HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ουσιαστικό το ταξίδι στην Αμερική Μητροπολίτη Αμβροσίου και δημάρχου Καλαβρύτων Γ.Λαζουρά

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας πραγματοποίησε ταξίδι στην Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Λαζουρά α...

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας πραγματοποίησε ταξίδι στην Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Λαζουρά από 9 έως 17 Νοεμβρίου.
Εκεί συναντήθηκε με φορείς των Συλλόγων των Καλαβρύτων της Νέας Υόρκης με σκοπό την ενημέρωσή τους για την προσπάθεια που καταβάλει τα τελευταία χρόνια η Ιερά Μητρόπολή μας δια την διάσωση και απρόσκοπτη λειτουργία των Γηροκομείων, τα οποία πλήττονται από την οικονομική κρίση, έτσι ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες στους 120 γέροντες που φιλοξενούν.
Στη Νέα Υόρκη ο Σεβασμιώτατος και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων έγιναν δεκτοί από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, ενώ συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο των Καλαβρυτινών κ. Κωνσταντίνο Βασιλόπουλο, με τον πολιτειακό Γερουσιαστή κ. Μιχαήλ Γιάνναρη από τη Δάφνη Καλαβρύτων, τον επιχειρηματία κ. Άγγελο Τερζή από το Σκεπαστό και άλλους δραστήριους και εξέχοντες παράγοντες της καλαβρυτινής ομογένειας.
Θερμή ήταν η φιλοξενία που τους επεφύλαξαν ο Καλαβρυτινός Εφοπλιστής κ. Γρηγόριος Καλλιμανόπουλος, Μεγάλος Ευεργέτης της Επαρχίας των Καλαβρύτων, ο κ. Σωτήριος Καραμούζης, ο οποίος κατάγεται από το Σκεπαστό Καλαβρύτων και ο Εφοπλιστής κ. Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος από το Αίγιο.
Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με περισσότερους Καλαβρυτινούς. Ωστόσο ο Σεβασμιώτατος με την βοήθεια των εκεί παραγόντων ταχυδρόμησε και απέστειλε σε ομογενείς πάνω από 500 φακέλους με ενημερωτικά φυλλάδια που αναφέρονται στο έργο των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως .
Σημειωτέον ότι ήδη στην Νέα Υόρκη έχει ιδρυθεί από το 2011, με νόμιμες διαδικασίες, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και την συμπαράσταση και πρωτοβουλία Καλαβρυτινών ομογενών ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, το ORAMA Foundation INC, με σκοπό την συγκέντρωση δωρεών, σε τραπεζικό λογαριασμό, από ομογενείς προς ενίσχυση των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επέστρεψε στο Αίγιο στις 17 Νοεμβρίου έχοντας την ικανοποίηση ότι επιτελέστηκε ένα ύψιστο χρέος προς τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας και την ελπίδα ότι το «ελληνικό φιλότιμο» θα διεγείρει το συναίσθημα της προσφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.