• Στο πηδάλιο του Αγίου Όρους ο Καλαβρυτινός Γ.Μαξίμος Νικολόπουλος (Ιβηρίτης)

  Reporter: Κυριαζής Νίκος
  Published: Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012
  A- A+

  Για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού , αναλαμβάνει Αχαιός και κατ’ επέκταση Καλαβρυτινός στο πηδάλιο του Αγίου Όρους.  Μεγάλη τιμή και ευλογία αποτελεί για την Καλαβρυτινή περιφέρεια αλλά και για την τοπική κοινότητα Καμενιάνων η ενθρόνιση του Γ. Μαξίμου Ιβηρίτου-Νικολόπουλου από τους Καμενιάνους ως Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους την 14-06-2012.
  Ο θεσμός του Πρωτεπιστάτου είναι ο ανώτερος διοικητικός και θρησκευτικός τίτλος για την Αγιορείτικη αδελφότητα και πολιτεία , που διανύει πάνω από χίλια έτη.
  Για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού , αναλαμβάνει Αχαιός και κατ’ επέκταση Καλαβρυτινός στο πηδάλιο του Αγίου Όρους.
  Ο Γ. Μάξιμος μια φωτεινή και οσιακή μορφή του Αγίου Όρους αναλαμβάνει στα στιβαρά του χέρια την πρωτεπιστασία του Αγιωνύμου Όρους σε μια εποχή δύσκολη και ζοφερή για τον τόπο μας .
  Να είναι άξιος και ευλογημένος απ’ τον Θεό στα νέα του καθήκοντα και να πετύχει στο έργο του .
  Να εύχεται και υπέρ ημών και για τον αγιασμένο τόπο μας , την Καλαβρυτινή γη ,η οποία στεφανώνεται δια των ενεργειών του Γ. Μαξίμου .
  Κωνσταντίνος Χρ. Νικολόπουλος 
  Καμενιανίτης


  Κωνσταντίνος Νικολόπουλος

  Ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης , λογοτέχνης , συγγραφέας , τ. αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και αντιδήμαρχος Πολιτισμού τ. Δήμου Αροανίας Καλαβρύτων , γεννήθηκε στους Καμενιάνους Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας .Στο χώρο των γραμμάτων εμφανίστηκε πολύ νωρίς και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα εννέα βιβλία με ποιήματα, διηγήματα, ιστορικές μελέτες κ.α. , ενώ έχει συμμετάσχει και στη συλλογική συγγραφή αρκετών άλλων βιβλίων . Έχει επιμεληθεί επίσης την έκδοση βιβλίων και οδηγών πολλών φορέων καθώς και του τ. Δήμου Αροανίας .Πολλά από τα έργα του , έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικές εγκυκλοπαίδειες και ανθολογίες . Για αρκετά χρόνια υπήρξε αρχισυντάκτης στην περιοδική έκδοση Κεντροδυτικής Πελοποννήσου την εφημερίδα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" . Σήμερα εργάζεται στους Ηλεκτρικούς Σιδηροδρόμους Αθηνών-Πειραιώς(ΗΣΑΠ) και συνεργάζεται με πολλές εφημερίδες και περιοδικά.  Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.
 • No Comment to " Στο πηδάλιο του Αγίου Όρους ο Καλαβρυτινός Γ.Μαξίμος Νικολόπουλος (Ιβηρίτης) "