HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΕΔΙΚ - Έκθεση Σκακιστικού Σκίτσου από ξένους γελοιογράφους

Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), Αθλη...

Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), Αθλητικό Σωματείο με πλούσια Αγωνιστική-Πολιτιστική και Κοινωνική δραστηριότητα, μετά από ομόφωνη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων (Αρ. Απόφασης 180/2014) και τουΥπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ. 176124/Γ7-30-10-2014), διοργανώνει (5-6/12/14) υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Αρ. Απόφασης 94124/27-09-2014), με την στήριξη του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ) και της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ), τον

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ
και τους
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Rapid

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθούν και σημαντικές παράλληλες Εκδηλώσεις, όπως Εκθέσεις ('Αθλητικού Γραμματοσήμου'-'Αρχειακού Φωτογραφικού και Δημοσιο-γραφικούΥλικού'-'Σκακιστικού Βιβλίου'-'Χειροτεχνιών Περιθαλπομένων ΚΕΔΙΚ'), Τιμητικές Διακρίσεις, Βραβεύσεις, Παρουσιάσεις Σκακιστικών Γεγονότων κλπ.
Στα πλαίσια αυτά, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημαντικότατη ΕΚΘΕΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, μια επιλογή από καταλόγους Διεθνών Εκθέσεων, που παρουσιάζεται με επιμέλεια του Γρηγόρη Γεωργίου. Θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικά έργα δημιουργών από Αρμενία–Βέλγιο–Βουλγαρία–Ιταλία–Κροατία–Ουκρανία–Σερβία–Τσεχία–Ρωσία. Δημιουργίες ανθρώπων διαφορετικών σχολών και νοοτροπιών, με κοινό σημείο αναφοράς ΤΟ ΣΚΑΚΙ.
Ο πολύ γνωστός Γρηγόρης Γεωργίου, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, κατάγεται από Σαμοθράκη και ζει Αθήνα. Σκίτσα του έχουν δημοσιευθεί σε πολλές εφημερίδες (ΒΗΜΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-ΕΘΝΟΣ-ΠΟΝΤΙΚΙ) και Πολιτιστικά Περιοδικά. Μόνιμος συνεργάτης-γελοιογράφος στο Σατυρικό-Πολιτιστικό Περιοδικό 'ΤΟ ΦΙΣΤΙΚΙ' της Αίγινας (1992-2010), συμμετέχει συστηματικά τα τελευταία 25 χρόνια σε Διεθνείς Εκθέσεις γελοιογραφίας, όπου και απόσπασε βραβεία και τιμητκές διακρίσεις σε Τουρκία (1994, 2008-2012), Κίνα (2003-2004-2005-2006-2010), Κορέα (2007-2008-2009-2010-2011-2012), Συρία (2008-2013), Βέλγιο (2009), Βουλγαρία (2009), Κροατία (2012). Ιδρυτικό του Μέλος του “Συλλόγου Φίλων Γελοιογραφίας” και Μέλος της “Διεθνούς Ομοσπονδίας Γελοιογράφων”, πέραν της Ελλάδος, έργα του έχουν διακριθεί (selecter works) και συμπεριληθεί σε καταλόγους Εκθέσεων Γελοιογραφίας σε Σερβία-Ιταλία-Ιράν-Γερμανία-Ουγγαρία-Κόσοβο-Ισπανία-Πορτογαλία-Ρουμανία-Λουξεμβούργο- Ιαπωνία- Περού- Ρωσία- Βραζιλία- Πολωνία- Κύπρο- FYROM- Αζερμπαϊστάν. Πέρυσι, συμμετείχε και βραβεύτηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου Καλαβρύτων, ενώ έργο του κοσμεί (μεταξύ άλλων τόπων) και τα γραφεία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.