HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το χρονικό της Τραγωδίας με το Τσέσνα στα Καλάβρυτα

Τρία χιλιόμετρα βόρεια του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων στην θέση "Λάκκες του Λουκά"  στην περιοχή του όρους Χελμός εν...

Τρία χιλιόμετρα βόρεια του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων στην θέση "Λάκκες του Λουκά"  στην περιοχή του όρους Χελμός εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αγνοούμενου εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου Τσέσνα. 
Τα συντρίμμια εντοπίσθηκαν χθες Δευτέρα 17/10 στις 11:58 από ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις 12:13 ο μηχανικός του ελικοπτέρου, που κατέβηκε στο σημείο, εντόπισε τους πιλότους νεκρούς και ειδοποίηση αμέσως τους συντονιστές της επιχείρησης.  
Πιλότος του μοιραίου Τσέσνα ο 32χρόνος υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αντωνόπουλος Σωτήρης, πολύπειρος πιλότος, μάχιμος στα SUPER PUMA με καταγωγή από το Μάνεσι Καλαβρύτων.
Στην θέση του δίπλα στο κόπτικ ο 50χρονος από την Κορινθία, απόστρατος του πολεμικού ναυτικού, η οικογένεια του οποίου δεν επιθυμεί περαιτέρω δημοσιοποίηση στοιχείων.

Απανθρακωμένοι...
Και οι δύο επιβάινοντες βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο αεροπλάνο που είχε καρφωθεί με το μπροστινό τμήμα του στο έδαφος και όπως μαρτυρούν γνώστες των αεροπλάνων που βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος, ή μηχανή του Τσέσνα ήταν ακόμα σε λειτουργία πράγμα που μαρτυρεί το σκάψιμο στο έδαφος που έχει κάνει ο έλικας. 
Τα δύο απανθρακωμένα πτώματα μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για νεκροψία, νεκροτομή. 
Την νεκροψία - νεκροτομή έκανε ο ιατροδικαστής κ. Ανδρέας Γκότσης ο οποίος δήλωσε με την ολοκλήρωσή της οτι τα πτώματα των δυο πιλότων είναι απολύτως μη αναγνωρίσιμα και για το λόγο αυτό, η ταυτοποίησή τους θα γίνει με τη μέθοδο του DNA.
Συγγενείς των θυμάτων έδωσαν αίμα και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων για την ταυτοποίηση των δύο θυμάτων θα βγουν περίπου σε δέκα μέρες.
Το συγκλονιστικό από τα αποτελέσματα της νεκροψίας είναι οτι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Ανδρέα Γκότση και τα θύματα ζούσαν και μετά την πτώση, βαριά τραυματισμένοι και έχασαν την ζωή τους απο την φωτιά που ξέσπασε στο αεροσκάφος. 
Για τις συνθήκες του δυστυχήματος οι έρευνες συνεχίζονται με τις πρώτες ενδείξεις να τις αποδίδουν σε ισχυρή ροπή ανέμου που έκανε το μικρό αεροσκάφος να είναι ουσιαστικά ακυβέρνητο. 

Το χρονικό του τραγικού ατυχήματος
Το αεροπλάνου τύπου Τσέσνα χάθηκε από τα ραντάρ το απόγευμα της Κυριακής (16/10). Το δρομολόγιο που ακολουθούσε ήταν Μέγαρα – Καλάβρυτα – Μέγαρα, ενώ η τελευταία επικοινωνία έγινε από το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.
Περίπου στις 17:15 της Κυριακής ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου της Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.
Στις 18:18 κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας, στις 18:30 δηλώθηκε και επίσημα η εξαφάνιση. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Αμέσως σηκώθηκε ένα C-130 για έρευνα στην περιοχή ενω δόθηκε σήμα τόσο στην Αστυνομία όσο και στην Πυροσβεστική.

