HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μητροπολίτης και Δήμαρχος με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και με παράγοντες της ομογένειας

Επέστρεψαν, χθες, Τρίτη, 17 Νοεμβρίου, από την επίσκεψή τους στη Νέα Υόρκη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Αμβρό...

Επέστρεψαν, χθες, Τρίτη, 17 Νοεμβρίου, από την επίσκεψή τους στη Νέα Υόρκη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιος και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς.
Ο Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος, επισκέφθηκαν τη Νέα Υόρκη, από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, προκειμένου να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν την Καλαβρυτινή και λοιπή ομογένεια και να αναζητήσουν τρόπους στήριξης των προνοιακών και κοινωφελών ιδρυμάτων, της Μητρόπολης Καλαβρύτων και ιδίως του Καλλιμανοπουλείου Γηροκομείου και της Μονάδας Κατακοίτων και Ανιάτων, που λειτουργούν στα Καλάβρυτα και τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλα λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα, λόγω της μακρόχρονης καθυστέρησης καταβολής των οφειλομένων, σε αυτά, νοσηλείων, από τον ΕΟΠΠΥ, αλλά και της περικοπής, μέρους, των οφειλομένων νοσηλείων.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, στη Νέα Υόρκη, ο Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ.κ. Αμβρόσιος και Γιώργος Λαζουράς, αντίστοιχα, είχαν συναντήσεις, συζήτησαν και ενημέρωσαν για το σκοπό της επίσκεψής τους, με τον Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής, κ.κ. Δημήτριο, και δραστήριους και εξέχοντες παράγοντες της Καλαβρυτινής και λοιπής ομογένειας, όπως, τον πολιτειακό γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, κ. Μιχάλη Γιάνναρη, υιό του καθηγητή Νικολάου Γιάνναρη, από τη Δάφνη και της Μαγδαληνής Θεοδώρου, από την Άνω Κλειτορία, τον ευεργέτη του Γηροκομείου Καλαβρύτων, κ. Γρηγόριο Καλλιμανόπουλο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Καλαβρυτινών Νέας Υόρκης, κ. Κώστα Βασιλόπουλο, με καταγωγή από της Σειρρές και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και πολλούς άλλους Καλαβρυτινούς ομογενείς, που ζουν, εργάζονται και προοδεύουν στη Νέα Υόρκη, όπως οι αδελφοί, Σωτήρης και Παναγιώτης Καραμούζης και τα παιδιά τους, δικηγόροι στη Νέα Υόρκοι, Ανδρέας και Φωτεινή Καραμούζη και ο Αλέκος Τερζής, από το Σκεπαστό, ο επιχειρηματίας από το Αίγιο, Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος και πολλοί άλλοι.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων και των επαφών στη Νέα Υόρκη δήλωσε:
«Συνόδευσα το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ. Αμβρόσιο, στη Νέα Υόρκη και βίωσα και εγώ την αγωνία, αλλά και τον αγώνα του, να στηρίξει και να κρατήσει ανοιχτά, τα ιδρύματα της Μητρόπολης Καλαβρύτων και, ιδιαίτερα, το Καλλιμανοπούλειο Γηροκομείο Καλαβρύτων και τη Μονάδα Κατακοίτων, που λειτουργούν στα Καλάβρυτα και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες, απαραίτητες φροντίδες και άριστης ποιότητας περίθαλψη και θαλπωρή, σε 80, περίπου, γέροντες και κατακοίτους της περιοχής μας. Οι οφειλές του Δημοσίου – ΕΟΠΠΥ, προς τα ιδρύματα αυτά, για ημερήσια φροντίδα, νοσήλεια, φάρμακα, κ.λ.π., στους περιθαλπόμενους συμπολίτες μας, που καθυστερούν να πληρωθούν και μάλιστα περικόπτονται (κουρεύονται), έχουν καταστήσει τη συνέχιση της λειτουργίας τους, δυσχερέστατη.
Ο Μητροπολίτης μας, έπραξε και πράττει, ό,τι περνά από το χέρι του, για να συνεχισθεί, απρόσκοπτα, η λειτουργία τους και σε αυτή του την αγωνιώδη προσπάθεια, είμαστε συμπαραστάτες και τον στηρίζουμε.

Με το Σεβασμιώτατο, ενημερώσαμε γι’ αυτά τα προβλήματα, τους πατριώτες μας, Καλαβρυτινούς, της Νέας Υόρκης, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο και άλλους επιφανείς παράγοντες της Ομογένειας, προκειμένου και αυτοί να εξετάσουν τους τρόπους και τις δυνατότητες στήριξης, αυτής της κοινωφελούς προσπάθειάς του, να κρατηθούν ανοικτά και σε πλήρη λειτουργία, τα πολύτιμά, αυτά, ιδρύματα».  
[pgallery][/pgallery]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.