Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με λαμπρότητα η Πάτρα τίμησε τον Άγιο Ανδρέα (ΦΩΤΟ)

Με τη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αποστόλου Ανδρέου στις κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις του Πολιούχου τη...

Με τη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αποστόλου Ανδρέου στις κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα.
Χιλιάδες πιστοί συνέρρεαν στον ιερό ναό του πολιούχου της Πάτρας από νωρίς και με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η περιφορά της Τιμίας Κάρας του Αγίου με τη συμμετοχή σχολείων, προσκόπων, μπάντες από Αστυνομία, Πυροσβεστική, Δήμου αλλά και του Μουσικού σχολείου και χιλιάδων πιστών. 
Στην πολυαρχιερατική Θέια Λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από εννέα αρχιερείς, μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές Αχαΐας, Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Ριζούλης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Ιάσων Φωτήλας και Νίκος Νικολόπουλος, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Γιάννης Λαϊνιώτης, ο Ηρακλής Ρούπας, εκπρόσωποι αρχών και φορέων κ.α.
Αξίζει να σημειώσουμε την εξαιρετική βυζαντινή πανδαισία που προσέφερε ο χορός των ιεροψαλτών προεξάρχοντος του πρωτοψάλτη κ. Μπουχάγιερ, τους Λαμπαδάριους Σπύρο Σκιαδαρέση και τον Καστρτιώτη Γεώργιο Γκλαβά, τον ισοκράτη Λεχουρίτη Στέφανο Σκαρπέλο και πολλούς άλλους μουσικολογιώτατους ιεροψάλτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.