HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μεταφορά Μαθητών - Κινητοποίηση αλλά όχι ακόμα λύση...

Για να θυμίσουμε οτι ζουμε στο 2013 παραθέτουμε μια Συμβολική Φωτογραφία: ΠΡΙΟΛΙΘΟΣ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, 1949.  Παιδάκι χωρίς παπούτσια  ...

Για να θυμίσουμε οτι ζουμε στο 2013
παραθέτουμε μια Συμβολική Φωτογραφία:
ΠΡΙΟΛΙΘΟΣ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, 1949. 
Παιδάκι χωρίς παπούτσια 
και μάλλον απορημένο. 
Το φορτηγό είναι της 
κοινής αποστολής του 
Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού 
και του Ελληνικού Ερυθρού 
Σταυρού στην περιοχή 
των Καλαβρύτων τον 
Νοέμβριο του 1949.
Πανελλήνια αίσθηση έκανε το χθεσινό ρεπορτάζ του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS  για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία (διαβάστε εδώ)  αφού μεγάλα ειδησιογραφικά site και εφημερίδες παρουσίασαν το μεγάλο αυτό πρόβλημα για την ορεινή επαρχία μας. Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς έστειλε άμεσα επιστολή προς την περιφέρεια με κοινοποίηση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (διαβάστε εδώ) ελπίζοντας να βρεθεί λύση στα αυτονόητα...
Πριν από λίγο ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο skaipatras.gr δήλωσε: 
"Είναι τραγικό έστω και ένας μαθητής να μην μπορεί να πάει στο σχολείο"
Σύμφωνα πάντα με το skaipatras.gr, ο κ. Παναγιωτόπουλος, προ ημερών παρενέβη για το θέμα και είχε επαφή με τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, από τον οποίο ζήτησε να υπάρξει "πίεση" προ το, Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου άμεσα να υπογραφούν οι συμβάσεις που απαιτούνται για την έναρξη του μεταφορικού έργου.
Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην Ηλεία, με εκατοντάδες μαθητές αντί να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες, παραμένουν "εγκλωβισμένοι" στα σπίτια τους..!
Την ίδια ώρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, βρίσκεται αντιμέτωπη με το "τελεσίγραφο"των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αχαίας, Ερύμανθου και Αιγιάλειας. Χθες κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, κατέστησαν σαφές πως είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας στην Πάτρα, στην περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών.
Δείτε το βίντεο:





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.