HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβρυτα και εκλογές. Οι δικές μας ερωτήσεις

Οι εκλογές πλησιάζουν και οι τρεις υποψήφιοι για τον νέο Δήμο Καλαβρύτων (Λαζουράς, Παπαδάτος και Ασπρούλιας) βρίσκονται στο τελικό στά...






Οι εκλογές πλησιάζουν και οι τρεις υποψήφιοι για τον νέο Δήμο Καλαβρύτων (Λαζουράς, Παπαδάτος και Ασπρούλιας) βρίσκονται στο τελικό στάδιο επαφών για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους. 
Η νέα τοπική ηγεσία που θα αναδειχθεί από την κάλπη  θα παραλάβει έναν υπερχρεωμένο Δήμο που αθροιστικά (μαζί με τους Δήμους που προσαρτήθηκαν) ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ και μια πολυδιάσπαστη περιοχή με πολλά χωριά και οικισμούς που σχοινοβατούν από την παντελή έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου. 
Σύμφωνα με τις επιταγές του "μνημονίου" ο Δήμος όπως και κάθε Δήμος καλείτε να λειτουργήσει χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση, επιδότηση ή βοήθεια. 
Με όλα αυτά δεδομένα  απευθυνόμαστε σε όλους εσάς  τους υποψηφίους και περιμένουμε απαντήσεις σε θέματα που έθεσαν πολύ αναγνώστες μας.
Κύριοι υποψήφιοι,
1. Γνωρίζετε τα χρέη των Δήμων της Επαρχίας Καλαβρύτων; Με ποιο τρόπο θα γίνει η εξεύρεση  χρημάτων. Ποιος ο σχεδιασμός σας? 
2. Δώστε μας συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού που τόσες φορές έχει ειπωθεί αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε 
3. Για το χιονοδρομικό ποιές οι σκέψεις σας και ποιες οι ενέργειες σας περί συμμετοχής των δημοτών στο μετοχικό του?
4. Οδοντωτός. Ένα καυτό θέμα ενόψει της ιδιωτικοποίησης του Ο.Σ.Ε. Ποιός ο σχεδιασμός σας και οι προοπτικές ανάπτυξή του. 
5. Χώροι υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Θα σταματήσει επιτέλους η άναρχη και επικίνδυνη μεταφορά τους σε παράνομες χωματερές?
6. Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο ανάδειξης της πλούσιας κληρονομιάς μας
7. Ποιες θα είναι οι ενέργειες σας για την  τουριστική-αθλητική ανάπτυξη και προβολή του τόπου μας?
8. Στα έργα οδοποιίας (Πούντα-Καλάβρυτα, Βλασία-Λεχούρι και πολλοί άλλοι) -που βέβαια οι περισσότεροι ανήκουν σε νομαρχιακά έργα-ποιες  οι δικές σας ενέργειες?

Κύριοι, αυτή την φορά δεν θα δεχθούμε αοριστίες και γενικόλογες  απαντήσεις. Περιμένουμε συγκεκριμένο σχέδιο και δεσμεύσεις. 
Επιτέλους ας ξεφύγουμε από τον κομματικό "ιμπεριαλισμό" ας ανιχνεύσουμε τα χαρακτηριστικά του τόπου μας, ας ψηλαφίσουμε τα ιστορικά του "σημεία", την αγροτιοκτηνοτροφική δυναμική, την παράδοσή της, την πλούσια σε εικόνες μορφολογία της και να τα αναπτύξουμε. Μπορούμε να γίνουμε πρότυπα αρκεί να απαλλαγούμε από μανία ηγεσίας αυτοπροβολής με μόνο γνώμονα τα ίδια οφέλη.......
Περιμένουμε και θα κρίνουμε …..


για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.