Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκοιμήθη ο μακαριστός Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, Φιλάρετος

Σήμερα 30 Ιουνίου εξεδήμησε εις Κύριον, ο μακαριστός Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, Φιλάρετος κατά κόσμο Αναστάσιος Κωνστ...

Σήμερα 30 Ιουνίου εξεδήμησε εις Κύριον, ο μακαριστός Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, Φιλάρετος κατά κόσμο Αναστάσιος Κωνσταντακόπουλος του Κωνσταντίνου σε ηλικία 55 ετών που έλκει την καταγωγή του από το Κρίτσι Τριφυλλίας και έγινε μοναχός στις 28 Σεπτεμβρίου 1975 στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας.

Στις 27 Μαρτίου 1977 χειροτονήθηκε διάκονος στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, και στις 10 Απριλίου 1983 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος λαμβάνοντας το οφίκκιο του αρχιμανδρίτη. Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα πρωτοσύγκελου στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας.

Στις αρχές του 1985 εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας ενώ το 1993, εξελέγη καθηγούμενος της Μονής.
Ο μακαριστός Φιλάρετος υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την επαρχία των Καλαβρύτων, και τον διέκρινε η σεμνότητα και το πνευματικό και ηθικό του ανάστημα.  
Η σορός  του μακαριστού Φιλαρέτου θα τεθεί σε λαικό προσκήνυμα η δε εξόδιος ακολουθία θα τελεστή αύριο  01/07 12:00 στην Ιερά Μονή Αγίας Λάυρας υπό του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου.



ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.