HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ιστοσελίδα του Δήμου - Αποφασίστηκε, εγκρίθηκε, έγινε η απευθείας ανάθεση αλλά κανένα έργο.......

Το έχουμε γράψει πολλές φορές αλλά "Φωνή βοώντος", τα Καλάβρυτα χρειάζονται τις σύγχρονες μορφές εξυπηρέτησης, προώθησης και ε...

Το έχουμε γράψει πολλές φορές αλλά "Φωνή βοώντος", τα Καλάβρυτα χρειάζονται τις σύγχρονες μορφές εξυπηρέτησης, προώθησης και ενημέρωσης και μιλάμε για την ηλεκτρονική μορφή που πλέον  είναι απαραίτητη όταν μάλιστα θέλουμε να προωθήσουμε τον τουρισμό στην περιοχή μας. Το επίσημο site του Δήμου Καλαβρύτων www.depapoz.gr/site, ίσως είναι το πιό φτωχό απ όλους του Δήμος της Ελλάδας, με καμία (σχεδόν) ενημέρωση, έχοντας παραμείνει ακόμα στα όριο του παλαιού Δήμου, αγνοώντας ακόμα και τους ενοποιημένους Δήμους. Δια του λόγου το αληθές, δείτε την σελίδα με τα τοπικά διαμερίσματα και όχι μόνο......

Τον  Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του (156/2013) τον περασμένο Ιούνιο, ενέκρινε  Πίστωση 23.985,00 € σε βάρος του Κ.Α.10/6117.0001 του προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2013, για την "ανάθεση παροχή υπηρεσιών δημιουργίας νέου ενιαίου, σύγχρονου και λειτουργικού διαδικτύου τόπου – ιστοσελίδας του Δήμου." με την επωνυμία kalavrita.gr.
Την 1η Ιουλίου του 2013 με απευθείας ανάθεση της εργασίας, υπεγράφη η σύμβαση ύψους δώδεκα χιλιάδων ευρώ (12.000,00 €), πλέον του Φ.Π.Α. 23% με την εταιρεία «Υπηρεσίες δημιουργίας ιστοσελίδων», και με καταληκτική ημερομηνία εκτέλεσης του έργου την 30η Σεπτεμβρίου του 2013, διαιρούμενο σε τρεις φάσεις υλοποίησης και με την υποχρέωση του Δήμου να ελέγχει την πρόοδο των εργασιών καταβάλλοντας τμηματικά το αντίτιμο.  

Φτάσαμε στα μέσα Νοεμβρίου και ...... τίποτα.......
Και ρωτάμε; 
  • Έγινε η καταγγελία σύμβασης;
  • Γιατί απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό;
  • Γιατί ο Δήμος Καλαβρύτων για άλλη μια περίοδο μένει χωρίς καμιά προώθηση της ενημέρωσης και της προβολής των δημοτών και των επισκεπτών;
  • Πότε ...προβλέπει ο Δήμος την δημιουργία της νέας ιστοσελίδας;

Αναμένουμε απαντήσεις.
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS 



6 σχόλια

  1. Τάκης Χριστοδούλου14 Νοεμβρίου 2013 στις 3:21 μ.μ.

    Ο δια του Τύπου έλεγχος της Δημοτικής Αρχής , είναι επιβεβλημένος και δικαιολογείται ακόμη και αν το ελεγχόμενο θέμα αφορά σε πράξεις ή παραλείψεις, σχετικά με την δια του ηλεκτρονικού τύπου προβολή του Δήμου .

    Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις πτυχές του συγκεκριμένου θέματος .

    Αλλά εκείνο το " απ ευθείας ανάθεση " του Δήμου Καλαβρύτων , το βλέπω συχνά πυκνά μέσα από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ .

    Ας το δουν όμως σε κάθε έκταση και βάθος η Εισαγγελία και όσοι είναι υπέρ του " καθαρά χέρια " και ας πράξουν αναλόγως .

    ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απευθείας ανάθεση μπορεί να γίνει σε όλους του ΟΤΑ και σε κάθε δημόσιο οργανισμό μέχρι 20.000 χωρίς το ΦΠΑ...άρα δε μιλάμε για διαγωνισμό..Όσον αφορά τη σύμβαση ίσως να έχει γίνει παράδοση έργου ίσως και όχι. Αν παραδόθηκε το έργο δεν έχει να κάνει με το εάν δημοσιεύθηκε η ιστοσελίδα...Αναζητήστε παραπάνω πληροφορίες και μη βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα...

    Νίκος Φρυδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Φρυδόπουλε, ειναι γνωστό η απευθείας ανάθεση για ποσά έως 20.000, νόμιμο φυσικά, αλλά όχι πάντα και ηθικό....Τώρα για την παράδοση του έργου, που ρητά ορίζει η σύμβαση την 31 Σεπτεμβρίου, φτάσαμε μέσα Νοεμβρίου και θεωρούμε οτι και ο χρόνος αλλά και η ενημέρωση απουσιάζουν......Δεν είμαστε ούτε δεικτικοί ούτε βιαστικοί, αλλά πόσο απλά και ωραία θα ηταν τα πράγματα αν δεν άφηναν ερωτηματικά και υπήρχε η στοιχειώδης ενημέρωση των πολιτών..........
      Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία
      Νίκος Κυριαζής

      Υ.Γ. .Να θυμηθούμε και την ιστοσελίδα που είχε φτιάξει και ο τέως Δήμος Αροανίας λίγους μήνες πριν την ενοποίηση του....

