HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Fuchtel, τα Καλάβρυτα και η Ελληνογερμανική Συνέλευση (β΄ μέρος)

ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς Ελληνογερμανική Συνέλευση Θεσσαλονίκης Του Νίκου Κυριαζή  Επανέρχομαι γιατί τα πράγματα δεν είναι...

ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς
Ελληνογερμανική Συνέλευση Θεσσαλονίκης
Του Νίκου Κυριαζή 
Επανέρχομαι γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και όπως θέλουν να μας τα παρουσιάζουν. Στο προηγούμενο άρθρο μου (διαβάστε εδώ: Ο Fuchtel, τα Καλάβρυτα και η Ελληνογερμανική Συνέλευση) μίλησα ανοιχτά για ένα γερμανικό σχέδιο άμεσης επέμβασης των Γερμανών στα καθ΄ ημάς και την ένστασή μου για τη συμμετοχή της Δημοτικής αρχής των Καλαβρύτων σε μια τέτοια συνάντηση. Η αλήθεια είναι ότι οι ελληνογερμανικές συνελεύσεις γίνονται με την αρωγή του επίσημου κράτους και μέσω εκβιαστικών διλημμάτων.

...Και ας πάμε στην ουσία. Τι έγινε σε αυτή τη ...συνάντηση; Σε μια ...σουρεάλ στο σύνολο της κατάσταση ο Φούχτελ τραγουδούσε παρέα με χορωδία Ρίτσο "και να αδελφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά…Καταλαβαινόμαστε τώρα." και έξω δεκάδες διμοιρίες ματ να κρατούν τους διαδηλωτές..... Την ίδια ώρα που δήλωνε ότι: "Σύμφωνα με έρευνες 1.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα στη Γερμανία κάνουν τόση δουλειά όση 3.000 στην Ελλάδα. Οι χώρες - εταίροι της Ελλάδας που χρηματοδοτούν αυτή την προσπάθεια ανόρθωσης θέλουν να ακούσουν απαντήσεις για το πώς μπορεί να αυξηθεί η παραγωγικότητα των απασχολούμενων στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα"

...και ας υποθέσουμε οτι ο Φούχτελ ξεγυμνώνει το σαθρό οικοδόμημα του δημοσίου τομέα, αν κάποιοι έπρεπε να πληρώσουν για όλα αυτά, είναι οι δέκτες η οι δημιουργοί; Αυτοί όλοι που έφτιαξαν το μεταπολιτευτικό σύστημα καλούνται τώρα να το διορθώσουν; Και ήρθαν οι καλόι μας "φίλοι" που μας πονάνε ξαφνικά να μας λύσουν το πρόβλημα; Αν συμβαίνουν όλα αυτά απλά οι "ταγοί" μας δηλώνουν ανικανότητα, διοικητική ατολμία και παντελή ελλειψη σχεδιασμού και οράματος.

Σε δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα (Πελοπόννησος) ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς δήλωσε:"Σκοπός μας είναι, να "ταξιδέψουν" τα Καλάβρυτα όσο πιο μακριά γίνεται. Να φέρουμε τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ήδη μέσα από τις επαφές μας και τη συμμετοχή μας σε διάφορες εκδηλώσεις το έχουμε καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό"
(Αναφέρθηκε η αλήθεια είναι και τις Γερμανικές αποζημιώσεις αλλά αυτό έγινε μάλλον για λαϊκή κατανάλωση αφού και ο τόπος και ο χρόνος ήταν άκαιρος)

Να μείνουμε όμως στο ουσία της δήλωσης:"Σκοπός μας είναι, να "ταξιδέψουν" τα Καλάβρυτα όσο πιο μακριά γίνεται. Να φέρουμε τουρίστες από όλο τον κόσμο."
Συγνώμη αλλά αυτό αν είναι κεροσκοπικό. Με αυτή τη λογική το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS με τους χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες του σας έχει προλάβει....
Ο εκάστοτε Δήμαρχος δεν είναι και δεν πρέπει να λειτουργεί ως γραφείο τουρισμού και αν θέλετε την προσωπική άποψη, δεν έχουν ανάγκη τα Καλάβρυτα από τέτοιες κινήσεις. Ο Δήμαρχος απλά θα πρέπει να φτιάξει τις υποδομές εκείνες που θα βοηθήσουν τους τοπικούς φορείς να αναπτυχθούν, να παρεχει στους αγρότες την τεχνογνωσία  να βοηθήσει στην επαναλειτουργία του τοπικού επιμελητηρίου, να ενώσει τους φορείς.  Να παρέχει τα εχέγγυα για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, να παρέχει τις υποδομές και τις διευκολύνσεις, να έχει αναπτυξιακό όραμα που σε συνεργασία με τοπικούς παράγοντες να απαιτεί και να φροντίζει.
Τα Καλάβρυτα μπορούν να "ταξιδέψουν" παντού είναι σίγουρο. Αυτοί που θέλουν έρθουν όμως με κλειστούς δρόμους στα Καλάβρυτα πως θα έρθουν;;;;;. Καλά εδώ θα μου πείτε ούτε ένα τυπικό "καλώς μας ήρθατε" δεν υπάρχει στα Καλάβρυτα.
Η λύση στο πρόβλημα δεν είναι να τρέχουμε σε συμβουλάτορες τύπου Φούχτελ που μόνο τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν. Λύση είναι η ενωτική κίνηση και η ομαδική αντιμετώπιση (σε τοπικό επίπεδο) της κρίση.
Όχι λοιπόν σε ελληνογερμανικές συνελεύσεις, αλλά σε Παγκαλαβρυτινή κινητοποίηση όλων των φορέων και των απανταχού Καλαβρυτινών, έξω από ρουσφετολογικά αλισβερίσια και κομματικές γραμμές. Αυτές οι συναντήσεις θα φέρουν αποτέλεσμα και τότε θα δείτε κ. Δήμαρχε ότι κανένας δεν περισσεύει....

για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS 
Νίκος Π. Κυριαζής 

Νίκος Κυριαζής
Νίκος Κυριαζής. Θεολόγος, αρθρογράφος, ερευνητής, διαχειριστής της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS. Άρθρα του με κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο έχουν δημοσιευθεί σε τοπικό και Αθηναϊκό τύπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.