HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής με αφορμή τη συνάντηση με τον Υπ. Υγείας

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας στις 22/11/2013 με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπο...

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας στις 22/11/2013 με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ., στην οποία συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου Πανοσιολογιότατος Ιερώνυμος (εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου), οι βουλευτές (Αθανάσιος Νταβλούρος, Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλειος Χατζηλάμπρου και Νικόλαος Τσούκαλης), από τη Συντονιστική Επιτροπή ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, ο Γεώργιος Τσενές (Ένωση Ξενοδόχων), ο dr Νικόλαος Ραζής, ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος και ο Παναγιώτης Χαμακιώτης (εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο), ο τ. Βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Δ/ντης της Φωνής των Καλαβρύτων Πάνος Τσαπάρας καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων, Φορέων, Ενώσεων και της ΤΟ ΝΔ Καλαβρύτων
(συνολικά 22 άτομα), ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τα κάτωθι:

1. Το Νοσοκομείο Καλαβρύτων δεν κλείνει και δεν υποβαθμίζεται σε Κέντρο Υγείας.
2. Η ονομασία του παραμένει ως έχει και δεν μετονομάζεται σε Μονάδα Ταχύρυθμης Νοσηλείας
3. Η Παθολογική Κλινική συνεχίζει να λειτουργεί με 14 κλίνες (από 20 που έχει σήμερα) και παράλληλα δημιουργείται Τραυματολογικό Κέντρο στο οποίο θα υπηρετεί και Ορθοπεδικός γιατρός ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.
4. Τα Εργαστήρια Βιοχημικό και Ακτινολογικό συνεχίζουν να λειτουργούν και ενισχύονται.
5. Τα Εξωτερικά Ιατρεία ενισχύονται με τακτές επισκέψεις γιατρών και άλλων ειδικοτήτων πέραν των σημερινών που διαθέτει το Νοσοκομείο.
6. Το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας συνεχίζει να λειτουργεί και υπάγεται (όπως αντίστοιχα όλα τα Κέντρα Υγείας) στη 6η Υ.ΠΕ.
7. Τα Νοσοκομειακά Ασθενοφόρα υπάγονται στο ΕΚΑΒ και δημιουργείται στην περιοχή μας τομέας ΕΚΑΒ ο οποίος θα στελεχωθεί με το υπάρχον προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.
8. Ενοποιούνται Οργανικά οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Νοσοκομείου Καλαβρύτων με τις αντίστοιχες του Νοσοκομείου Αιγίου και μέρος του Διοικητικού Προσωπικού μέσω κινητικότητας μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Αιγίου. Ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ.
ανάφερε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια στα πλαίσια του νόμου ώστε η κινητικότητα να περιοριστεί κατά το δυνατόν.

Η Συντονική Επιτροπή δεν εφησυχάζει.
Πιστή στην εντολή του λαού που μαζικά συμμετείχε στις κινητοποιήσεις για τη διάσωση του Νοσοκομείου της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων:
Παρακολουθεί την υλοποίηση των ανωτέρω δεσμεύσεων.
Θα χαιρετίσει την πραγματοποίησή τους.
Θα αντισταθεί σε κάθε υπαναχώρηση.

Η Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση
του Νοσοκομείου Καλαβρύτων

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναφορά της πηγής και ενεργό link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.