HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αγράμπελα: Επαναλειτουργία του ανακαινισθέντος ιστορικού Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου

γράφει ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος Το μνημείο αυτό ανεγέρθη τον 16ου αιώνα από την οικογένεια Κοκλώνη όπως και η Ι.Μ Πορετσού όπο...

γράφει ο
Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος
Το μνημείο αυτό ανεγέρθη τον 16ου αιώνα από την οικογένεια Κοκλώνη όπως και η Ι.Μ Πορετσού όπου και βρίσκονται αντικριστά σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, αγιογραφημένα και τα δύο από τους αδελφούς Μόσχου και θεωρούνται σημαντικά μνημεία της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς .
Με την πάροδο του χρόνου παρουσίασε σοβαρές ζημιές και κυρίως από τον Σεισμό του 2008 στο στατικό μέρος, αλλά και στις τοιχογραφίες του. Ο Σύλλογος Αγραμπελιωτών Αθήνας, Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγραμπέλων «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και το εκκλησιαστικό Συμβούλιο ανέλαβαν την ευθύνη και συνέβαλαν αποφασιστικά στην αναστήλωση και συντήρηση του Ναού προκειμένου να τον αποδώσουμε στης επόμενες γενιές όπως πράξαμε και με την Ι.Μ Πορετσού.
Ο προϋπολογισμός του έργου καλύφθηκε με αρωγή του ΤΑΣ Αχαΐας, των πιο πάνω φορέων, την συνδρομή της Ι. Μητρόπολης Ηλείας, του Δήμου Καλαβρύτων του Συλλόγου Αγραμπελιωτών Πάτρας , συγχωριανών επώνυμων και ανώνυμων φίλων .
Η μελέτη και η επίβλεψη του έργου έγινε από τεχνικό γραφείο με έδρα την Αθήνα και με επικεφαλή τον αρχιτέκτονα-μηχανικό κ. Χαρίδημο Σκάπουλα. Η συντήρηση των τοιχογραφιών έγιναν ύστερα από μελέτη και άδεια της 6ης εφορίας βυζαντινών αρχαιοτήτων όπως και όλες οι άλλες εργασίες.
Ευχαριστούμε θερμά την Ι. Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης το ΤΑΣ Αχαΐας την 6η εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων τον Δήμο Καλαβρύτων τον Αρχιτέκτονα μηχανικό κ. Χαρίδημο Σκάπουλα και τους συνεργάτες του, τους εργαζόμενους στο έργο, τους δωρητές, και όλους όσους συνέβαλαν με όποιον τρόπο στην ολοκλήρωση των εργασιών του μνημείου.
Μετά από τρία χρόνια έντονης προσπάθειας ο Ναός θα επαναλειτουργήσει στης 27/10/2013 την επόμενη ημέρα της εορτής του Αγίου Δημητρίου μετά από παράκληση πολλών συμπατριωτών και φίλων για να μπορέσουν να παραβρεθούν επωφελούμενοι την Αργία της Δευτέρας.

Παναγιώτης
Παναγιωτόπουλος





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγραμπέλων και οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι
σας προσκαλούν

στην επαναλειτουργία του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στα Αγράμπελα την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. κ. Γερμανού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• 26/10/2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 18.00 Μέγας Εσπερινός
• 27/10/2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 07.00 Θεία Λειτουργία
• Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Σύλλογοι θα προσφέρουν σε όλους τους παρευρισκομένους καφέ και γεύμα

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Πληροφορίες
•Παν. Παναγιωτόπουλος, Πρόεδρος Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγραμπέλων “Ο Άγιος Δημήτριος” τηλ. 6977209853
•Βασ.Ραβαζούλας, Πρόεδρος “Συλλόγου Αγραμπελιωτών Αθήνας” τηλ. 6947374746




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.