HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δ.Κανελλόπουλος: Να ενημερωθεί το Δημ.Συμβούλιο για τις πτυχές του Ολοκαυτώματος

Ανοιχτή επιστολή Δημήτρη Κανελλόπουλου προς τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Δασοπόνος Ι...

Ανοιχτή επιστολή Δημήτρη Κανελλόπουλου προς τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά



ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Δασοπόνος
Ιστορικός Ερευνητής Επιχείρησης Καλάβρυτα
Πύργου 1, 16345 Ηλιούπολη Αττικής
τηλέφωνο 6973 985 979
---------------------------------------------------------
ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (2007)

Αθήνα, 28.08.2014
Προς:
Δήμο Καλαβρύτων
Γραφείο κ. Δημάρχου
25001 - Καλάβρυτα

Σχετική αλληλογραφία : 9/18.05.2000 έγγραφό σας προς τον αείμνηστο Δήμαρχο Καλαβρύτων Πάνο Πόλκα, Γνωστοποίηση - Διαμαρτυρία και Πρόσκληση Δημητρίου Κανελλόπουλου.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Στη συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας - ενημέρωσης, σχετικά με την αποδοχή χρηματοδότησης του Δήμου Καλαβρύτων από το λεγόμενο ΓερμανοΕλληνικό Ταμείο, σε συσχετισμό με το διεθνές συμπόσιο για τα 50 χρόνια Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (Νοέμβριος 1993) θέτω υπόψη σας και δι' υμών, προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα κατωτέρω:
1.- Κόπια του προγράμματος του διεθνούς συμποσίου, Καλάβρυτα 13 Δεκεμβρίου 1943. Αντίσταση και αντίποινα στο Β΄παγκόσμιο πόλεμο, το οποίο οργάνωσε ο Δήμος της μαρτυρικής πόλης Καλαβρύτων, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών - Κέντρο Νεωτέρων Ερευνών (28-29.11.1993, με την αρωγή και χρηματοδότηση προς το Δήμο Καλαβρύτων από το Υπουργείο Πολιτισμού (φύλλα 4).
2.- Εξώφυλλο του βιβλίου με τίτλο "VON LIDICE BIS KALAVRYTA WIDERSTAND UND - ΒESATZUNGSTERROR" που εκδόθηκε ερήμην του Δήμου Καλαβρύτων (παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων), από τους Λουκία Δρούλια και Hagen Fleischer από τον εκδοτικό Γερμανικό οίκο METROPOL 2000 (φύλλα 3).
3.- Για το θέμα αυτό έχει σχηματισθεί και τηρείται στο Αρχείο του Δήμου Καλαβρύτων ολοκληρωμένη αλληλογραφία (οράτε σχετική θεματική περίληψη). Σας επισυνάπτω ενδεικτικά την από 07.06.2002 απαντητική επιστολή του αειμνήστου Δημάρχου Πάνου Πόλκα.
4.- Ολόκληρος ο φάκελος του διεθνούς συμποσίου, με όλα τα σχετικά απαραίτητα στοιχεία (εισηγήσεις - παρεμβάσεις - συζητήσεις - συμπεράσματα κ.λ.π.), ως γενικός γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής του συμποσίου, καθώς και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του συμποσίου, μετά της σχετικής αλληλογραφίας με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών έχω παραδώσει στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού (οράτε σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δ.Μ.Κ.Ο.
5.- Για την έκδοση των ολοκληρωμένων πρακτικών του διεθνούς συμποσίου, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, επιχορήγησε το Δήμο Καλαβρύτων με το ποσό των 10.000.000 δραχμών.
6.- Κατόπιν των ανωτέρω διατυπώνω και παράκληση για τα κατωτέρω:
6.1. Εάν ο Δήμος Καλαβρύτων εξακολουθεί να διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα του συμποσίου, τα οποία μέχρι σήμερα απεμπολεί.
6.2. Όλες οι εργασίες του συμποσίου έχουν μαγνητοσκοπηθεί στην Ελληνική - Γερμανική - Αγγλική γλώσσα, το δε σχετικό βίντεο αρχές του 1994 παρεδόθη επί αμοιβή από το εργαστήριο "Αφοι Αντωνάτου" στο Δήμο Καλαβρύτων, στα Αρχεία του οποίου πρέπει να τηρείται.
6.3. Ποιός καρπώθηκε τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου VON LIDICE BIS KALAVRYTA.
7.- Σχετικά με τη διάθεση ποσού αποπληρωμής μαγνητοφωνημένων αφηγήσεων, για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα (10.000 ευρώ), εύλογη είναι η απορία μου, για ποιές αντικειμενικές ιστορικές αφηγήσεις πρόκειται, βάσει ποίας αποφάσεως και ποίου αρμοδίου φορέα ελήφθησαν, εάν έχει ελεγχθεί, σύμφωνα με τους κανόνες της Προφορικής Ιστορίας, η αντικειμενικότητα των προσώπων ή αν πρόκειται για μυθιστορηματικές αφηγήσεις μονόπλευρης κομματικής τοποθέτησης και προσχεδιασμένης προπαγάνδας, εάν για τις απομαγνητοφωνημένες μαρτυρικές ιστορικές (;) αφηγήσεις, έχουν χορηγηθεί σε τρίτους, όπως π.χ. με κάποια κ. Δρογκούδη ή σε συνταξιούχους καθηγητές της ιστορίας, για άλλους προφανείς σκοπούς.
Κατόπιν των ανωτέρω αγαπητέ κ. Δήμαρχε, αφού σας εκφράσω τα αισθήματα της ειλικρινούς μου εκτίμησης, πιστεύω ότι, λόγω της σοβα-ρότητας του θέματος, ωφέλιμο κρίνεται να προγραμματισθεί μια ανοικτή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και για το σκοπό αυτό, τίθεμαι στην απόλυτη διάθεσή σας.
Τέλος, διατυπώνω την παράκληση όπως μου χορηγήσετε επικυρωμένο αντίγραφο υπ' αριθ. 9/18.05.2000 εγγράφου σας μετά όλων των σχετικών εγγράφων, που σχετίζονται με αυτό.

Διατελώ μετά τιμής
Δημήτριος Γ. Κανελλόπουλος


Πατηστε επάνω στις φωτο για μεγέθυνση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.