HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΟΠΟΤΟ: Ιστορική Εκδήλωση Καλαβρυτινής Συλλογικότητας (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Π ολιτισμός, ιστορία, παράδοση, τραγούδι, χορός, περιβάλλον, φύση, Καλάβρυτα, συλλογικότητα, είναι μερικοί από τους κρίκους που συνδέθ...

Πολιτισμός, ιστορία, παράδοση, τραγούδι, χορός, περιβάλλον, φύση, Καλάβρυτα, συλλογικότητα, είναι μερικοί από τους κρίκους που συνδέθηκαν το Σάββατο το βράδυ 13 Αυγούστου, στο Σοποτό. Αποτέλεσμα η εξαιρετική από κάθε άποψη εκδήλωση που διοργάνωσε η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, ο Σύλλογος Σοποτινών και ο Δήμος Καλαβρύτων για να παρουσιαστεί για πρώτη φορά το αριστούργημα της Αρχοντικής Γυναικείας Παραδοσιακής Φορεσιάς του 1821, όπως σχεδιάστηκε μετά από μελέτες ετών και κατασκευάστηκε χειροποίητη με τον παλαιό τρόπο ύφανσης και ραφής.
Ήταν όλοι εκεί σε μια εντυπωσιακή συνάθροιση εκπροσώπων από πάρα πολλά χωριά των Καλαβρύτων (Λυκούρια, Σκοτάνη, Σκεπαστό, Καμενιάνοι, Δεσινό, Δροβολοβό, Γλάστρα, Καστέλι, Σειρές, Μάνεσι, Ανάσταση, Λεχούρι, Δρυμό, Κλειτορία, Κλέιτορα, Σούβαρδο, Λειβάρτζι) και την ενεργή συμμετοχή του συλλόγου Λυκούριας, του συλλόγου Σκοτάνης, του συλλόγου Σκεπαστού και του συλλόγου φίλων ίππων Κλειτορίας ο "Χελμός", παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ Απόστολου Κατσιφάρα, του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γεωργίου Λαζουρά, των αντιδημάρχων Λιακόπουλου, Φλογερά, Χουλιάρα, του Προέδρου της Ένωσης Καλαβρυτινών  Αθήνας κ. Σωτήρη Τσενέ, εκπρόσωπων φορέων και συλλόγων (θα τους ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί) και πλήθους κόσμου.
Το αριστούργημα της  Αρχοντικής Γυναικείας Παραδοσιακής Φορεσιάς του 1821, φόρεσε η κοσμήτωρ της Π.Ε. και Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων κ. Μαριάνθη Χρονοπούλου συνοδευόμενη από τους ιππείς της Κλειτορίας, τον Σύλλογο Λυκούριας και τον Σύλλογο Σκεπαστού υπό τους παραδοσιακούς ήχους του μαέστρου κ. Δαλιάνη και τον κ. Πλακίδα 
Η φορεσιά θα κοσμεί το Λαογραφικό - ιστορικό μουσείο Σοποτού.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν για την πολυετή προσφορά τους στην παράδοση ο κ. Γιώργος Δαλιάνης και ο κ. Νίκος Πλακίδας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.