HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο πηδάλιο του Αγίου Όρους ο Καλαβρυτινός Γ.Μαξίμος Νικολόπουλος (Ιβηρίτης)

Για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού , αναλαμβάνει Αχαιός και κατ’ επέκταση Καλαβρυτινός στο πηδάλιο του Αγίου Όρους. Μεγάλη τιμή και ε...


Για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού , αναλαμβάνει Αχαιός και κατ’ επέκταση Καλαβρυτινός στο πηδάλιο του Αγίου Όρους.



Μεγάλη τιμή και ευλογία αποτελεί για την Καλαβρυτινή περιφέρεια αλλά και για την τοπική κοινότητα Καμενιάνων η ενθρόνιση του Γ. Μαξίμου Ιβηρίτου-Νικολόπουλου από τους Καμενιάνους ως Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους την 14-06-2012.
Ο θεσμός του Πρωτεπιστάτου είναι ο ανώτερος διοικητικός και θρησκευτικός τίτλος για την Αγιορείτικη αδελφότητα και πολιτεία , που διανύει πάνω από χίλια έτη.
Για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού , αναλαμβάνει Αχαιός και κατ’ επέκταση Καλαβρυτινός στο πηδάλιο του Αγίου Όρους.
Ο Γ. Μάξιμος μια φωτεινή και οσιακή μορφή του Αγίου Όρους αναλαμβάνει στα στιβαρά του χέρια την πρωτεπιστασία του Αγιωνύμου Όρους σε μια εποχή δύσκολη και ζοφερή για τον τόπο μας .
Να είναι άξιος και ευλογημένος απ’ τον Θεό στα νέα του καθήκοντα και να πετύχει στο έργο του .
Να εύχεται και υπέρ ημών και για τον αγιασμένο τόπο μας , την Καλαβρυτινή γη ,η οποία στεφανώνεται δια των ενεργειών του Γ. Μαξίμου .
Κωνσταντίνος Χρ. Νικολόπουλος 
Καμενιανίτης


Κωνσταντίνος Νικολόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης , λογοτέχνης , συγγραφέας , τ. αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και αντιδήμαρχος Πολιτισμού τ. Δήμου Αροανίας Καλαβρύτων , γεννήθηκε στους Καμενιάνους Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας .Στο χώρο των γραμμάτων εμφανίστηκε πολύ νωρίς και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα εννέα βιβλία με ποιήματα, διηγήματα, ιστορικές μελέτες κ.α. , ενώ έχει συμμετάσχει και στη συλλογική συγγραφή αρκετών άλλων βιβλίων . Έχει επιμεληθεί επίσης την έκδοση βιβλίων και οδηγών πολλών φορέων καθώς και του τ. Δήμου Αροανίας .Πολλά από τα έργα του , έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικές εγκυκλοπαίδειες και ανθολογίες . Για αρκετά χρόνια υπήρξε αρχισυντάκτης στην περιοδική έκδοση Κεντροδυτικής Πελοποννήσου την εφημερίδα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" . Σήμερα εργάζεται στους Ηλεκτρικούς Σιδηροδρόμους Αθηνών-Πειραιώς(ΗΣΑΠ) και συνεργάζεται με πολλές εφημερίδες και περιοδικά.







Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.