HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καθηγητές Καλαβρύτων - "Ηθική μας ευθύνη είναι ν' αποτρέψουμε την καταστροφή της χώρας μας"

Οι καθηγητές των Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου Καλαβρύτων σε συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν ομόφων...

Οι καθηγητές των Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου Καλαβρύτων σε συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν ομόφωνα να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Η παιδεία μας όπως και ολόκληρη η χώρα εξαθλιώνεται καθώς υφίσταται τις συνέπειες ενός οικονομικού πολέμου" καλώντας όλους μας να: " κρεμάσουμε όλοι μια μαύρη σημαία για να τους δείξουμε ότι είμαστε πολλοί και αυτοί τόσο λίγοι για να παίρνουν αποφάσεις για την ζωή και την πατρίδα μας"

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

"Αποφασίσαμε όλοι ότι το καλύτερο μάθημα στους μαθητές μας για σήμερα είναι το μάθημα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Έτσι, στις 8 το πρωί μπήκαμε στις τάξεις μας και συζητήσαμε με τους μαθητές μας, εξηγώντας τη στάση και τις επιλογές μας. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν θετικά: μας άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή, διατύπωσαν τις απορίες τους και τους προβληματισμούς τους και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να αναλάβουν και οι ίδιοι δράσεις μέσα από τις μαθητικές κοινότητες και τα συμβούλιά τους.

Στη συνέχεια, οι καθηγητές και των τριών σχολείων συζητήσαμε δράσεις και κινητοποιήσεις που θα ενταχθούν στην εβδομάδα κινητοποιήσεων που έχει ψηφιστεί από την ΟΛΜΕ.

Αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο: δωρεάν βιβλία για όλους τους μαθητές, θέρμανση σε όλα τα σχολεία, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, υποστηρικτικό υλικό, μισθούς που μας επιτρέπουν να καλύπτουμε τις βιοτικές μας ανάγκες, εν τέλει να γίνει πράξη το σύνθημα του υπουργείου «Πρώτα ο μαθητής!», «Δημόσια και … δωρεάν παιδεία».

Θεωρώντας ότι το δημόσιο σχολείο είναι βασικός πυλώνας της κοινωνίας, αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση κοινωνικών κατακτήσεων δεκαετιών (δημόσια υγεία, ασφάλιση, συντάξεις, εργασία για όλους) και για το μέλλον των παιδιών που έχουμε ταχθεί να μορφώσουμε.

Καλούμε την κοινωνία σε συμπαράταξη, όχι απλά συμπαράσταση, γιατί ο εχθρός και ο αγώνας είναι κοινοί.

Η Συνέλευση των καθηγητών των Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου Καλαβρύτων"


Επιστολή προς γονείς και μαθητές

Αγαπητοί γονείς,
Φίλοι Καλαβρυτινοί,

Βιώνουμε όλοι ένα πρωτοφανές κύμα άδικων μέτρων και ανήθικων πολιτικών που εξοντώνουν την ύπαρξη και την αξιοπρέπειά μας. Ο ελληνικός λαός δέχεται τις συνέπειες ενός αδίστακτου οικονομικού πολέμου του οποίου οι συνέπειες δε καταρρακώνουν όχι μόνο την υπόστασή μας ως έθνος, ως λαού αλλά ακόμα πιο οδυνηρό και εγκληματικό υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Το χρέος μας απέναντι σ' αυτά τα παιδιά μας ωθεί στην έξοδό μας απ' αυτήν την νάρκη και σύσσωμοι όλοι να αγωνιστούμε για την περιφρούρηση της αυτοσυνειδησίας μας ως έθνος και της αξιοπρέπειάς μας.

Ηθική μας ευθύνη είναι ν' αποτρέψουμε την καταστροφή της χώρας μας, ταυτόχρονα να δράσουμε έτσι ώστε να ξανακερδίσουμε την εκτίμηση και το σεβασμό των παιδιών μας.

Όλοι μαζί θα κρατήσουμε ως Άτλαντες στα χέρια μας το μέλλον των παιδιών μας, το οποίο είναι για όλους μας ένα θέμα που δεν διαπραγματευόμαστε!





Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.