HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Αδελφότητα Δημητσανιτών τίμησε τον Καλαβρυτινό (Καμενιάνους) Πρωτεπιστάτη του Αγίου όρους Μάξιμο

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 20-1-2013 στο ξενοδοχείο "NOVOTEL" της Αθήνας, η «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΔΗΜΗΤΣΑΝΙΤΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙ...

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 20-1-2013 στο ξενοδοχείο "NOVOTEL" της Αθήνας, η «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΔΗΜΗΤΣΑΝΙΤΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ε΄» τίμησε τον Καλαβρυτινό (Καμενιανίτη) Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γ. Μάξιμο Ιβηρίτη-Νικολόπουλο. «Για την έρευνα και την συγγραφή ιστορικών τόμων του εθνομάρτυρα Αγίου Γρηγορίου Ε΄ και την ανέγερση προς τιμή του Ι. Ναού παρά την Ι. Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους».
Την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο αδελφός του Πρωτεπιστάτη Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης, ο οποίος στην αντιφώνησή του τόνισε τα εξής:
«Εκπροσωπώντας σήμερα τον αυτάδελφό μου Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γ. Μάξιμο Ιβηρίτη-Νικολόπουλο, αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Ανάμεσα στους αγαπητούς συμπατριώτες από την ιστορική Δημητσάνα, που πρόσφερε πολλά στην πατρίδα μας και κυρίως τον Πατριάρχη της Ρωμιοσύνης, Εθνοϊερομάρτυρα Άγιο Γρηγόριο Ε΄.
Ο μέγιστος τούτος Πατριάρχης πλήρωσε με την ίδια τη ζωή του τους υπέρ πίστεως και πατρίδος αγώνες του, αλλά και αυτή την εξέγερση των Ελλήνων για λευτεριά το 1821, καθότι πέραν των άλλων απέστειλλε προς τούτο τον εθνεγέρτη Π. Πατρών Γερμανό, που ως γνωστόν άναψε τη φλόγα της λευτεριάς, υψώνοντας το λάβαρο στην Άγια Λαύρα των Καλαβρύτων το Μάρτη του 1821.
Εμείς ως Καλαβρυτινοί λατρεύουμε ιδιαίτερα τα τέκνα αυτά της Δημητσάνας και ευλαβούμαστε τον Άγιο Γρηγόριο Ε΄.
Ο Πρωτεπιστάτης Γ. Μάξιμος, κατά τα πρώτα της εγκαταβίωσής του στη Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους- και σε ένδειξη σεβασμού και λατρείας στο πρόσωπο του Αγίου Γρηγορίου Ε΄-κατασκεύασε διά χειρών του, περικαλλή ναό προς τιμήν του Εθνοϊερομάρτυρα και μάλιστα στο χώρο που εκείνος εγκαταβίωνε κατά την πρώτη και δεύτερη εξορία του από την πατριαρχεία.
Σήμερα ευρισκόμενος εγώ αντί του αυταδέλφου μου Πρωτεπιστάτη ανάμεσά σας, σας μεταφέρω τον χαιρετισμό του, τις ευλογίες του, καθώς και τις ευχαριστίες του για την τιμητική διάκριση που του αποδίδετε.
Ο ίδιος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί γιατί σύμφωνα με τα θέσφατα του Αγίου Όρους, ο Πρωτεπιστάτης εξέρχεται από αυτό μαζί με την Ιερά Κοινότητα και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Σας ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου, καλή επιτυχία στο έργο σας».
Να έχουμε τις ευλογίες του Γ. Μαξίμου που στέκει αταλάντευτα και τιμά τον τόπο μας εκεί στο Αγιώνυμο Όρος και ανά την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.