BREAKING NEWS
latest

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Με επιτυχία και προοπτική, η εκδήλωση για τα 120 χρόνια του Οδοντωτού (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εξαιρετικά σημαντική και συμβολική για μια νέα εποχή εξωστρέφειας του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου Διακοπτού-Καλαβρύτων, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο ΟΣΕ, επισφραγίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον του οργανισμού για την περαιτέρω ανάπτυξη της εν λόγω γραμμής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 120 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας της.
Η αφετηρία του οδοιπορικού ήταν το Διακοπτό, όπου ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με το σλόγκαν «Το ταξίδι αρχίζει εδώ», οργάνωσαν υποδοχή για τους επισκέπτες με σύντομη ξενάγηση στο μηχανοστάσιο του Διακοπτού και στο νεοσύστατο Info Center δίπλα στο σταθμό, που ο Δήμος Αιγιαλείας προτίθεται να παραχωρήσει τη χρήση του στο Δ.Σ. του «Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού» και το οποίο φιλοξενεί έκθεση φωτογραφιών από το πλούσιο αρχείο του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Καραπαναγιώτης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και ευχήθηκε να συνεχίσουν οι δράσεις ανάδειξης του Οδοντωτού, που ενισχύουν την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. 

Στο Διακοπτό
Μιλώντας στους εκλεκτούς επισκέπτες, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος μίλησε με θερμά λόγια για τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και του φαραγγιού του Βουραϊκού, που μέσω του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου αναδεικνύεται σε ελκυστικό προορισμό για τουρίστες και φυσιολάτρες από όλο τον κόσμο. «Υποχρέωσή μας είναι να μη μείνουμε στάσιμοι σε αυτό αλλά να εργαστούμε για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας μέσω αυτού του μοναδικού τρόπου εξωστρέφειας για τον τόπο μας. Σας καλούμε λοιπόν να μας τιμήσετε τον ερχόμενο Μάιο στη διοργάνωση «Εν Συρμώ 2017» που ήδη προετοιμάζεται» κατέληξε ο δήμαρχος, για να λάβει ακολούθως τον λόγο ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Κωνσταντίνος Πετράκης, προαναγγέλλοντας την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού, για την ένταξη του σιδηροδρομικού δικτύου όλης της Πελοποννήσου στο Δίκτυο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ένα σχέδιο που είχε ξεκινήσει επί υπουργίας της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, έμεινε στάσιμο και αυτή την περίοδο έχει ενεργοποιηθεί η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου φακέλου με πλούσιο υλικό, όπως τόνισε ο ίδιος.

Τις σύντομες τοποθετήσεις έκλεισε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, αναφερόμενη στον επιτυχημένο θεσμό «Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού»  τον περασμένο Μάιο, που πέτυχε  την εξαιρετική συνεργασία των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας των τοπικών φορέων, καθώς και την προβολή του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου σε διεθνές επίπεδο. 

Κερπινή - Καλάβρυτα
Ακολούθως, οι προσκεκλημένοι αναχώρησαν με το τρένο για τον σταθμό της Κερπινής, όπου μετεπιβιβάστηκαν στον ιστορικό ατμήλατο συρμό για να φτάσουν στα Καλάβρυτα, όπου ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς και η δημοτική αρχή τους επεφύλαξαν θερμή υποδοχή με τη Φιλαρμονική Καλαβρύτων να παίζει χαρμόσυνη μουσική και τα τρένα των τριών ‘εποχών’ να συνυπάρχουν αρμονικά στον σταθμό, χαρίζοντας ένα σπάνιο θέαμα. Ακολούθησε εκδήλωση στον χώρο του ΓΕΛ Καλαβρύτων με σύντομους χαιρετισμούς από τους συμμετέχοντες, παρουσίαση του συλλεκτικού γραμματοσήμου και του λευκώματος για τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο που έχει γράψει ο κ. Γιώργος Νάθαινας, καθώς και παρουσίαση συλλεκτικού γραμματοσήμου, επετειακής σιδηροτροχιάς και παράδοση επετειακών αναμνηστικών.

Στις εκδηλώσεις, το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Γιώργος Αποστολόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Πετράκης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος κ. Θεοφανόπουλος, μέλη της διοίκησης και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ κ. Κωνσταντίνος Παπανδρέου, η πρόεδρος των ΕΛΤΑ κα Φρόσω Σταυράκη, ο πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Hans-Rudolf Hodel, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου κ. Παναγιώτης Κακκαβάς, οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Κώστας Σπαρτινός και Ιάσων Φωτήλας, ο ειδικός συνεργάτης της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά κ. Πέτρος Δαδιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στον τομέα Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης κ. Δημήτρης Δριβίλας, ο βοηθός περιφερειάρχη στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χρίστος Φωτεινόπουλος, ο βοηθός δημάρχου Καλαβρύτων κ. Νίκος Μαγκαφάς, ο τ. νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αιγιαλείας κ.κ. Βασίλης Γ. Χριστόπουλος και Δημήτρης Καλαμίδας, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από Καλάβρυτα και Αιγιάλεια.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν και εργάσθηκαν για να ξανασφυρίξει το θρυλικό τρενάκι! « PREV
NEXT »