HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιστολή Παγκαλαβρυτινής Ένωσης στον υπ. Παιδείας για την ημέρα μνήμης των Ολοκαυτωμάτων

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Μνήμης των Ολοκαυτωμάτων, η Παγκαλαβρυτινή Ένωση σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία, απέστειλε επιστολή ...



Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Μνήμης των Ολοκαυτωμάτων, η Παγκαλαβρυτινή Ένωση σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία, απέστειλε επιστολή προς τον υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο με την οποία τονίζει την αναγκαιότητα της ένταξης στην Εκπαιδευτική Διαδικασία των Ελληνοπαίδων, της γνώσης γύρω από το Ελληνικό Ολοκαύτωμα που συντελέστηκε από τους Ναζί κατακτητές της χώρας μας μεταξύ 1941 και 1944, με κορυφαίο σημείο την Εκτέλεση του συνόλου των αρρένων Καλαβρυτινών την 13η Δεκεμβρίου 1943 από τον Τακτικό Γερμανικό Στρατό Κατοχής. Η επιστολή συνοδεύεται και από την πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση της κυρίας Μαρίας Βαϊνά, π. Καθηγήτριας ΑΣΠΑΙΤΕ, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εκδήλωση Μνήμης και Τιμής που διοργάνωσε η Παγκαλαβρυτινή Ένωση – Αίθουσα Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών , 1η Δεκεμβρίου 2013- για την επέτειο των 70 Χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και που δημοσιεύσαμε και μεις (διαβάστε ΕΔΩ).

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής: 

Θέμα : ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ 1940-1945

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Παιδείας και Θρησκευμάτων
Η σημερινή ημέρα είναι η καθορισμένη Ημέρα Μνήμης για το Ολοκαύτωμα. Την ιδιαίτερη αυτή ημέρα, επιλέγουμε να σας αποστείλουμε την πρόταση που η Παγκαλαβρυτινή Ένωση σε συνεργασία με δεκάδες άλλους φορείς υποστηρίζουν σε ότι αφορά την ένταξη στην Εκπαιδευτική Διαδικασία των Ελληνοπαίδων, της γνώσης γύρω από το Ελληνικό Ολοκαύτωμα που συντελέστηκε από τους Ναζί κατακτητές της χώρας μας μεταξύ 1941 και 1944, με κορυφαίο σημείο την Εκτέλεση του συνόλου των αρρένων Καλαβρυτινών την 13η Δεκεμβρίου 1943 από τον Τακτικό Γερμανικό Στρατό Κατοχής.
Συνημμένα σας αποστέλλουμε την πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση της κυρίας Μαρίας Βαϊνά, π. Καθηγήτριας ΑΣΠΑΙΤΕ, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εκδήλωση Μνήμης και Τιμής που διοργάνωσε η Παγκαλαβρυτινή Ένωση – Αίθουσα Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών , 1η Δεκεμβρίου 2013- για την επέτειο των 70 Χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.
Εκτιμούμε ότι η ένταξη στην μαθησιακή διαδικασία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, της ανηλεούς αυτής πλευράς του ναζισμού, είναι επίκαιρη περισσότερο από ποτέ και αναγκαία υπό τις παρούσες συνθήκες της Ελληνικής Κοινωνίας. Σκοπός είναι να αναδειχτεί η βασική πρόταση που κατατίθεται, για μια ολική θεώρηση των κατά τόπους Ελληνικών Ολοκαυτωμάτων, με κορυφαίο το Καλαβρυτινό, υπό τον συνθετικό όρο "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ 1940-45", συνολικά θεωρούμενο.
Τότε και μόνο τότε θα γίνει κατανοητό το μέγεθος της θυσίας απ' άκρη σε άκρη της ελληνικής γης, στο χρονικό ορίζοντα των δραματικών ετών της Κατοχής και θα μελετηθεί καλύτερα ως φαινόμενο. Το γεγονός αυτό θα συμβάλει επίσης στο να αναγνωριστεί το Ελληνικό Ολοκαύτωμα των εκατοντάδων χιλιάδων εκτελεσθέντων η αποθανόντων την περίοδο αυτή από τις συνέπειες της ναζιστικής κατοχής, ως ανάλογο του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος και των Ολοκαυτωμάτων των άλλων λαών. Τέλος, θα αποκαλυφθεί η ναζιστική στάση ζωής, ιδίως στους νέους ανθρώπους και μέσα από την εκπαίδευση θα προκύψει η εκτίμηση του αγαθού της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.
Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε να κάνετε ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να υποστηριχθεί η απόλυτα τεκμηριωμένη αυτή πρόταση και σας δηλώνουμε ότι τόσον εμείς όσο και όλοι οι φορείς που έχουν εμπλοκή με το ζήτημα, όπως λ.χ. Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας περιόδου 1940-1945 (Απόφαση ΔΣ 12 Δεκεμβρίου 2013), θα είμαστε αρωγοί και υποστηρικτές της προσπάθειας αυτής.
Τέλος παρακαλούμε να αποδεχθείτε μια συνάντηση μας μαζί σας, ώστε να σας αναπτύξουμε καλύτερα την συνολική πρόταση καθώς και την δική μας δυνατότητα υποστήριξης από πλευράς κινητοποίησης των κοινωνικών φορέων.
Με τιμή ο Πρόεδρος Δημήτριος Βαρβιτσιώτης
Η Γενική Γραμματέας Δήμητρα Κωνσταντινίδη


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.