      Διαγραφή
  3. κ.Φρυδοπουλε, θεωρω το σχολιο σας καλοπιστο. Ομως εχουμε Γεναρη 2014, και δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου κανενα site του διευρυμενου Δημου Καλαβρυτων. Θεωρειτε ακομμα το αρθρο του kalavryta news 'βιαστικο συμπερασμα' ? Ασχετα με το τυχον '΄σκαλωμα' του εργου, δεν θα επρεπε καποιος της Δημοτικης Αρχης (Δημαρχος, Αντιδημαρχος, εκπροσωπος, αρμοδιος ... με κοινονικη ευθυξια και σεβασμο προς τον πολιτη-δημοτη εμφορουμενος), να στειλει μια απαντηση-ενημερωση στο kalavryta news?
    Ναι, στο Διαυγεια μπαινουν οι αποφασεις. Πως ομως ενημερωνεται ο δημοτης για την υλοποιηση, την πορεια, την παραδοση η την αναιρεση?
    Και για να συμπληρωσω τον Κ-Ν φιλοσοφωντας στα σημεια των καιρων, το νομιμον βρισκεται, το ηθικον χανεται σε εναν κυκεονα αμβλυμενων αρχων,συνειδησεων,σκοπιμοτητων κ.α.

    Υ.Γ. για το αναχρονιστικο - ελειπεστατο depapoz.
    ουτε τα lings δουλευουν.

    Σ.Αβραμοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είμαι Καλαβρυτινός, απλά τη δημοσίευση την πήρε το μάτι μου διότι ενημερώνομαι από αυτό το blog για διάφορα άλλα θέματα. Εμπειρικά και από την ενασχόληση μου στο Δημόσιο ανέφερα ότι οι συμβάσεις και οι αναθέσεις είναι μέχρι 20.000+ΦΠΑ. Θεωρητικά, επειδή τέτοιες αναθέσεις γίνονται σε όλη την επικράτεια (καθόλα νόμιμες - μπορεί όχι ηθικές) σπανίως συναντάμε δημοσίους φορείς να λογοδοτούν σε bogs-portals-εφημερίδες-περιοδικά κλπ. Προφανώς σε μία συνέντευξη τύπου (ιδεατή κατάσταση για το Δήμο σας) οι υπεύθυνοι να πρέπει να ενημερώσουν τον κόσμο και τους φορολογούμενους πολίτες. Ίσως ως Κ-Ν να επιδιώκατε μία συνέντευξη τύπου-δημοσιογραφικό διάλογο με το Δήμο Καλαβρύτων για όλα τα θέματα που απασχολούν την Καλαβρυτινή κοινωνία (ιδεατή κατάσταση;). Η κρίση: παρατηρώ το διαύγεια, παρατηρώ στο web και δε λειτουργεί τίποτα, άρα κάτι βρωμάει στο έργο πιθανόν να είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή σίγουρα βρίσκεται στον ίδιο το Δήμο Καλαβρύτων ο οποίος δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μία ωραία μέρα θα μπει στο Κ-Ν και θα αρχίσει να απαντάει σχολιασμούς και κριτικές. (για αυτό άλλωστε ανέφερα και τη συνέντευξη τύπου).

    Υ.Γ
    Όσο για την "καλοπιστία" μου, θεωρήστε με πιο κακόπιστο και από τους κακόπιστους, απλά επειδή δεν αλλάζουν οι πρακτικές που ακολουθούνται (φανταστείτε τον κ. Πρωθυπουργό να απαντάει σε όλα τα blogs-portals σε καθημερινή βάση) θεωρώ ότι ο Δήμος έχει μία δικαιολογία (πραγματική ή όχι) για την εξέλιξη του έργου η οποία θα εκμαιευθεί με άλλους τρόπους (τηλεφωνική επικοινωνία, συνέντευξη τύπου, κλπ). Μακάρι μετά από το σχολιασμό μου να βγώ ψεύτης και ο Δήμος σας να ξεκινήσει να απαντάει στο Κ-Ν.

    Ν. Φρυδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Φρυδόπουλε, θα συμφωνήσουμε μαζί σας με μια επισημάνση. Ναι ετσι κάπως θα γινει για να ...μάθουμε αλλα αυτό ειναι μια λύση που δεν θα τη θέλαμε πραγματικά (μιλάμε για την δημοσιογραφική "έρευνα", συνεντευξη, ερώτημα...κλπ) Θ προτιμουσαμε οπως συμβαίνει σε πολλά άλλα μερη η Δημοτική αρχή να ενημερώνει άμεσα, ξεκάθαρα και με δική της πρωτοβουλία όταν θέτονται δημόσια ερωτήματα. Παραδειγμα προχθές δημοσιεύθηκαν -και σε μας- τα νέα προγράμματα επιδοτήσεων κια για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα Καλάβρυτα ειναι εκτός.....Ο Δήμος μετα από λίγες ώρες έστειλε "απάντηση" στα δημοσιέυματα ....Ο λόγος; Οτι δημοσιεύθηκε στα περισσότερα αχαϊκά portal. Το ίδιο κάνει σε όλα τα δημοσιεύματα που παίρνουν "έκταση" στα υπόλοιπα σιωπά..........Εμείς θα κάνουμε αυτο που πρέπει αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην ...ρομαντική σχέση κοινότητας, πολιτών, αρχών, επαγγελματιών, φορέων με ειλικρίνεια, διαφάνεια και διάλογο ξεκινώντας πάντα καλοπροαίρετα αρκεί να το θέλουν όλοι.....Σας ευχαριστούμε για την παρέμβαση σας.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.