HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οριστικό το κλείσιμο των Δημ. Σχολείων της Ανάστασης, Σειρών και Λυκούριας

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS της 15ης Ιουνίου για το κλείσιμο σχολικών μονάδων στην περιοχή των Καλαβρύτων. Έτσι σήμερ...


Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS της 15ης Ιουνίου για το κλείσιμο σχολικών μονάδων στην περιοχή των Καλαβρύτων. Έτσι σήμερα Τετάρτη 24 Ιουλίου υπογράφηκε από τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο η τελική απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την επικράτεια συμπεριλαμβανομένου και των Δημοτικών Σχολείων της Ανάστασης, Σειρών και Λυκούριας
Ετσι από την νέα σχολική χρονιά θα έχουμε:
Το 3/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΥΚΟΥΡΙΑΣ συγχωνεύεται με 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ με έδρα την Κλειτορία
Το 2/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΕΙΡΩΝ με το 2/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΟΥΣ με έδρα το Πάος
Και το 2/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 2/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΨΩΦΙΔΑΣ με έδρα τα Τριπόταμα

Αξιοσημείωτο ειναι το γεγονός οτι το υπουργείο επικαλείται αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων όπως την απόφαση του Δήμου Καλαβρύτων (351/2012) η οποία όμως ήταν ομοφώνως αρνητική (Την είχαμε δημοσιεύσει 19.6 ΕΔΩ) . Παραθέτουμε την απόφαση-γνωμοδότηση του Δήμου οπού αναλύονται οι αιτιάσεις. 
Η απόφαση λοιπόν για το κλείσιμο των τριών Δημοτικών σχολείων στα Καλάβρυτα αποτελεί μονομερής απόφαση του υπουργείου και καταχρηστικά επικαλείται τις γνωμοδοτήσεις του Δήμου. 


ΠΡΑΚΤΙΚΟ No 12
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από τα πρακτικά της με αριθμό 11/2012  τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της δωδεκάτης   (12ης) του μηνός Νοεμβρίου του έτους δύο χιλιάδες δώδεκα(2012).


Αριθμ. Απόφασης 351/ 2012                                                   ΠΕΡΙΛΗΨΗ

                                                               «Περί γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου για την μεταβολή σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2013 – 2014 (Σχετικά α) το υπ’ αριθμ. πρωτ. 16597/121857/δ4/9-10-2012 έγγραφο του Υπουργού Παιδείας και β) το υπ’ αριθμ. πρωτ. 9321/1-11-2012 έγγραφο του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Αχαΐας)».      

Στα Καλάβρυτα σήμερα στις 12 του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2012, ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα  και ώρα : 15.00,  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων συνήλθε σε  τακτική δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, ύστερα από την με αριθμό πρωτ. 16301/07-11-2012 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του, που επιδόθηκε και δημοσιεύτηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87 7.6.2010)
Διαπιστώθηκε πως υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο είκοσι επτά[27] μελών παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση  είκοσι πέντε [25] μέλη και ονομαστικά οι:
          

ΠΑΡΟΝΤΕΣΔΗΜΟΤΙΚΟΙ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ


ΑΠΟΝΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ


1.
Χουλιάρας Δημήτριος
Πρόεδρος
 1.
Παϊκόπουλος Ανδρέας
Μέλος
2
Καρράς Βασίλειος
Αντιπρόεδρος
 2.
Ασημακόπουλος Γ. Κων/νος
Γραμματέας
3.
Φλογεράς Ευθύμιος
Αντιδήμαρχος

4.
Γεωργακοπούλου Χαρίκλεια
Αντιδήμαρχος

5.
Ασημακόπουλος Στ. Κων/νος
Αντιδήμαρχος     

6.
Καυγάς Παναγιώτης
Αντιδήμαρχος

Οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και νόμιμα κλήθηκαν.
7.
Αναστασοπούλου  - Πεντζιά Ανδριάνα
Μέλος

