Στα Καλάβρυτα βρίσκεται από σήμερα, Σάββατο 8 Αυγούστου, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, ξεκινώντας το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Η αποστολή της Ένωσης έφτασε το πρωί στην πόλη των Καλαβρύτων, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Τάκη Βαρβιτσιώτη, τον Γενικό Αρχηγό της Α.Ε. Καλαβρύτων κ. Νίκο Κυριαζή και τον Έφορο Ποδοσφαίρου της Α.Ε.Καλαβρύτων κ. Γιάννη Σκέντζο.
Η παρουσία της γυναικείας ομάδας της ΑΕΚ στα Καλάβρυτα αποτελεί ιδιαίτερη στιγμή για την περιοχή, καθώς για πρώτη φορά το γυναικείο τμήμα της ΑΕΚ πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του εκτός Αθηνών, επιλέγοντας τα Καλάβρυτα ως βάση για τις επόμενες ημέρες.
Οι «κιτρινόμαυρες» θα παραμείνουν στην πόλη έως τις 14 Αυγούστου, διαμένοντας στο Kalavrita Canyon Hotel & Spa και πραγματοποιώντας τις προπονήσεις τους στο Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής.
Πρώτη προπόνηση με τους Καλαβρυτινούς στις κερκίδες
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η ΑΕΚ πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων, παρουσία Καλαβρυτινών φιλάθλων που βρέθηκαν στις κερκίδες για να παρακολουθήσουν από κοντά την προετοιμασία της γυναικείας ομάδας της Ένωσης.
Η προπόνηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, με τον τεχνικό της ομάδας Στέλιο Κοζανίδη να ανεβάζει σταδιακά τους ρυθμούς, έχοντας πλέον την ευκαιρία να δουλέψει με τις αθλήτριές του σε συνθήκες προετοιμασίας μακριά από την Αθήνα.
Η παραμονή στα Καλάβρυτα αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας, καθώς στόχος είναι η ομάδα να δουλέψει τόσο στον αγωνιστικό όσο και στον τομέα της φυσικής κατάστασης, αλλά παράλληλα να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη συνοχή ενόψει της νέας απαιτητικής σεζόν.
Τα Καλάβρυτα στο πλάνο της ΑΕΚ
Η επιλογή των Καλαβρύτων δεν έγινε τυχαία. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση της ΑΕΚ να πραγματοποιήσει εδώ το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της φέρεται να διαδραμάτισε ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας, κ. Χρήστος Χριστόπουλος, ο οποίος κατάγεται από την Ανατολική Αιγιάλεια και γνωρίζει καλά την περιοχή και τις δυνατότητές της.
Η παρουσία της ΑΕΚ στην πόλη αποτελεί, παράλληλα, μια σημαντική ευκαιρία προβολής των Καλαβρύτων ως προορισμού αθλητικού τουρισμού και ως περιοχής που μπορεί να φιλοξενήσει επαγγελματικές αθλητικές ομάδες και διοργανώσεις υψηλού επιπέδου.
Με στόχο την επιστροφή στην κορυφή
Η ΑΕΚ μπαίνει στη νέα αγωνιστική περίοδο με υψηλές φιλοδοξίες. Η Ένωση, που πριν από δύο χρόνια κατέκτησε το νταμπλ, έχει θέσει ως ξεκάθαρο στόχο την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου.
Η ομάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο, αποκτώντας έμπειρες και ποιοτικές ποδοσφαιρίστριες, ενώ ο Στέλιος Κοζανίδης έχει ήδη πάρει τα πρώτα αγωνιστικά δείγματα από τις προπονήσεις που προηγήθηκαν στα Σπάτα.
Στα Καλάβρυτα, πλέον, ανοίγει ένας νέος κύκλος πιο εντατικής δουλειάς.
Η αποστολή της ΑΕΚ θα παραμείνει στην πόλη μέχρι τις 14 Αυγούστου, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει καθημερινές προπονήσεις και πλήρη προετοιμασία, ενώ μετά την επιστροφή της στην Αθήνα έχουν ήδη προγραμματιστεί έξι φιλικές αναμετρήσεις.
Στο επίκεντρο και η συνεργασία ΑΕΚ – Α.Ε. Καλαβρύτων
Η παρουσία της ΑΕΚ στα Καλάβρυτα δημιουργεί ταυτόχρονα νέες προοπτικές για την τοπική ποδοσφαιρική οικογένεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παραμονή της αποστολής στα Καλάβρυτα αναμένεται να βρεθεί στην πόλη και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΑΕΚ κ. Νίκος Παντερμαλής, ο οποίος θα έχει επαφές με φορείς της περιοχής. Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του Καλαβρυτινού κ. Θεόδωρου Χαμακιώτη, ο οποίος συμβάλει γενικότερα στο να οικοδομηθεί συνεργασία ιδιαίτερα στον τομέα των ακαδημιών, ένα θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου.
Η παρουσία της γυναικείας ομάδας της ΑΕΚ στα Καλάβρυτα δεν είναι, επομένως, απλώς μια ακόμη αθλητική επίσκεψη. Είναι μια σημαντική αθλητική παρουσία που ανοίγει δρόμους για νέες συνεργασίες και αναδεικνύει τις δυνατότητες των Καλαβρύτων να φιλοξενούν ομάδες υψηλού επιπέδου.
Και όλα αυτά, με το βλέμμα στραμμένο στη νέα αγωνιστική περίοδο και στην προσπάθεια της ΑΕΚ να επιστρέψει στην κορυφή.
.jpg)











Σχόλια