HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μνημόσυνο από την Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας για την τραγωδία της Κύπρου

Τιμή στους νεκρούς του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 και της τουρκικής εισβολής της 20ής Ιουλίου 1974 στην Κύπρο απέ...

Τιμή στους νεκρούς του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 και της τουρκικής εισβολής της 20ής Ιουλίου 1974 στην Κύπρο απέδωσαν η κυπριακή παροικία και η τοπική κοινωνία της Αχαΐας τελώντας μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών την Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014.
Το μνημόσυνο τελέστηκε από την Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών προεξαρχόντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας τονίζει: 

Σαράντα ολόκληρα χρόνια μετά το διπλό έγκλημα του πραξικοπήματος εναντίον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' από Κύπριους και Ελλαδίτες εγκάθετους της χούντας της Αθήνας και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής ο κυπριακός λαός εξακολουθεί να αγωνίζεται για μια Κύπρο ελεύθερη, ενωμένη, δημοκρατική. Μια Κύπρο για όλους τους πολίτες της, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους. Η διαίρεση του νησιού δεν μπορεί ούτε να ξεχαστεί ούτε να γίνει ποτέ ανεκτή.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή στους αγώνες των Ελληνοκυπρίων για ελευθερία και ανεξαρτησία, από τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό της Επανάστασης του 1821 μέχρι τους αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. του 1955-1959 και τους υπερασπιστές της Κύπρου του 1974, εξήρε την ηρωικότητα των Κυπρίων, των Ελλαδιτών και ιδιαίτερα των Αχαιών αγωνιστών που έπεσαν μαχόμενοι στα άγια χώματα του μαρτυρικού νησιού προασπιζόμενοι υψηλά ιδανικά ή που ακόμη και σήμερα, 40 χρόνια μετά, παραμένουν αγνοούμενοι.
Ο κυπριακός και ο ελληνικός λαός θα συνεχίσουν να αγωνίζονται άοκνα και με το ίδιο πάντα σθένος για δικαίωση, για μια Κύπρο ενιαία, ειρηνική, δημοκρατική, μια πατρίδα κοινή για όλους τους κατοίκους της. Για μια Κύπρο χωρίς ξένα στρατεύματα και χωρίς εξαρτήσεις. Για μια Κύπρο ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.