HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος - Ένα κόσμημα ενάντια στη λήθη

Η 18η Μαΐου παγκόσμια μέρα μουσείων και θα την αφιερώσουμε στο κόσμημα των Καλαβρύτων το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώμ...


Η 18η Μαΐου παγκόσμια μέρα μουσείων και θα την αφιερώσουμε στο κόσμημα των Καλαβρύτων το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Το Μουσείο εγκαινιάστηκε στις 9 Ιανουαρίου 2005 από τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και έγινε με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης 2000-2006.
Σκοπός του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του http://www.dmko.gr είναι:


Α. Η συλλογή, τεκμηρίωση, συντήρηση, έκθεση και ερμηνεία του πάσης φύσεως μουσειολογικού υλικού που σχετίζεται με τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος της 13ης Δεκεμβρίου 1943 στα Καλάβρυτα καθώς και με όλα τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν το Ολοκαύτωμα στον ευρύτερο χώρο της επαρχίας Καλαβρύτων.
Β. Η προώθηση της εκπαίδευσης και έρευνας με την οργάνωση περιοδικών εκθέσεων , εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διαλέξεων και ιστορικών συνεδρίων , δημοσιεύσεων και εκδόσεων, με θέματα που σχετίζονται με το αντικείμενο του νομικού προσώπου.
Γ. Η δημιουργία εξειδικευμένης βιβλιοθήκης και ιστορικού αρχείου που σχετίζονται με το αντικείμενο του νομικού προσώπου.

Να σημειώσουμε την εξαιρετική δουλειά του προέδρου του Μουσείου κ. Χρήστου Φωτεινόπουλου (τ. Λυκειάρχη Καλαβρύτων), τις δραστηριότητες του Μουσείου, τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές και το πλούσιο υλικό που διαθέτει και που αξίζει να το γνωρίσουμε. 


Εκδόσεις του μουσείου
Από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχουν εκδοθεί πολλά βιβλία,και DVD,σχετικά με την Καλαβρυτινή θηριωδία και συμβάλει σημαντικά στην διατήρηση της μνήμης.
1. «Φωτογραφικό Λεύκωμα», Καλάβρυτα 2003
2. «Το Σχολείο στο εκτελεστικό απόσπασμα», Καλάβρυτα 2004
3. «Το σπίτι των ηρώων μας», Καλάβρυτα 2006
4. «Τα τελευταία γενέθλια», DVD, Καλάβρυτα 2007
5. «Το Χρονικό του Ολοκαυτώματος», DVD, Καλάβρυτα 2007
6. «Πνοές Ειρήνης-Τα παιδιά γράφουν για τα παιδιά…», Καλάβρυτα 2007
7. «A House for Our Heroes» (An attempt to approach the tragedy in Kalavryta), Kalavryta, 2008
8. «Das Haus unserer Helden» (Das Drama von Kalavryta: Versuch einer Annδherung ), Kalavryta, 2008
9. «Αίμα και Μύρο Νεομαρτύρων Καλαβρυτινών - Ορατόριο», Ποίηση: Γιάννης Ανδρικόπουλος, Μουσική: Φίλιππος Οικονόμου , Καλάβρυτα 2008
10. 10 Καλαβρυτινά μοτίβα cart postal, Καλάβρυτα 2008
11. Αφίσες που απεικονίζουν Καλαβρυτινά μοτίβα, Καλάβρυτα 2008
12. «Πάνος Νικολαϊδης: ένας διασωθείς αφηγείται…, Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, Καλάβρυτα 2009.
13. Panos Nikolaidis Ein Ueberlebender erzählt…Herausgeber: Holocaust - Museum der Stadt Kalavryta, 2009
14. Panos Nikolaidis A survivor narrates…Editions of the Municipal Museum of the Kalavrytan Holocaust , 2009
15. «Φωτογραφικό Λεύκωμα», Καλάβρυτα 2009
16. Λεύκωμα αφιερωμένο στην προσφορά Ελληνικού και Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού κατά την τραγωδία των Καλαβρύτων-13-12-1943, Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, Καλάβρυτα 2010
17. «Κραυγή - το γυναικείο βίωμα της Καλαβρυτινής τραγωδίας», Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού, Ολοκαυτώματος, Καλάβρυτα 2010
18. «Ιστορώντας το Καλαβρυτινό δράμα», CD, Καλάβρυτα 2008.
19. «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, τα παλιά τ’ αξέχαστα, Γεώργιος Χ. Κουτσουρής, Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού, Ολοκαυτώματος, Καλάβρυτα 2010
20. «Αναδρομώντας το χρόνο-η διαδρομή τριάντα τριών Καλαβρυτινών παιδιών - που επέζησαν του γερμανικού εκτελεστικού αποσπάσματος - από τα Καλάβρυτα στο Κουλμπαχ της Βαυαρίας, Σωτήρης Αντ. Χαμακιώτης σε συνεργασία με τον Χρίστο Σπ. Αντωνόπουλο, Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, Καλάβρυτα 2010

Οι παραπάνω εκδόσεις διατίθενται μόνο από το Μουσείο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθεύονται και ταχυδρομικώς.
(Τηλ. Επικοινωνίας 2692023646- E-mail: holocaustsmuseum@kalavrita.gr & info@dmko.gr )

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Ανοικτό: Τρίτη - Κυριακή
Κλειστό: Δευτέρα
Χειμερινό ωράριο: 09:00 έως 16:00
Θερινό ωράριο: 10:00 έως 17:00
περισσότερα στο : http://www.dmko.gr




Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.