8.
Τζόβολος Ευθύμιος
Μέλος
9.
Θεοδωρακόπουλος Φώτιος
Μέλος

10.
Τσιμπρής Μιχάλης
Μέλος
  
11.
Μαγκαφάς Νικόλαος
Μέλος

12.
Παπαγεωργίου Θεοφάνης
Μέλος
  
13.
Λάππας Παναγιώτης
Μέλος


14.
Σοκορέλης Σπυρίδων
Μέλος



15.
Τακτικός Βασίλειος
Μέλος



16.
Παπαδάτος Χρήστος
Μέλος



17.
Κοντογιάννης Δημήτριος
Μέλος



18.
Νασιώτης Ιωάννης
 Μέλος



19.
Βασιλόπουλος Λεωνίδας
Μέλος



20.
Δουκλιάς Σωτήριος
Μέλος



21.
Σφυρής Βασίλειος
Μέλος



22.
Καούρης Σπυρίδων
Μέλος



23.
Χρυσανθόπουλος  Αθανάσιος
Μέλος



24.
Ασπρούλιας Βασίλειος
Μέλος



25.
Παπακανέλλος Γεώργιος
Μέλος



Και επί συνόλου είκοσι τεσσάρων [24] Προέδρων Συμβουλίων Τοπικών Κοινοτήτων και σαράντα δύο [42] Εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων ευρέθησαν παρόντες έξι [6]  Πρόεδροι και δέκα τρεις [13] Εκπρόσωποι και απόντες δέκα οκτώ [18]Πρόεδροι και είκοσι εννέα  [29] Εκπρόσωποι,  αν και νόμιμα κλήθηκαν.

΄Ητοι: Παρόντες ήταν οι Πρόεδροι των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων:
1) Καλαβρύτων Ηλ. Αρμπής, 2) Πριολίθου Γ. Μανεσιώτης, 3) Σκεπαστού Α. Μπάλιος, 4)  Παγκρατίου Θ. Κατσιουλιέρης, 5) Αγραμπέλων Ευάγγελος Παπαθεοδώρου και 6) Λεχουρίου Γεώργιος Βασιλόπουλος.

Παρόντες ήταν οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων:
1) Βάλτας, Γ. Μεντζελόπουλος, 2) Δουμενών, Παντελής Κομνηνός, 3) Κούτελης, Ανδρέας Σφαραγκούλιας, 4) Κρυονερίου, Σπυρίδων Τσάμης, 5) Προφήτη Ηλία, Νικόλαος Πλώτας, 6) Φλαμπούρων, Αλεξάνδρα Μαγκαφά, 7) Αγίου Νικολάου, Πέτρος Γεωργόπουλος, 8) Κλείτορα, Γεώργιος Μαρώσης, 9)  Τουρλάδας, Νικόλαος Καζάνης, 10) Αγριδίου, Κων/νος Φωτόπουλος, 11) Ανάστασης,  Παναγιώτα Αναστασοπούλου, 12) Αροανίας Σπύρος Κουρής και 13) Πλάκας Παναγιώτης Χόρμπας.

Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Λαζουράς και ο δημοτικός υπάλληλος κ. Παναγιώτης Ρεκούτης για την τήρηση των πρακτικών της συνεδρίασης
Ο Πρόεδρος, ύστερα από την διαπίστωση απαρτίας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 95 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Δ.Κ) Ν. 3463/2006 και μετά την παρουσίαση διαφόρων ανακοινώσεων και της ενημέρωσης προς το Σώμα από τον κ.  Δήμαρχο, ανέφερε ότι εκτός από τα θέματα της πρόσκλησης – ημερήσιας διάταξης υπάρχουν και τρία (3) θέματα για να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης.

            Συγκεκριμένα, ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέγνωσε προς το Σώματα τα τρία (3) θέματα προς συζήτηση, τα οποία είναι τα εξής:

1)    Περί  αποδοχής πίστωσης ποσού € 41.910,09 από Κατανομή των Κ.Α.Π. του ΥΠ.ΕΣ. για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων του δήμου.

2)    Περί διαγραφής χρεών υπόχρεων, δημοτικών τελών ύδρευσης και άρδευσης από τους χρηματικούς καταλόγους της Δημοτικής Ενότητας Παΐων Δήμου Καλαβρύτων.

3)    Περί τροποποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2012.

      Ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Παπαδάτος, ζήτησε να συζητηθούν τα δύο θέματα  (το 1ο και το 3ο ) εκτός ημερήσιας διάταξης που ανέγνωσε ο κ. Πρόεδρος για τα οποία δεν υπάρχει αντίρρηση ότι είναι κατεπείγοντα, όχι το 2ο , διότι δεν θεωρείται κατεπείγον και να τεθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

            Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Καλαβρύτων, με ψήφους είκοσι πέντε (25) υπέρ και καμίας (0) κατάομόφωνα αποφασίζει, κατ’ αρχήν, ότι τα παραπάνω δύο (2)  θέματα (το 1ο και 3ο)  που ανέγνωσε ο κ. Πρόεδρος, είναι κατεπείγοντα και να συζητηθούν, το δε δεύτερο (2ο) θέμα, δεν είναι κατεπείγον και να τεθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
           
            Οι Δημοτικoί Σύμβουλοι, κ.κ. Σπυρίδων Σοκορέλης, Βασίλειος Ασπρούλιας, Δημήτριος Κοντογιάννης, Βασίλειος Καρράς και Σωτήριος Δουκλιάς, αποχώρησαν από την αίθουσα της συνεδρίασης πριν τη συζήτηση του 28ου θέματος της ημερήσιας διάταξης (το οποίο προτάχτηκε για συζήτηση πριν το 27ο ) και απουσίαζαν κατά τη λήψη των υπ’ αριθ. 360, 361 και 362/2012  αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσαν τα με α/α 28ο , 27ο  και 29ο  θέματα  της ημερήσιας διάταξης.



ΘΕΜΑ:  «Περί γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου για την μεταβολή σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2013 – 2014 (Σχετικά α) το υπ’ αριθμ. πρωτ. 16597/121857/δ4/9-10-2012 έγγραφο του Υπουργού Παιδείας και β) το υπ’ αριθμ. πρωτ. 9321/1-11-2012 έγγραφο του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Αχαΐας)».      
   
                    
      Ο κ. Πρόεδρος αφού εισάγει 18ο θέμα της ημερήσιας διάταξης για συζήτηση, έδωσε το λόγο   στον Δημοτικό Σύμβουλο και βοηθό Δημάρχου σε Θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νικόλαο Μαγκαφά, ο οποίος ανέφερε τα εξής:
Θέτω υπόψη του Σώματος α) το υπ’ αριθμ. πρωτ. 16597/121857/δ4/9-10-2012 έγγραφο του Υπουργού Παιδείας και β) το υπ’ αριθμ. πρωτ. 9321/1-11-2012 έγγραφο του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Αχαΐας. Με το (β) ανωτέρω σχετικό έγγραφο ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Αχαΐας ζητά τη γνωμοδότησή μας για την μεταβολή σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας το σχολικό έτος 2013 – 2014 και συγκεκριμένα τις συγχωνεύσεις α) του Δ.Σ. Αγριδίου – Ανάστασης στο Δ.Σ. Ψωφίδας, β) του Δ.Σ. Αγίου Βασιλείου Σειρών στο Δ.Σ. Πάους και γ) του Δ.Σ. Λυκούριας στο Δ.Σ. Κλειτορίας.
Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 16123/2-11-2012 έγγραφο του Δήμου, διαβιβάστηκε το ανωτέρω (β) σχετικό έγγραφο στους πρόεδρους και εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων Ανάστασης, Λυκούριας και Σειρών, προκειμένου να μας γνωρίσουν τις απόψεις τους για τις αναφερόμενες σε αυτό συγχωνεύσεις, οι οποίες απόψεις τους ήταν αρνητικές.

