HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Ανακοίνωση του Δήμου Καλαβρύτων για την συνάντηση με τον Υπ. Υγείας

Η Ανακοίνωση του Δήμου Καλαβρύτων για την συνάντηση του υπ. υγείας με τους φορείς των Καλαβρύτων. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:  • ...



Η Ανακοίνωση του Δήμου Καλαβρύτων για την συνάντηση του υπ. υγείας με τους φορείς των Καλαβρύτων. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

• Δεν κλείνει το Νοσοκομείο, διαβεβαίωσε τους φορείς των Καλαβρύτων, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
• Διατηρείται η παθολογική του κλινική και ενισχύεται με ιατρούς.

Ότι δεν κλείνει το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, διαβεβαίωσε τους φορείς των Καλαβρύτων, που τον επισκέφτηκαν σήμερα και συμμετείχαν σε σύσκεψη μαζί του, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι, δεν καταργείται η παθολογική του κλινική, ότι θα έχει νοσηλεία ασθενών και ότι ενισχύεται για να καλύψει τις πρόσθετες ανάγκες των Καλαβρύτων ως τουριστικής περιοχής. Θα διαθέτει 14 κλίνες και δε θα θιγεί το ιατρικό και νοσηλευτικό του προσωπικό. Θα γίνει μόνο διοικητικός και λειτουργικός εξορθολογισμός του, για μείωση του κόστους λειτουργίας του, δεδομένου της οικονομικής κατάστασης της χώρας και του γεγονότος ότι σε όλα ανεξαρτήτως τα νοσοκομεία της χώρας, θα γίνουν παρόμοιες παρεμβάσεις και δεν μπορούν να εξαιρεθούν μόνο τα Καλάβρυτα α’ αυτές.
Επίσης, ο κύριος Υπουργός, ανέφερε ότι δεν κλείνει το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας.
Στη σύσκεψη που έγινε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Υγείας, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Αθ. Νταβλούρος (ΝΔ), Μ. Κανελλοπούλου και Β. Χατζηλάμπρου (ΣΥΡΙΖΑ), Ν. Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ), ο τ. Βουλευτής κ. Αθ. Παπαδόπουλος (ΠΑΣΟΚ), ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Π. Κατσίβελας, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου Ηγούμενος της Ι.Μ. Μεγ. Σπηλαίου π. Ιερώνυμος, οι εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου – μέλη της συντονιστικής επιτροπής για τη διάσωση του νοσοκομείου κ.κ. Γ. Τσενές, Ν. Ραζής, Λ. Βασιλόπουλος και Π. Χαμακιώτης, ο πρώην και ο νυν Πρόεδροι της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ.κ. Γ. Κοσμάς και Δ. Βαρβιτσιώτης, οι εκπρόσωποι Καλαβρυτινών Συλλόγων και Φορέων κ.κ. Σ. Τσενές, Αθ. Χρονόπουλος, Χρ. Καμπέρος, Τ. Μπουζιώτης, Κ. Κατσιάρης, Γ. Μητρόπουλος, Κ. Χρονόπουλος, κ.ά.
Στη σύσκεψη, εκφράστηκε από το Δήμαρχο Καλαβρύτων, τους γιατρούς και εργαζομένους του, η αγωνία των κατοίκων για τα σενάρια που κυκλοφορούσαν σχετικά με το κλείσιμο ή την υποβάθμιση του και τονίστηκε η κρίσιμη σημασία της συνεχούς λειτουργίας του νοσοκομείου για τους κατοίκους της ορεινής μας περιοχής. Παρουσιάστηκαν μάλιστα από τη συντονιστική επιτροπή και στοιχεία που ενισχύουν τη βιωσιμότητα και τη διατήρηση της λειτουργίας του.
Τις θέσεις αυτές του Δημάρχου και της συντονιστικής επιτροπής του νοσοκομείου, υποστήριξαν οι Βουλευτές του νομού, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων – Φορέων που μίλησαν.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, μετά το πέρας της σύσκεψης, δήλωσε:
“Αντιμετωπίζουμε θετικά, και με, καταρχήν, ικανοποίηση τις διαβεβαιώσεις από τον, κατ’ εξοχήν αρμόδιο για το θέμα, Υπουργό Υγείας, που έγινε σήμερα με τον πιο επίσημο και δημόσιο τρόπο και οι οποίες θέτουν τέρμα στα σενάρια που κυκλοφορούσαν για το κλείσιμο του νοσοκομείου και για κατάργηση της παθολογικής του κλινικής.
Μένει αυτές οι διαβεβαιώσεις να υλοποιηθούν και μη δούμε διαφορετικά πράγματα στο σχετικό σχέδιο νόμο. Γι’ αυτό επαγρυπνούμε και βρισκόμαστε όλοι σε αγωνιστική ετοιμότητα, για κάθε διαφορετικό από τα ανωτέρω και αρνητικό ενδεχόμενο.

Παλεύουμε με την υποβολή των προτάσεων, που μας ζήτησε ο Υπουργός, επί του σχεδίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, για να βελτιώσουμε προς το καλύτερο το σχέδιο αυτό, προς όφελος του νοσοκομείου μας, των συμπολιτών μας και των εργαζομένων σ’ αυτό.”


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναφορά της πηγής και ενεργό link

2 σχόλια

  1. Εχουν να πουν τίποτα οι διαμαρτυρόμενοι πριν λίγες μέρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Καλά κ. Δήμαρχε, δεν ήξερες ότι έπρεπε να είχες ήδη επεξεργασμένες προτάσεις όταν επισκέφθηκες τον Υπουργό ;
    Δεν είναι λίγοι οι Καλαβρυτινοί που θα μπορούσαν να σε έχουν εφοδιάσει με αξιόπιστες μελέτες για το μέλλον του Νοσοκομείου και μάλιστα δωρεάν.
    Εκτός και αν ψάχνεις για αμοιβόμενους μελετητές με το σύστημα της απ ευθείας ανάθεσης .
    ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.