Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής 30 Αυγούστου στις Αρχές για τον τραυματισμό μιας 67χρονης γυναίκας στην περιοχή των καταρρακτών της Νεμούτας, στη Δημοτική Ενότητα Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η γυναίκα βρισκόταν στην περιοχή μαζί με τον σύζυγό της, πραγματοποιώντας πεζοπορία κοντά στους καταρράκτες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν εισήλθαν στο σημείο των καταρρακτών, όπου η πρόσβαση έχει απαγορευθεί τους τελευταίους μήνες, αλλά κινήθηκαν σε παρακείμενη διαδρομή.
Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, η 67χρονη γλίστρησε και έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κάτω άκρο και να μην μπορεί να μετακινηθεί με ασφάλεια.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, προκειμένου να προσεγγίσουν το δύσβατο σημείο και να απομακρύνουν την τραυματισμένη γυναίκα.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε περίπου στις 11:50, μετά από κλήση στο 112. Χάρη στον άμεσο γεωεντοπισμό της κλήσης, κινητοποιήθηκαν συνολικά έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αρχαίας Ολυμπίας.
Οι πυροσβέστες προσέγγισαν την 67χρονη, την τοποθέτησαν σε φορείο και τη μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της στο νοσοκομείο.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία λίγο πριν από το μεσημέρι, χωρίς να υπάρξει περαιτέρω πρόβλημα για την τραυματισμένη γυναίκα.

με πληροφορίες από ilialive