1.   Όσον αφορά τη συγχώνευση του Δ.Σ. ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ στο Δ.Σ. ΨΩΦΙΔΑΣ:
α. Η υπάρχουσα κατάσταση στο χώρο στέγασης του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Ψωφίδας δεν είναι η καλύτερη. Το Δ.Σ. στεγάζεται σε δύο (2) λυόμενες αίθουσες. Χωρίς κανένα βοηθητικό χώρο, μοιράζεται το περιορισμένο αύλειο χώρο με το Γυμνάσιο Ψωφίδας και σε συνδυασμό με τον διαφορετικό χρόνο που γίνονται τα διαλείμματα στα δυο σχολεία, αποτελούν σοβαρά προβλήματα και εμπόδια που δυσχεραίνουν την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.
β. Το κόστος μεταφοράς για δύο ταξί που απαιτούνται για την καθημερινή μεταφορά των μαθητών του Δ.Σ. Ανάστασης, φθάνει περί τα 1.000,00 € το μήνα, όσο στοιχίζει και η μισθοδοσία ενός εκπαιδευτικού.
γ. Υπάρχουν αντιδράσεις από τους γονείς και την τοπική κοινωνία, έχοντας σ’ ένα βαθμό δίκιο, επειδή τα παιδιά τους δεν θα πάνε σ’ ένα πολυθέσιο σχολείο αλλά από ένα 1/θέσιο σε ένα 2/θέσιο, με όλα τα παραπάνω προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει λόγω της συστέγασής του με το Γυμνάσιο Ψωφίδας.
Βέβαια, όπως γνωρίζετε ότι γίνονται προσπάθειες από τη παρούσα δημοτική αρχή για την μετατροπή του νεότευκτου δημοτικού καταστήματος Ψωφίδας σε σχολείο, που θα μπορέσει να ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται και τις ανάγκες ενός πολυθέσιου σχολείου και στο οποίο θα μπορούν να συγχωνευθούν όλα τα σχολεία της περιοχής (Δ.Σ. Ψωφίδας, Τριποτάμων, Σειρών, Πλάκας, Ανάστασης και Νηπιαγωγείο Ψωφίδας), οπότε τότε θα προβάλουμε ισχυρούς λόγους συγχώνευσης.
2.   Όσον αφορά τη συγχώνευση του Δ.Σ. ΣΕΙΡΩΝ στο Δ.Σ. ΠΑΟΥΣ επικρατεί ίδια κατάσταση με αυτή που περιγράφεται στις (β) και (γ) πιο πάνω παραγράφους.
3.                   Όσον αφορά τη συγχώνευση του Δ.Σ. ΛΥΚΟΥΡΙΑΣ στο Δ.Σ. ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ:
Το κόστος μεταφοράς των μαθητών του σχολείου ανέρχεται σε 2.000,00 € το μήνα. Επιπλέον, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους γονείς και την τοπική κοινωνία, παρ’ όλο που τα παιδιά τους θα πάνε στο 6/θέσιο Δ.Σ. Κλειτορίας, μ’ όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πολυθέσιο σχολείο.

Κατόπιν των ανωτέρω, προτείνω το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις των προέδρων και εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων Ανάστασης, Λυκούριας και Σειρών, για τη μη συγχώνευση των παραπάνω σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ.: Νικόλαο Μαγκαφά, Λεωνίδα Βασιλόπουλο, Αθανάσιο Χρυσανθόπουλο, Βασίλειο Τακτικό, Βασίλειο Ασπρούλια, Δημήτριο Κοντογιάννη, Ανδριάνα Αναστασοπούλου – Πεντζιά και το Δήμαρχο κ. Γιώργο Λαζουρά, καθώς και τους Προέδρους και Εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων Ανάστασης, Σειρών και Λυκούριας, οι οποίοι ανέπτυξαν τις απόψεις τους.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Χουλιάρας, θέτει σε ψηφοφορία την πρόταση του κ. Δημάρχου, όπως ακριβώς την εισηγήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Βοηθός Δημάρχου σε Θέματα Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κ. Νικόλαος Μαγκαφάς.
Υπέρ ψήφισαν  είκοσι τέσσερις (24) Δημοτικοί Σύμβουλοι, ήτοι οι κ.κ.: 1) Δημήτριος Χουλιάρας, 2)  Ευθύμιος Φλογεράς, 3) Κων/νος Στ. Ασημακόπουλος, 4) Χαρά Γεωργακοπούλου, 5) Παναγιώτης Καυγάς, 6) Ανδριάνα Αναστασοπούλου-Πεντζιά, 7) Ευθύμιος Τζόβολος, 8) Φώτης Θεδωρακόπουλος, 9) Μιχ. Τσιμπρής, 10) Νικόλαος Μαγκαφάς, 11) Θεοφάνης Παπαγεωργίου, 12) Παναγιώτης Λάππας, 13) Βασίλειος Τακτικός, 14) Σπύρος Σοκορέλης, 15) Αθανάσιος Χρυσανθόπουλος, 16) Βασίλειος Καρράς, 17) Δημήτριος Κοντογιάννης, 18) Χρήστος Παπαδάτος, 19) Ιωάννης Νασιώτης, 20) Λεωνίδας Βασιλόπουλος, 21) Σωτήριος Δουκλιάς, 22) Βασίλειος Σφυρής, 23) Σπυρίδων Καούρης και 24) Βασίλειος Ασπρούλιας.
Κατά ψήφισε ένας (1) Δημοτικός Σύμβουλος, ήτοι ο κ. Γεώργιος Παπακανέλλος, ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί με την συγχώνευση των ανωτέρω σχολείων.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
(με ψήφους είκοσι τέσσερις (24) υπέρ έναντι ενός (1) κατά)
ΚΑΤΑ  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  :

