Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παραδοσιακή εκδήλωση από τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Πάτρας

Παραδοσιακή εκδήλωση από τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Πάτρας «Να καεί το πελεκούδι» Οι καιροί επιτάσσουν ποιοτική διασκέδαση, αλλά...

Παραδοσιακή εκδήλωση από τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Πάτρας
«Να καεί το πελεκούδι»
Οι καιροί επιτάσσουν ποιοτική διασκέδαση, αλλά και επιστροφή στα ήθη και στα έθιμα του τόπου μας που παρά τις αντιξοότητες προφυλάσσουν και αναδεικνύουν με κάθε ευκαιρία την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Έχοντας μπροστά μας έναν δύσκολο χειμώνα, τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου πιστά στην παράδοση για 12η συνεχή χρονιά, διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ. στο κέντρο «Ακταίο» βραδιά ελληνικής παράδοσης με τίτλο «να καεί το πελεκούδι»
Η εκδήλωση έχει σκοπό τη διατήρηση των ηθών και εθίμων του τόπου μας και της παράδοσης της περιοχής μας, αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών και των φίλων του Συλλόγου. Στην παραδοσιακή αυτή εκδήλωση θα πάρουν μέρος όλα τα χορευτικά τμήματα, του Π.Σ. τα οποία θα παρουσιάσουν χορούς από την Πελοπόννησο, τη Θράκη, τα Νησιά, την Ήπειρο, την Κέρκυρα, αλλά και λαϊκούς.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο γνωστός τραγουδιστής, Τάκης Μπαλάσης από την Αρκαδία και ο Β. Κωστούλας από το Μεσολόγγι, με το επιτελείο τους και πολλοί άλλοι παραδοσιακοί καλλιτέχνες. Η οργανωτική επιτροπή προσκαλεί τα μέλη του Π.Σ. και όχι μόνο, σε μια αξέχαστη βραδιά. Προσκλήσεις διατίθενται από όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και καθημερινά στα γραφεία Παπαδιαμαντοπούλου 17α, από 7-10 μ.μ. τηλ. 6972 296949.

«Παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, η παρουσία μας στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο δε θα υπολείπεται σε τίποτα από τη μέχρι τώρα πορεία μας, αλλά θα αποδειχθεί ότι αποτελεί την απαρχή μιας νέας σημαντικότερης και δυναμικότερης παρουσίας μας. Ήδη σχεδιάζουμε τις δράσεις της νέας χρονιάς, προσαρμοσμένες στη νέα πραγματικότητα. Δεν θα αφήσουμε τον πολιτισμό να υποχωρήσει. Με αιχμή τον πολιτισμό θα αναδείξουμε το ανανεωμένο πρόσωπο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, ένα πρόσωπο που φιλοδοξούμε να προκαλέσει ένα διευρυμένο ενδιαφέρον, να προσελκύσει επισκέπτες, να αναδείξει την περιοχή μας ως τόπο τουριστικού προορισμού. Έχουμε τη δυνατότητα και τη γνώση, έχουμε τη θέληση. Δεν θα βουλιάξουμε στη μιζέρια. Δική μας επιλογή είναι η φυγή προς ένα δημιουργικό αύριο, πλημμυρισμένο από φαντασία, δημιουργία, συμμετοχή και πρωτοβουλίες», δήλωσε ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
8.30 μ.μ. - 9.00 μ.μ. Άφιξη μελών και φίλων του Συλλόγου.
9.00 μ.μ. - 9.10 μ.μ. Άφιξη επισήμων.
9.10 μ.μ. - 9.45 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τρία χορευτικά τμήματα .
9.45 μ.μ. - 10.00 μ.μ. Διαγωνισμός δημοτικού τραγουδιού.
10.00 μ.μ. - 10.30 μ.μ. Χαιρετισμοί. - Απονομή αναμνηστικών.
10.30 μ.μ. - 11.00 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών, δεύτερο μέρος.
11:00 μ.μ. και μέχρι πρωίας πλούσιο δημοτικό λαϊκό, παραδοσιακό πρόγραμμα.


Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.