Το Kalavrytanews.com επικοινώνησε στις 19:30 με το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων οπου μας ενημέρωσαν οτι δεν εχουν ακριβες στιγμα για το που χαθηκε το αεροσκάφος και η περιοχή ερευνών ήταν σε πολύ μεγάλη ακτίνα από νοτια των Καλαβρύτων εως και την θαλάσσια περιοχή του Κονθιακού. 
Στις έρευνες προστέθηκαν 2 SUPER PUMA, ένα ελικόπτερο Α/Β και δυνάμεις της 6ης ΕΜΑΚ Αχαΐας. 
Οι έρευνες το ίδιο βράδυ απέβησαν άκαρπες και την επομένη (Δευτέρα 17/10) με το πρώτο φως της ημέρας, όλες οι δυνάμεις ενέτειναν τις προσπάθειες τους για την ανεύρεση του χαμένου Τσέσνα. 
Συμμετείχαν 2 SUPER PUMA, ένα ελικόπτερο Α/Β-205, τρία οχήματα με άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων, δυο ομάδες του στρατού και μια της αεροπορίας και πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ 
Στις 10:00πμ βρέθηκαν συντρίμμια στην περιοχή του χιονοδρομικού αλλά πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε ότι ηταν από παλαιότερο ατύχημα (7/11/2010 χωρίς θύματα τότε, πάλι μικρού αεροσκάφους)
Τα συντρίμμια εντοπίσθηκαν χθες Δευτέρα 17/10 στις 11:58 από ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις 12:13 ο μηχανικός του ελικοπτέρου, που κατέβηκε στο σημείο, εντόπισε τους πιλότους νεκρούς και ειδοποίηση αμέσως τους συντονιστές της επιχείρησης.
ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ



Ποιός ήταν ο πιλότος του μοιραίου Τσέσνα
Τραγικό τέλος βρήκαν πιλότος και επιβάτης του μοιραίου Τσέσνα που έπεσε κοντα στο Σούβαρδο. Όπως αποκάλυψε το kalavrytanews.com o έμπειρος χειριστής Αντωνόπουλος Σωτήριος 32 ετών, έχει καταγωγή από το Μάνεσι Καλαβρύτων. Ο Αντωνόπουλος Σωτήρης, πολύπειρος πιλότος, μάχιμος στα SUPER PUMA 32χρόνος λάτρευε τα αεροπλάνα με πάρα πολλές ώρες πτήσης και δυστυχώς βρήκε τραγικό θάνατο στο τόπο καταγωγής του. Ήταν γιοα πολύτεκνης, με άλλα έξι αδέλφια, ο ένα εκ των οποίων είναι και αυτός πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Πατέρας του ο αείμνηστος καθηγητής και πρώην προέδρος, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, Γεωργίος Αντωνοπούλος, αδελφος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου (Αντωνοπούλου)

Δήμαρχος Καλαβρύτων για το τραγικό συμβάν: 
Για το τραγικό περιστατικό που συνέβη στα Καλάβρυτα ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς δήλωσε στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS:
"Είμαι συγκλονισμένος, για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα,που έγινε στην ορεινή περιοχή μας. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, στις οικογένειες των τραγικών αεροπόρων,που χάθηκαν άδικα, ο ένας εκ των οποίων,ο Σωτήρης Αντωνόπουλος, έμπειρος αξιωματικός ιπτάμενος της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με αγάπη και ζήλο για την υπηρεσία του,στα super puma της Π.Α., είναι Καλαβρυτινός, από το Μάνεσι Καλαβρύτων, υιός πολύτεκνης,με επτά παιδιά,οικογένειας,του αείμνηστου καθηγητή και πρώην προέδρου,του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, Γεωργίου Αντωνοπούλου, αδελφού, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου (Αντωνοπούλου). Ο Πανάγαθος Θεός, ν´αναπαύει τις ψυχές τους.Έφυγαν και πήγαν, στις αγκαλιές των Αγγέλων,με ότι αγαπούσαν.."

Η Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων
Η Επίσημη ανακοίνωση της Π.Υ. Καλαβρύτων για το τραγικό συμβάν στο Χελμό.:
Την Κυριακή 16-10-2016 και ώρα Ω/19:30 ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για εξαφάνιση μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Cessna με τελευταίο στίγμα την ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων με δύο επιβαίνοντες.  Η Υπηρεσία μας συμμετείχε στις έρευνες για την ανεύρεση του αεροσκάφους με τέσσερα οχήματα και δώδεκα άνδρες. Περί Ω/12:00 της 17/10/2016 εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αγνοούμενου εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην θέση "Λάκκες του Λουκά" στην περιοχή του όρους Χελμός. Η Υπηρεσία μας απεγκλώβισε  απανθρακωμένους του δύο αγνοούμενους επιβαίνοντες.
Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν η 6η ΕΜΑΚ, η ΕΛΛΑΣ, τμήματα της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού, ελικόπτερα έρευνας διάσωσης, το ΕΚΑΒ και ο Δήμος Καλαβρύτων.
Η Πολιτική Αεροπορία διερευνά τα ακριβή αίτια του συμβάντος .
Ο  Διοικητής Χαράλαμπος Ν. Γιαννάκης  Αντιπύραρχος

για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.