Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εθνικό Συμβούλιο Γερμανικών Αποζημιώσεων: “ Δεν σας χρωστάμε.. Μας χρωστάτε..”

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη,22.9.11,στο Θέατρο ΑΛΦΑ, η συνέντευξη Τύπου του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.  Ενημέρωσαν,...

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη,22.9.11,στο Θέατρο ΑΛΦΑ, η συνέντευξη Τύπου του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.  Ενημέρωσαν, συνοπτικά, τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. και τους φίλους που παρακολούθησαν τη συνέντευξη, ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μανώλης Γλέζος και Ευάγγελος Μαχαίρας Ακολούθως, ο απεσταλμένος μας στη Χάγη Αριστομένης Συγγελάκης ενημέρωσε λεπτομερώς για όλη τη διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης της Χάγης, στην εκδίκαση της γνωστής υπόθεσης του Διστόμου και εξήρε την παρέμβαση του πληρεξούσιου της Ελληνικής Δημοκρατίας Καθηγητή κ. Στέλιου Περράκη, του Καθηγητή κ. Αντώνη Μπρεδήμα και των συνεργατών τους.

Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας κατέρριψαν τους γερμανικούς ισχυρισμούς και απάντησαν καθαρά στο ψευτοδίλημμα «απόλυτη εφαρμογή της ετεροδικίας (δηλαδή της ασυδοσίας των κρατών να εγκληματούν) ή χάος» τεκμηριώνοντας τη θέση, η οποία ολοένα και κερδίζει έδαφος διεθνώς, ότι η παραβίαση των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων οδηγεί στο χάος. Με άλλα λόγια, δεν νοείται σύγχρονη κοινωνία χωρίς σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, χωρίς δημοκρατία, ανάπτυξη και δικαιοσύνη. Και κατά συνέπεια, δεν νοείται ειρηνική συνύπαρξη των λαών χωρίς σεβασμό στις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου, χωρίς ενεργό προστασία των πανανθρώπινων αξιών. Επίσης η ελληνική πλευρά παρουσίασε λεπτομερή κατάλογο αποφάσεων δικαστηρίων διεθνώς, που συμφωνούν με τις ιστορικές αποφάσεις της ολομελείας του Αρείου Πάγου (2000) και του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ρώμης (2008). Τεκμηρίωσαν επίσης το δίκαιο των θυμάτων και των οικογενειών τους που έχουν δικαίωμα σε δίκη και δικαστή, όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε ο κ.Περράκης στην εξαιρετικά εμπεριστατωμένη ομιλία του. Τόνισε μάλιστα ότι αυτό που ζητούν τα θύματα είναι δικαιοσύνη και αποζημίωση για να υπάρξει ηθική κάθαρση στην ανείπωτη αυτή τραγωδία.

Ο Αριστομένης Συγγελάκης αναφέρθηκε επίσης στην ανιδιοτελή και συγκινητική συμβολή στον αγώνα για τη δικαίωση των θυμάτων και την καταβολή των αποζημιώσεων της ομάδας «ΑΚ Δίστομο», των γερμανών δηλαδή αντιφασιστών που υποστηρίζουν το δίκαιο αγώνα των θυμάτων της γερμανικής Κατοχής, κόντρα στην στρατηγική επιλογή της ίδιας τους της χώρας, η οποία αρνείται επίμονα να αναλάβει τις ευθύνες της. Με κεντρικό σύνθημα - αίτημα «Δικαιοσύνη και αποζημίωση» η ομάδα «ΑΚ Δίστομο» οργάνωσε τρεις εκδηλώσεις στο περιθώριο της δίκης (τη μία σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία). Όπως χαρακτηριστικά είπε οι συναγωνιστές Γερμανοί δίνουν σάρκα και οστά στην σύγχρονη έννοια του διεθνισμού και σώζουν, παράλληλα, την τιμή της Γερμανίας.

Μίλησαν επίσης οι εκπρόσωποί μας στη Χάγη, Χριστίνα Σταμούλη, Μάκης Μπαλαούρας καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσας. Έπειτα ακολούθησε συζήτηση και ακούστηκαν πολλές προτάσεις από όλους τους παρευρισκόμενους. Το γενικό συμπέρασμα όλων είναι η πίστη τους ότι αυτές οι μέρες της όλης διαδικασίας στη Χάγη, θα πρέπει να είναι καταλύτης για την επίλυση αυτού του τεράστιου εθνικού μας προβλήματος. Οι νεώτερες πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν ότι ήδη ακόμη και μέσα στη Γερμανία ακούγονται πλέον αισιόδοξες φωνές για την απόφαση που ελπίζουμε να την ξέρουμε μέσα στους επόμενους δυο μήνες. Έπειτα ακολούθησε συζήτηση και ακούστηκαν πολλές προτάσεις από όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο τέλος ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Στέφανος Ληναίος διάβασε τις επόμενες κινήσεις που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Εθνικό Συμβούλιο και οι οποίες έγιναν όλες αποδεκτές. Συνοπτικά αποφασίστηκε:

