HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παράδοση Ιερού Λειψάνου Αγ. Χαραλάμπους εις Ι.Μ.Μεγάλου Σπηλαίου (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 7η Οκτωβρίου 2015 με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα παραδόθηκε το τίμιο λείψανο της χειρός του Αγίου Χαραλάμπους από τον ...

Την Τετάρτη 7η Οκτωβρίου 2015 με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα παραδόθηκε το τίμιο λείψανο της χειρός του Αγίου Χαραλάμπους από τον Περιφερειακό Διοικητή της ΕΛ.ΑΣ. Στρατηγό κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο, στόν Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιερώνυμο Κάρμα. Παρόντες ήσαν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. που έλαβαν μέρος στην επιτυχή έκβαση της υποθέσεως που αφορούσε την πρόσφατη κλοπή του Ιερού Λειψάνου από ομάδα Ρουμάνων επισκεπτών, ἤτοι: ο Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Σεϊντής, Αστυνομικός Διευθυντής Αχαῒας, ο κ. Βασίλειος Ροδόπουλος, Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ο κ. Χρήστος  Κουτσουπιάς Αστυνόμος Β΄, Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος   Καλαβρύτων, κ.  Απόστολος Μαρτζάκλης, Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Πατρών και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη εκπροσώπησαν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Χρήστος Τσάκαλος ενώ παρευρέθησαν και Ιερείς των Καλαβρύτων. 
Το Ιερό Λείψανο μεταφέρθηκε από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής εν πομπή στο Καθολικό, όπου εψάλη δέηση και ακολούθως ο Καθηγούμενος στο σύντομο λόγο του ευχαρίστησε πολύ θερμά τους παρευρισκομένους διά την καταλυτική συμβολή τους στην ανεύρεση του Ιερού Λειψάνου και την σύλληψη των δραστών και ευχήθηκε ο Άγιος Χαράλαμπος να δίδει την ευλογία και την χάρη του και να συμβάλει στην επιτυχία του σημαντικού έργου που επιτελούν στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς πλέον ο Άγιος Χαράλαμπος είναι ο προσωπικός τους προστάτης. 
Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Ιωακείμ, μετέφερε στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. την ευγνωμοσύνη και τις εγκάρδιες ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ενώ ο Στρατηγός κ. Ανδρικόπουλος στην σύντομη αντιφώνησή του εξέφρασε την προσωπική του συγκίνηση αλλά καί χαρά δια την ανεύρεση του Ιερού Λειψάνου, υπογραμμίζοντας ότι η χάρη του Αγίου είναι εκείνη που οδήγησε σε αυτή την επιτυχία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.