HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ!!

γράφει ο Γεώργιος Γκλαβάς Πολύ συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον των Καστριωτών του Σικάγο, για την ανακαίνιση και αγιογράφηση της Αγία...

γράφει ο Γεώργιος Γκλαβάς
Πολύ συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον των Καστριωτών του Σικάγο, για την ανακαίνιση και αγιογράφηση της Αγίας Βαρβάρας Καστριών Καλαβρύτων. Η πρωτοβουλία ανήκει στον αξιοσέβαστο πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Μαλαμή, που κατάγεται από το Σιγούνι και παρόλο που διαμένει στο Σικάγο επισκέπτεται συχνά τα Καλάβρυτα, προσφέροντας σημαντικό ποιμαντικό και κοινωνικό έργο! Έτσι, σε μια από τις πρόσφατες επισκέψεις του στην Ελλάδα μετέβη και συλλειτούργησε στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας Καστριών, όπου διαπίστωσε την ανάγκη της ανακαίνισής του. Σε συνεργασία με τον ιερέα των Καστριών π. Γ. Κοτσιά ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες. Ήδη κατασκευάστηκε νέο επιβλητικό τέμπλο καθώς και προσκυνητάρι, ενώ διαμορφώθηκε και ο εξωτερικός χώρος που άλλαξαν την όψη του ναού εσωτερικά και εξωτερικά. 
Για το έργο αυτό προσέφεραν μέχρι στιγμής οι: Γιώργος Πανόπουλος 2.000 δολ., Σύλλογος Καλαβρυτινών Αγία Λαύρα 1.000 δολ., Βασ. Αναστασόπουλος, Γιώργος Σιάτος και Βil Kanetis από 500 δολ., Γιάννης Μπίρμπας και Δημήτρ. Δήμος από 250 δολ. Επόμενος στόχος και επιθυμία όλων είναι, να γίνει και η αγιογράφηση του ναού, όπως αξίζει στην τιμώμενη Αγία Βαρβάρα, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί χώρο ιερού προσκυνήματος για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Επειδή το κόστος της αγιογράφησης είναι πολύ υψηλό, απαιτείται η συνδρομή και η προσφορά έστω και του ελαχίστου ποσού από τον καθένα μας, που αγαπά και είναι κοντά στην εκκλησία. 
Οι επιθυμούντες να προσφέρουν μπορούν να καταθέσουν τον οβολό τους στον λογαριασμό του ιερού ναού ‘’ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΣΤΡΙΩΝ’’, στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, με αριθμό: GR310 171 128 000 612 804 003 0148. Το απέριττο εκκλησάκι βρίσκεται στους πρόποδες του Χελμού και ανάμεσα στα χωριά Καστριά, Πλανηντέρου, Γλάστρα και πολύ κοντά στη Κλειτορία, οι κάτοικοι των οποίων το τιμούν, κάθε χρόνο, στη γιορτή του, τη ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ!


Γεώργιος Β. Γκλαβάς
Καστριά Καλαβρύτων

[pgallery][/pgallery]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.