Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - Βίντεο με θύμισες και ανάμεικτα συναισθήματα

γράφει ο Γεώργιος Γκλαβάς Β ίντεο με ωραίες θύμισες και ανάμεικτα συναισθήματα! Χαράς, έκστασης και θαυμασμού αφενός, για τον τρόπο...

γράφει ο Γεώργιος Γκλαβάς
Βίντεο με ωραίες θύμισες και ανάμεικτα συναισθήματα! Χαράς, έκστασης και θαυμασμού αφενός, για τον τρόπο που γλεντούσαν, οι παλαιότεροι στα χωριά μας,  τις μεγάλες χαρές της ζωής,  ερμηνεύοντας οι ίδιοι ή και με τη συνοδεία των  εκφραστικότερων μουσικών οργάνων, όμορφα παραδοσιακά τραγούδια!! Μεγάλης λύπης αφετέρου γιατί, στις μέρες μας, βαίνει ολοταχώς  προς εξαφάνιση οι προβαλλόμενες αυθεντικός τρόπος παρόμοιων εκδηλώσεων,  αλλά ιδιαίτερα και γιατί, φεύγουν από τη ζωή  αγαπημένα πρόσωπα, που σεβόντουσαν και κρατούσαν πιστά τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας!  
Πιστεύω όμως ότι, από εκεί ψιλά που βρίσκονται  τώρα,  βλέπουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους,  να παρακολουθούν με συγκίνηση το ολοζώντανο βίντεο, έστω και αλλοιωμένο από το χρόνο, και  χαίρεται η ψυχούλα τους!! Εμείς τους διαβεβαιώνουμε ότι, δεν τους ξεχνάμε και θα συνεχίσουμε να τραγουδάμε τα δικά τους όμορφα τραγούδια: «Ανδρούτσο μ’  που ξεχείμασες το φετινό χειμώνα, που' σαν τα χιόνια τα πολλά και τα βαριά χαλάζια......» και «Λιώσαν τα χιόνια λιώσανε κι εμείς δεν ανταμώσαμε…» !!! 
Το βίντεο είναι από τις αρραβώνες της Γιώτας Ν. Σπανού από τα Καστριά, με τον  Δημήτρη (Μίμη) Κωτσορώνη, από τους Λουσούς, το 1983!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΓΚΛΑΒΑΣ
Καστριά Καλαβρύτων


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.