1.-Πρέπει να ενημερώσουμε τον Ελληνικό Λαό και ολόκληρο τον Απόδημο Ελληνισμό, να μάθει δηλαδή και ο τελευταίος Έλληνας για το μέγιστο αυτό εθνικό θέμα σε όλες του τις λεπτομέρειες. Που μπορεί όχι μόνο να ξαναδώσει μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει, πολιτικά, οικονομικά, ηθικά και πολιτιστικά, αλλά, προπάντων, να δώσει άμεση λύση και στα προβλήματα που αυτή τη στιγμή ταλανίζουν την πατρίδα μας.

2.-Πρέπει να ενημερώσουμε, να πιέσουμε και να απαιτήσουμε από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Να καταλάβει επιτέλους ότι όλοι οι Έλληνες Πολίτες δικαιολογημένα φωνάζουν δεν πληρώνω..δεν πληρώνω. Ας υιοθετήσει λοιπόν κι η Ελληνική Πολιτεία αυτό το παλλαϊκό σύνθημα. Και να φωνάξει επιτέλους κι αυτή στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία με όλη της τη δύναμη: «ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.. .ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΠΟΛΛΑ..»

3.-Πρέπει,τέλος,να αγωνιστούμε με οποιονδήποτε νόμιμο αλλά και δυναμικό τρόπο για να καταλάβουν επιτέλους η Γερμανία και οι Η.Π.Α. ότι αυτές είναι υπεύθυνες για την 60χρονη καθυστέρηση εξόφλησης των γερμανικών οφειλών. Η Γερμανία γιατί δεν μας πληρώνει και οι Η.Π.Α. γιατί 60 χρόνια τώρα, έχουν αναγκάσει όλες τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις μας να σιωπούν ή πολλές φορές ακόμη και να υπονομεύουν όλες τις προσπάθειές μας να μας δώσουν οι Γερμανοί αυτά που μας χρωστάνε, όπως τα έχουν δώσει σε όλες τις άλλες χώρες που κατέστρεψαν. Με το δικαιολογητικό, στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, ότι τάχα, πρέπει να βοηθήσουμε την κατεστραμμένη Γερμανία για να ανακάμψει. Ε, λοιπόν να μας δώσουνε τώρα αυτά που μας οφείλουν για να ανακάμψουμε κι εμείς.

Το Εθνικό Συμβούλιο, τέλος, προτείνει τα εξής άμεσα, πρακτικά, μέτρα:

Α).- Να συνεχισθεί η προσπάθεια έκδοσης ψηφισμάτων από δήμους, συλλόγους και οργανώσεις και να δημιουργηθούν παντού ανεξάρτητες ομάδες ενημέρωσης και συμμετοχής στην κοινή προσπάθεια διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας.

Β).-Να ενημερώνουμε τακτικά και υπεύθυνα όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τον απόδημο Ελληνισμό και μέσω του διαδικτύου.

Γ).- Να θυμίζουμε, με ανακοινώσεις και άλλες ποικίλες εκδηλώσεις, κάθε μαύρη επέτειο των ολοκαυτωμάτων όλων των μαρτυρικών πόλεων και χωριών.

Δ).-Να προτείνουμε την καθιέρωση Ημέρας των Μαρτυρικών Ελληνικών Πόλεων.

Ε).-Να προωθήσουμε τη συλλογή υπογραφών που ήδη έχει ξεκινήσει μέσω του διαδικτύου και έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές.

Ζ).-Αν, έπειτα από οποιαδήποτε απόφαση της Χάγης, η Γερμανία δεν μας δώσει αυτά που μας χρωστάει, είμαστε αποφασισμένοι να κηρύξουμε μποϋκοτάζ σε όλα τα Γερμανικά προϊόντα. Με την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα το αποδεχθούν και θα το πραγματοποιήσουν όλος ο Ελληνικός λαός και όλος ο Απόδημος Ελληνισμός.

Από δω και πέρα ένα θα είναι πια το μοναδικό κυρίαρχο σύνθημα όλων μας:

“ Δεν σας χρωστάμε.. Μας χρωστάτε..”


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.