των οργανικών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την 6η Υγειονομική Περιφέρεια οι κενές θέσεις προσωπικού ανέρχονται σε 7.634 με καλυμμένες μόλις τις 5.086! Η Κατάσταση Προσωπικού Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Νοσοκομείων 6ης ΥΠΕ όπως έχουν καταγραφεί από την ΠΟΕΔΗΝ είναι η εξής, ΠΕ 206 οργανικές θέσεις και 115 υπηρετούντες, ΤΕ 3.396 οργανικές θέσεις και 2.480 υπηρετούντες, ΔΕ 2.825 οργανικές θέσεις και 1.920 υπηρετούντες, ΥΕ 1.207 οργανικές θέσεις και 571 υπηρετούντες. Στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας οι κενές θέσεις ξεπερνούν τις 850 με το Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα να καταγράφει σχεδόν 50 κενές θέσεις ιατρών και 350 θέσεις εργαζομένων, ενώ αντίστοιχα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας τα κενά ξεπερνούν τις 450 θέσεις με τις 270 εξ αυτών να αφορούν νοσηλευτές. Σε αυτό να προσθέσουμε ότι το νεώτερο σε ηλικία νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στα νοσοκομεία της περιοχής μας είναι στο 38ο έτος , με το σύνολο του προσωπικού να έχει μέσο όρο άνω της μέσης ηλικίας.
Σε πολλές περιπτώσεις οι ελλείψεις είναι τόσο τραγικές με αποτέλεσμα πολλές βάρδιες να καλύπτονται με έναν ή δύο, στην καλύτερη περίπτωση, νοσηλευτές για 40 ασθενείς. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε τις ιδιαίτερα επιβαρυντικές συνθήκες εργασίας του προσωπικού γίνεται εύκολα αντιληπτό πως επηρεάζεται σοβαρά η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας προς τους πολίτες. Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση της ΠΟΕΔΗΝ ότι « αν χορηγηθούν τα νόμιμα δικαιώματα στο νοσηλευτικό προσωπικό θα έπρεπε να κλείσουν τα Νοσοκομεία»
Κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει την ανάγκη για στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων της περιοχής της Αχαΐας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή φροντίδας υγείας στους πολίτες της.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού στα νοσοκομεία της Αχαΐας;
2. Ποιος ο προγραμματισμός του Υπουργείου προκειμένου να  αντιμετωπιστούν οι συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης του προσωπικού των νοσοκομείων;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.