Κάνει αποδεκτές τις προτάσεις των προέδρων και εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων Ανάστασης, Λυκούριας και Σειρών, για την μη συγχώνευση α) του Δ.Σ. Αγριδίου – Ανάστασης στο Δ.Σ. Ψωφίδας, β) του Δ.Σ. Αγίου Βασιλείου Σειρών στο Δ.Σ. Πάους και γ) του Δ.Σ. Λυκούριας στο Δ.Σ. Κλειτορίας για τους παρακάτω λόγους:
1.    Τη μη συγχώνευση του Δ.Σ. ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ στο Δ.Σ. ΨΩΦΙΔΑΣ διότι:
α. Η υπάρχουσα κατάσταση στο χώρο στέγασης του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Ψωφίδας δεν είναι η καλύτερη. Το Δ.Σ. στεγάζεται σε δύο (2) λυόμενες αίθουσες. Χωρίς κανένα βοηθητικό χώρο, μοιράζεται το περιορισμένο αύλειο χώρο με το Γυμνάσιο Ψωφίδας και σε συνδυασμό με τον διαφορετικό χρόνο που γίνονται τα διαλείμματα στα δυο σχολεία, αποτελούν σοβαρά προβλήματα και εμπόδια που δυσχεραίνουν την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.
β. Το κόστος μεταφοράς για δύο ταξί που απαιτούνται για την καθημερινή μεταφορά των μαθητών του Δ.Σ. Ανάστασης, φθάνει περί τα 1.000,00 € το μήνα, όσο στοιχίζει και η μισθοδοσία ενός εκπαιδευτικού.
γ. Υπάρχουν αντιδράσεις από τους γονείς και την τοπική κοινωνία, έχοντας σ’ ένα βαθμό δίκιο, επειδή τα παιδιά τους δεν θα πάνε σ’ ένα πολυθέσιο σχολείο αλλά από ένα 1/θέσιο σε ένα 2/θέσιο, με όλα τα παραπάνω προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει λόγω της συστέγασής του με το Γυμνάσιο Ψωφίδας.
2.    Τη μη συγχώνευση του Δ.Σ. ΣΕΙΡΩΝ στο Δ.Σ. ΠΑΟΥΣ για τους ίδιους λόγους (β) και (γ) που περιγράφονται πιο πάνω.
3.    Τη μη συγχώνευση του Δ.Σ. ΛΥΚΟΥΡΙΑΣ στο Δ.Σ. ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ, διότι το κόστος μεταφοράς των μαθητών του σχολείου ανέρχεται σε 2.000,00 € το μήνα. Επιπλέον, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους γονείς και την τοπική κοινωνία, παρ’ όλο που τα παιδιά τους θα πάνε στο 6/θέσιο Δ.Σ. Κλειτορίας, μ’ όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πολυθέσιο σχολείο.

              Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 351/2012.
        Αφού γράφτηκε, υπογράφτηκε όπως φαίνεται παρακάτω:

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                   ΤΑ ΜΕΛΗ

Χουλιάρας Δημήτρης       Λαζουράς Γιώργος                 Φλογεράς Ευθύμιος                                                                                          
                                                                                        Ασημακόπουλος .Στ. Κων/νος
Γεωργακοπούλου Χαρίκλεια 
Καυγάς Παναγιώτης
Αναστασοπούλου – Πεντζιά Ανδριάνα   
Τζόβολος Ευθύμιος                                                                           
                                                                                        Θεοδωρακόπουλος Φώτιος
                                                                                        Τσιμπρής Μιχάλης
Μαγκαφάς Νικόλαος
Παπαγεωργίου Φάνης
Σοκορέλης Σπυρίδων
Λάππας Παναγιώτης
Τακτικός Βασίλειος
Παπαδάτος Χρήστος
Νασιώτης Ιωάννης
Βασιλόπουλος Λεωνίαδας
Σφυρής Βασίλειος
Καούρης Σπυρίδων
Χρυσανθόπουλος Αθανάσιος
Ασπρούλιας Βασίλειος                                                                                  
Παπακανέλλος Γεώργιος
Κοντογιάννης Δημήτριος
Καρράς Βασίλειος
Δουκλιάς Σωτήριος.








Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.